Új globális KKV üzletág az SAP-nál

November 13, 2006 által SAP News 0

Az új üzletág a KKV-kat kiszolgáló globális erőforrások összehangolásával gyorsítja a növekedést a KKV-szegmensben

WALLDORF, NémetországAz SAP AG (NYSE: SAP) bejelentette, hogy a kis- és középvállalati (KKV-) szegmensben elért növekedés további ösztönzése érdekében Hans-Peter Klaey-t nevezte ki új Global SME üzletága elnökévé. Az új szervezet a kis- és középvállalati ügyfelekkel kapcsolatos értékesítést, marketinget és operatív működést irányítja, és összehangolja az e csoportot kiszolgáló erőforrásokat. A kinevezés, amellyel az SAP vezetői szinten is még jobban összpontosít a KKV-ügyfelek kiszolgálására, jól érzékelteti a cég értékesítési modelljének továbbfejlesztését. Ennek célja a bővülő ügyfélkör elérését biztosító, többcsatornás értékesítési filozófia megvalósítása. Klaey közvetlenül Léo Apothekernek, az SAP ügyfélmegoldásokért és működésért felelős elnökének, az SAP AG igazgatósági tagjának tartozik beszámolási kötelezettséggel.

A KKV-szektorbeli jelenlét erősítése a folyamatos növekedés fontos mozgatórugója, és hangsúlyos stratégiai beruházási terület az SAP számára. Már jelenleg is KKV-k teszik ki a cég ügyfélkörének 65 százalékát, amely határozott lépésekkel igyekszik tovább bővíteni részesedését ebben a szegmensben: új értékesítési csatornákat épít ki és a világ legnagyobb portfólióját hozza létre kimondottan a kis- és középvállalatok piaci, ágazati és erőforrásigényeire szabott vállalatirányítási szoftverekből. Új pozíciójában Klaey a globális illetve regionális vezetőséggel és értékesítési szervezettel együtt munkálkodik az SAP KKV-kal kapcsolatos feladatok megvalósításának felgyorsításán, például az integrált értékesítési stratégia kidolgozásán, a közvetlen és közvetett értékesítési csatornák célzott programjainak elindításán, valamint KKV-vonatkozású ügyfélkiszolgálási és marketing-innovációk bevezetésén.

“A globális tevékenységünket összefogó és értékesítési csatornáink működését összehangoló, dedikált üzletág létrehozása jelentős lépés a KKV-szektorban megfogalmazott növekedési tervek teljesítése felé” – hangsúlyozta Apotheker. “Hans-Peter már több fejlett és feltörekvő piac különböző méretszegmenseiben bizonyította képességeit. Örömmel üdvözöljük azt a haladó szemléletet és energiát, amellyel személye és az új globális szervezet KKV tevékenységünket gazdagítja.”

Klaey 2002 januárjától az SAP Asia Pacific vezérigazgatójaként a cég operatív működését irányította az ázsiai és csendes-óceáni térségben, kiépítette a helyi vezetői csapatot és jelentősen továbbfejlesztette az SAP üzleti tevékenységét a régió különféle piacain.

Korábban Klaey az SAP UK Limited ügyvezető igazgatójaként sikeresen növelte az SAP részesedését az Egyesült Királyság, Írország és Afrika piacain. Ezt megelőzően az SAP svájci leányvállalatánál töltött be különféle értékesítési és vezetői pozíciókat. Klaey 1996-ban csatlakozott az SAP csapatához, és két évtizedes tapasztalattal rendelkezik az IT-ágazatban. Tanulmányait Svájcban végezte, gépészmérnöki és üzleti diplomával rendelkezik.