Az SAP új stratégiája átírja a középvállalati piac szabályait

Január 30, 2007 által SAP News

Az új, “enterprise SOA by design” megoldás által támogatott alkalmazásszállítási módszerekkel, ügyfélszerzési technikákkal és üzleti modellekkel az SAP a középvállalati piac lefedetlen szegmenseit kívánja elérni

Frankfurt, NémetországPénzügyi eredményeit bejelentő, január 24-én tartott sajtótájékoztatója alkalmából az SAP AG (NYSE: SAP) újabb részleteket közölt arról az új generációs megoldásról és üzleti modellről, amely gyökeresen átformálja a középvállalatok eddig alkalmazásbeszerzési, -bevezetési és finanszírozási gyakorlatát. Az SAP meglévő középvállalati portfólióját kiegészítő megoldás az új “enterprise SOA by design” platformra épül, és az alkalmazások igény szerinti illetve előfizetéses konstrukció keretében történő szállításával jelentősen mérsékli az ügyfeleknél jelentkező összköltséget (TCO). A mindeddig lefedetlen középvállalati szegmensek elérése érdekében az SAP új üzleti modellt épít ki, amely a jövőben bejáratott, hagyományos üzletmenetével párhuzamosan fut majd.

A konferencián, Henning Kagermann, az SAP vezérigazgatója, ismertette cége terveit annak az új középvállalati megoldásnak a bevezetésére, amely áttörő innovációkat valósít meg az alkalmazásbevezetés felgyorsítása és kockázatának csökkentése, az alkalmazkodóképesség folyamatos fenntartása és a végfelhasználói bevezetés egyszerűsítése terén. A megoldás az internetes és telefonos értékesítésre épülő, új “kipróbálás-futtatás-adaptálás” (try-run-adapt) modell segítségével biztosítja az ügyfeleknek a nagyvállalati szolgáltatásorientált architektúra, az enterprise SOA előnyeit. A megoldás a napi üzemeltetéstől a frissítésig, teljes egészében távolról felügyelhető. A konkrét termékfejlesztési ütemtervvel és a megoldás komponenseivel kapcsolatban az SAP a folyó negyedév később szakaszában tájékoztatja majd részletesebben az érdeklődőket – mondta Kagermann.

“Az SAP által az elmúlt három évben kifejlesztett új platform képességeit a szoftverszállítás és -fogyasztás újszerű szemléletével ötvözve azt a széles középvállalati réteget kívánjuk elérni, amelynek igényeit nem elégítik ki a piacon jelenleg kapható hagyományos és on-demand megoldások” – fejtette ki Kagermann az eredményeket bejelentő sajtókonferencián. “Az új enterprise SOA by design megoldás átírja a játékszabályokat, és olyan egyenletes, tartós növekedést ígérő üzletágat nyit meg előttünk, amely folyamatosan továbbfejlesztett, bejáratott üzleti tevékenységünkkel együtt, hosszú távú ágazatvezető pozíciót garantál az SAP számára”.

Új üzletág a középvállalati piacon tervezett növekedés támogatására
Az új megoldás és üzleti modell továbbépíti az SAP piacvezető pozícióját, és mélyíti az SAP és partnerei középvállalati szükségletekre szabott, folyamatosan bővülő, sokszínű portfólióját. Az SAP január elején mutatta be piacvezető SAP All-in-One megoldásainak enterprise SOA-alapú változatát, amely fontos innovációkat kínál az egyszerűség, a rugalmasság és a gyors bevezetés terén a cég partnereinek és a középvállalatoknak, amelyek jelenleg az SAP ügyfélkörének több mint 65 százalékát alkotják. A ma bejelentett enterprise SOA by design megoldással az SAP a jelenlegi üzleti alkalmazások által még lefedetlen, 15 milliárd dolláros új piacot vesz célba.

Kagermann elmondása szerint az SAP új üzleti modell kialakítására készül a megoldás bevezetésének támogatására. Az ezt célzó beruházás új értékesítési (go-to-market) stratégiák kialakítását teszi lehetővé – megteremti a belső folyamatokat és infrastruktúrát a nagyobb volumenű értékesítéshez, az új ügyfélszerzési modellek alkalmazásához és a kiterjedt, sokszínű partnerkörnyezet megteremtéséhez. Az új értékesítési stratégiát, a szerkezetátalakítást és az új megoldás többcsatornás szállítását az SAP nemrég létrehozott globális KKV-üzletága felügyeli, Hans-Peter Klaey irányításával. (Lásd a kapcsolódó 2006. november 13-i sajtóközleményt: Új globális KKV üzletág az SAP-nál).

“Az elemzőktől és a nemrég végzett piaci tesztekbe bevont első ügyfelektől és partnerektől kapott visszajelzések igazolták várakozásainkat az új megoldás iránt mutatkozó erőteljes keresletet illetően. Most adott a lehetőség, hogy gyors ütemű beruházással kiaknázzuk az SAP-ban rejlő teljes piac potenciált” – jelentette ki. “A javarészt még lefedetlen piac, a szabályokat újraíró termék és az innovatív üzleti modell kombinációjára támaszkodva új üzletágat hozunk létre az SAP-nál. A belső szervezetet, az infrastruktúrát és a szállítási csatornákat érintő beruházás nyomán hosszú távon is tartósan alacsony TCO-t tudunk biztosítani jövőbeni középvállalati ügyfeleink számára. Elkötelezett törekvésünk, hogy a középvállalati piacon is meghonosítsuk a nagyvállalati SOA-t. Ez ügyfeleink számára az innováció, az SAP számára pedig a hosszú távú növekedés záloga.”

A sajtótájékoztatóról készült felvétel teljes egészében lejátszható a www.sap.com/investor címen.

Szerkesztők figyelmébe:
A www.thenewsmarket.com/sap címre bejelentkezve ingyenes videótartalmat lehet megtekinteni és igényelni az SAP-ról. A televíziós sugárzási normáknak megfelelő videó digitális formában és videókazettán is megrendelhető. A regisztráció és a videóanyag a média számára ingyenes.