Az SAP globális szponzori megállapodást írt alá Andy Roddick teniszezővel

November 21, 2006 által SAP News 0

A megállapodás szerint Roddick három éven át képviseli “nagykövetként” a vezető üzleti szoftvercéget a tenisz világában

WALLDORF, NémetországAz üzleti szoftvereiről ismert SAP AG (NYSE: SAP) ma bejelentette, hogy három évre szóló szponzori megállapodást írt alá a Hivatásos Teniszezők Nemzetközi Szervezete, az ATP világranglistáján ötödik, az Egyesült Államokban pedig első helyen álló teniszcsillaggal, Andy Roddickkal.

A megállapodás értelmében Roddick, a 2003-as Nyílt Amerikai Teniszbajnokság, a US Open bajnoka és az SAP Open kétszeres nyertese három éven át globális “nagykövetként” képviseli az SAP-t a tenisz világában. Emellett a cég partnereként lehetőséget biztosít az SAP számára ügyfélprogramok szervezésére az ATP nemzetközi teniszversenyein. A szponzori megállapodás részeként Roddick az SAP logót viseli majd a versenyeken teniszpólója jobb ujján.

Roddick a 2007-es szezon kezdetétől 2009-ig lesz az SAP márka képviselője. “Örülök, hogy ilyen globális blue-chip márka képviseletében léphetek pályára a világ különböző pontjain” – nyilatkozta. “Nagy várakozással tekintek gyümölcsöző partnerkapcsolatunk elé, amely segít továbbvinnem az idei lendületet.”

A 24 éves Roddick két egymást követő évben is megnyerte a US Open Series tenisztornát. Az első győzelmet a Western & Southern Financial Group Masters tornán, az Ohio állambeli Cincinnatiben nyújtott eredménnyel valamint a US Open egyéni döntőseként aratta 2006-ban.

“Örülünk, hogy Andy lesz cégünk nagykövete” – jelentette ki Marty Homlish, az SAP csoport globális marketing vezérigazgató-helyettese. “Ő az ATP versenysorozatának egyik legtehetségesebb és legnépszerűbb játékosa, aki ugyanazokkal a nyerő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeknek az SAP is köszönheti az üzleti szoftverpiacon elért vezető pozícióját. Ez a három jellemző pedig az elszántság, a lelkesedés és a találékonyság.”

A 2007-es szezonban Roddick megkísérli immár harmadik alkalommal is elnyerni a bajnoki címet a San José-i HP Pavilonban 2007. február 12. és 18. között megrendezett SAP Openen. A mezőny játékosai között szerepel az amerikai James Blake, a címvédő Andy Murray és világranglista korábbi első helyezettje, Marat Safin.

A 2007-es torna az utóbbi hét év hatodik szereplése lesz Roddick számára az SAP Open teniszversenyen. A tervezett program szerint február 14-én, szerdán este hét órakor játssza első egyéni meccsét, ellenfelének kiléte egyelőre még nem ismert.

Az SAP Open az Egyesült Államok második legrégebbi profi férfi tenisztornája. Első ízben a kaliforniai Montereyben rendezték meg, 1889-ben Pacific Coast Championship néven. A 2007-es SAP Openre az +1 (408) ACE-2121 telefonszámon lehet jegyet rendelni. További információ a torna hivatalos webhelyén: www.sapopentennis.com.

Az SAP szponzori tevékenysége a sport és a szórakoztatás világában
Az SAP sport és szórakoztatás világában kifejtett szponzori tevékenységének célja az SAP márka népszerűsítése, az SAP üzleti megoldásainak látványos bemutatása és különleges környezet biztosítása az ügyfélprogramokhoz. Andy Roddick támogatása és az SAP Open tenisztornán betöltött névszponzori szerep mellett a cég globális szponzorálási portfóliójának további programjai: Ernie Els, a 2002-es British Open bajnoka és a US Open kétszeres győztese; Gary Player golflegenda; a világhírű McLaren Mercedes Forma–1-es versenycsapat; valamint az SAP globális központja mellett található mannheimi SAP Arena névszponzori támogatása.