A mySAP™ ERP-t használó ügyfelek verzióváltás nélkül hozzájuthatnak az SAP innovációihoz

Október 3, 2006 által SAP News 0

Az ágazat első szolgáltatásalapú ERP-megoldása a nagyvállalati SOA lehetőségeit kiaknázva összehangolja az új funkciók szállítását az ügyfelek rendszerbevezetési gyakorlatával

Las VegasAz SAP AG (NYSE: SAP) korábban ígéretet tett rá, hogy segít ügyfeleinek kiaknázni a nagyvállalati szolgáltatásorientált architektúrában (SOA) rejlő üzleti értéket. Elkötelezettségével összhangban bejelentette, hogy a mySAP™ ERP termékfejlesztési ütemtervét tovább finomítva, 2010-ig a mySAP ERP 2005 rendszerre telepíthető, opcionális bővítőcsomagokban teszi elérhetővé a mySAP ERP összes funkcionális fejlesztését. Így ügyfeleinek nem kell minduntalan verziót váltaniuk az SAP legújabb technológiai és üzletifolyamat-innovációinak hasznosításához.

Az új fejlesztési ütemterv sarokköve a mySAP ERP 2005 – az az ERP-verzió, amelyre az SAP® R/3®-at futtató ügyfelek frissítik rendszerüket. Az SAP NetWeaver® 2004 és a nagyvállalati szolgáltatások mellett a mySAP ERP 2005 biztosítja azt a stabil folyamatplatformot, amelyre ráépülve a bővítőcsomagok folyamatos üzleti innovációt tesznek lehetővé. Ezzel a lépéssel az SAP a nagyvállalati szoftverszállítók közül elsőként használta fel a nagyvállalati SOA-t arra a célra, hogy előnyösebbé tegye ügyfelei számára az új jellemzők és funkciók beszerzését. A változás fontos üzenetet küld az SAP-ökoszisztéma tagjainak: olyan stabil platformhoz juttatja őket, amelyre támaszkodva több éven keresztül folyamatosan vezethetik be a legújabb innovációkat.

A bővítőcsomagok megvásárlása opcionális, így az ügyfelek rugalmasan és szabadon választhatják ki az üzleti szükségleteiknek megfelelő, új képességeket. A bővítőcsomagok tartalmazhatnak új funkciókat (pl. tehetségmenedzsment és pénzügyi együttműködési képességeket), az osztott szolgáltatások bevezetését ésszerűsítő innovációkat, ágazatspecifikus bővítéseket és nagyvállalati szolgáltatásokat. Az első bővítőcsomag megjelenése 2006 decemberében várható.

Az új modell egyszerűsíti és gyorsítja a mySAP ERP-t használó ügyfelek számára az új termékfunkciók, az ágazatspecifikus jellemzők és a nagyvállalati szolgáltatások bevezetését. Mentesíti őket a többszörös verzióváltás bonyolult feladatának elvégzésétől és javítja beruházásaik megtérülését – hiszen olyan egységes, stabil platformot biztosít, amelyen konszolidálhatják rendszereiket, és csökkenthetik a karbantartást igénylő, különálló instanciák számát. Ami pedig még ennél is fontosabb: az új szoftverszállítási gyakorlat biztonságosabbá teszi az ügyfelek számára a hosszú távú tervezést, hiszen gyakorlatilag semmilyen nagyobb változást nem kell végrehajtaniuk ERP alaprendszerükben a következő négy év során, és olyan megbízható szoftverfejlesztési folyamatot vehetnek igénybe, amely csupán elhanyagolható mértékben zavarja a működést és minimumra szorítja a költségeket.

“A változáskezelés minden vállalatnál érzékeny terület, ezért a frissítések telepítésére és új funkciók bevezetésére készülő cégek mindig fontos szempontként kezelik a kritikus nagyvállalati rendszerek stabilitását és kiszámíthatóságát” – jelentette ki Rod Masney, az Americas’ SAP Users’ Group (ASUG) elnöke. “Az SAP ütemterve alapján bátran mondhatjuk tagjainknak, hogy jelenleg és a belátható jövőben egyaránt a mySAP ERP 2005 a megfelelő rendszer.”

“Az új stratégia megerősíti, hogy a mySAP ERP 2005 a megfelelő utódverzió az R/3-as rendszerek kiváltására, és bizonyítja, hogy jól döntöttünk, amikor ezt választottuk” – mutatott rá Dr. Ulrich Wiesweg, az E.ON AG alkalmazásokért felelős alelnöke. “A bővítőcsomagok segítségével mindenkor biztosíthatjuk alaprendszereink stabilitását, és minimális fennakadással tudjuk bevezetni a legújabb innovációkat. Kitűnő példa ez arra, miként segíti a nagyvállalati SOA haladó módon átformálni az informatikai környezetet.”

A mySAP ERP nyilvánvaló értékhez juttatja az ügyfeleket, és lehetőséget biztosít számukra az ágazat első szolgáltatásalapú (service-enabled) nagyvállalati megoldáscsomagjának gazdaságos és kockázatmentes bevezetésére. A bővítőcsomagokra épülő szemlélet kiaknázza a mySAP ERP háttérmodelljeként szolgáló nagyvállalati SOA előnyeit. Ezáltal lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az üzleti alaprendszereknél megkívánt stabilitást megőrizve, egyszerűen bevezethessék környezetükben a folyamatos innovációkat. Ha szeretne bővebben olvasni a mySAP ERP-ről, olvassa el az idei orlandói SAPPHIRE konferencián 2006. május 17-én, “SAP Delivers Next Evolution of Flagship ERP; Provides Users with More Choice and Enhanced Usability” címmel kiadott közleményünket.

“A SOA révén a szállítók ma már kisebb csomagokban is biztosítani tudják a szoftvereket az integráció előnyeinek sérülése nélkül” – nyilatkozta Yvonne Genovese, a Gartner Inc. alelnöke és elismert elemzője. “Ez a trend előnyös a szállítóknak, hiszen gyorsabb innovációt tesz számukra lehetővé, ugyanakkor a felhasználóknak is kedvező, hiszen megmenekülnek a jelenlegi szoftvergenerációknál még általános, költséges verzióváltástól.”

“A megoldásbevezetés kiszámíthatóságát és rugalmasságát tekintve egyetlen cég sem érhet a nyomunkba” – emelte ki Shai Agassi, az SAP AG Termék és Technológia Csoportjának elnöke. “Az új modell jól érzékelteti, hogyan forradalmasítja a nagyvállalati SOA a szoftverek szállításának – és megvásárlásának – eddigi gyakorlatát. A mySAP ERP új termékfejlesztési ütemterve fontos üzenetet küld az SAP-ökoszisztéma tagjainak: olyan stabil platformhoz juttatja őket, amelyre támaszkodva több évek keresztül mindig bevezethetik a legújabb innovációkat.”