A Microsoft és az SAP a Duet™ szoftver lendületes terjedéséről számolt be és bejelentette a Microsoft Office 2007 rendszerhez nyújtott támogatást

November 15, 2006 által SAP News

Több mint 200 ezer Duet-licenc értékesítése három hónap alatt világszerte

BarcelonaA gyorsan bevezethető szoftver 2007-ben megjelenő új változata, a Duet 1.5 még több üzleti forgatókönyvet és eszközt támogat.

Az SAP AG (NYSE: SAP) és a Microsoft Corp. nemrég mutatták be közös Duet™ szoftverüket, amellyel az SAP üzleti folyamatai és adatai gyorsan és egyszerűen elérhetők a Microsoft® Office alkalmazásokból. Alig néhány hónap elteltével pedig máris közös megoldásuk lendületes piaci terjedéséről számolnak be. A két cég több mint 200 ezer felhasználói licencet értékesített három hónap alatt. Világszerte számos ügyfelük (köztük az AEPEX Business Consultants holland és a resource informatik ag svájci szolgáltatócég) telepítette a Duettet, és a visszajelzések alapján gyorsan sikerült lebonyolítaniuk a bevezetési projektet. A következő 12 hónapban az SAP és a Microsoft olyan “Value” csomagokkal lép piacra, amelyek a Microsoft Office 2007 rendszert és üzleti forgatókönyvek szélesebb körét támogatják. A két vállalat 2007 nyarára tervezi a Duet 1.5 változat kibocsátását, amely még több üzleti forgatókönyvet biztosít majd, és speciális eszközökkel segíti e forgatókönyvek egyedi ügyféligények szerinti konfigurálását és testreszabását.

“Jelentős piaci húzóerőt és lendületet tapasztaltunk a Duet értékesítésében 2006 második féléve során” – mutatott rá Udo Waibel, az SAP új megoldásokért felelős alelnöke. “Partnerünkkel együtt mindent megteszünk azért, hogy ügyfeleink sikerrel hasznosíthassák az új szoftvert: folyamatosan gyűjtjük a visszajelzéseket és innovációkat vezetünk be annak érdekében, hogy a Duet maximálisan kielégítse üzleti szükségleteiket.”

Nap mint nap infomunkások millió használják a Microsoft Office rendszert munkaeszközként és az együttműködés támogatására, ezzel párhuzamosan pedig az SAP nagyvállalati folyamatait és üzleti adatait is igénybe veszik feladataik elvégzéséhez. A Duet egységes kapcsolatot biztosít a vállalat mySAP™ ERP-ben strukturált üzleti folyamatai és információi valamint a Microsoft Office környezet végfelhasználója között – ezzel is segítve a döntéshozatalt és a vállalat belső szabályzatainak megfelelő működést.

“A felhasználók egyre szorosabb integrációt követelnek produktivitásfokozó szoftvereik és a napi rendszerességgel használt üzleti folyamatok között” – jelentette ki Yvonne Genovese, a Gartner kutatásokért felelős alelnöke. “Az e folyamatok konfigurálását és testreszabását támogató eszközök a felhasználót állítják a szükségleteket rugalmas és dinamikus módon kielégítő környezet középpontjába.”