Az SAP új ERP-szoftvere rekordgyorsasággal terjed az ügyfelek körében

Február 14, 2007 által SAP News 0

A mySAP™ ERP 2005 bevezetése óta eltelt hét hónap ezernél is több éles indulása bizonyítja az ügyfeleknek kínált értéket és az SAP ERP-fejlesztési ütemtervének sikerét

WALLDORF, NémetországA nagyvállalati szolgáltatásorientált architektúra (enterprise SOA) egyszerű és sikeres megvalósításának bizonyítékaként az SAP AG (NYSE: SAP) bejelentette, hogy máris több mint 1000 ügyfél használja élesben ERP-alkalmazása legfrissebb, mySAP™ ERP 2005 változatát. A vállalat ERP-szoftvereinek történetében ez az eddigi leggyorsabb piaci terjedési sebesség. Világszerte a legkülönfélébb ágazatok szereplői (pl. Higher Education Press, Kína; Kalifornia álla vízügyi hatósága Department of Water Resources, Kalifornia, USA; Technische Werke Ludwigshafen AG, Németország; Palfinger AG, Ausztria) élvezik a zökkenőmentes, gyors és gazdaságos verzióváltás előnyeit, és hasznosítják az SAP piacvezető ERP-megoldása és egyben az ágazat első üzleti folyamatplatformja által kínált egyedülálló értéket.

A 2006 májusa óta forgalmazott legújabb mySAP ERP változat az SAP NetWeaverrel® kiegészítve stabil üzleti folyamatplatformként funkcionál, és az ügyfelek által saját tempójukban, a napi üzletmenet zavarása nélkül, opcionálisan telepíthető bővítőcsomagokkal valósítja meg a folyamatos innovációt. A normál karbantartási és licencmegállapodás keretében szállított mySAP ERP bővítőcsomagok egyszerűsítik és felgyorsítják az ügyfelek számára az új termékfunkciók és ágazatspecifikus jellemzők kockázatmentes bevezetését. Az SAP továbbfejlesztett szállítási modellje védi a felhasználókat a többszöri verzióváltás komplexitásától és előkészíti az ágazatban küszöbön álló paradigmaváltást – a szolgáltatásorientált architektúra, a SOA megvalósulását. A SOA modell szerint a vállalatok a szolgáltatások formájában kínált szoftverfunkciókat gyorsan és rugalmasan kombinálhatják majd az új üzleti folyamatok végrehajtása során.

Az üzleti reagálókészség és versenyképesség minden eddiginél magasabb szintjére törekvő ügyfelek világszerte áttérnek az SAP enterprise SOA-modellre épülő új szoftverfejlesztési és szállítási modelljére. Ők máris élvezhetik a mySAP ERP 2005 verzióváltás egyszerűségét, költséghatékonyságát és az új rendszer előnyeit.

“A földrajzi határok eltűnésével és a globális piacok telítődésével a vállalatok mind nagyobb mértékben támaszkodnak majd szoftverplatformjaikra a piaci változások követése, a működési költségek csökkentése és a növekedési lehetőségek kiaknázása terén” – mutatott rá Yvonne Genovese, a Gartner alelnöke és ismert elemzője. “A vállalatoknak olyan rugalmas megoldásokra van szükségük, amelyek támogatják a gyakori és az egyedi üzleti folyamatokat. A könnyű bevezethetőség mellett az is fontos szempont, hogy az alkalmazások ösztönözzék az üzleti folyamatok innovációját, hiszen ez ma már elengedhetetlen az eredményes versenyzéshez.”

Kalifornia állam vízügyi hatóságának kezelnie kell az állami feladatkörből eredő komplexitást
A Department of Water Resources (DWR) üzemelteti és karbantartja Kalifornia állam ivóvízellátási rendszerét, felügyeli a gátak biztonságát és az árvízvédelmet, hatósági ellenőrzéseket végez, segítséget nyújt a helyi vízellátási körzetek számára a vízkészlet-gazdálkodás és a vízbázis-védelem feladatainak ellátáshoz, továbbá elvégzi az állam jövőbeni vízszükségleteinek kielégítéséhez szükséges tervezést. Mivel más állami szervekhez hasonlóan a DWR-nek is speciális számviteli és jelentéskészítési követelményeknek kell eleget tennie, a szervezet az SAP for Public Sector ágazatspecifikus funkcionalitását használja, és nemrég tért át a mySAP ERP 2005 verzióra a szövetségi kormányzat előírásainak pontosabb teljesítése, a fejlettebb pénzügyi jelentéskészítés, költségvetés-tervezés és a támogatási programok jobb irányítása érdekében. A DWR az SAP® Ramp-Up program keretében, annak megjelenésekor bevezette az új verziót.

“Határidőre és költségvetésen belül lebonyolítottuk a verzióváltási projektet” – nyilatkozta Ben Williams, a kaliforniai DWR informatikai vezetője. “A ramp-up program keretében külön verzióváltási szakértőt rendeltek ki hozzánk, és minden problémánkat azonnal eszkalálták és megoldották. Az SAP szoftvere nagyon stabil volt. Az új megoldás minden eszközt biztosít számunkra az állami feladatkörből eredő komplexitás kezeléséhez.”

A Technische Werke Ludwigshafen AG (TWL) számára a versenypozíció erősítése a legfőbb prioritás
A Technische Werke Ludwigshafen AG (TWL) a német Ludwigshafen lakossági és üzleti fogyasztói számára biztosít áram-, földgáz- és ivóvíz-ellátást, valamint távfűtési szolgáltatásokat. Hogy a holisztikus energiaszolgáltatást támogató rendszerekre való átállást követően is talpon tudjon maradni a dinamikus piaci környezet diktálta éles versenyben, a TWL bevezette a mySAP ERP 2005 alkalmazást. Konszolidált és integrált rendszerkörnyezet kiépítését tűzte ki célul, és úgy kívánta frissíteni IT-rendszereit, hogy a projekt ne igényeljen több dolgozói oktatást a minimálisnál. A vállalat az SAP Consulting bevonásával gyorsan végrehajtotta a verzióváltást.

“Százhúsz nap alatt és üzemkiesés nélkül sikerült teljes üzleti működésünket áthelyezni a mySAP ERP 2005 rendszerre” – emelte ki Torsten Kästel, a TWL AG informatikai igazgatója. “A friss verzióra támaszkodva új funkciókat tudunk bevezetni üzleti folyamataink és működésünk továbbfejlesztésére.”

“A mySAP ERP piacvezető integrált vállalatirányítási rendszer, amely megbízható alapot biztosít ügyfeleinknek teljesítményük javításához, növekedésük támogatásához, működési költségeik csökkentésérhez és üzletmenetük tökéletesítéséhez” – jelentette ki Léo Apotheker, az SAP igazgatótanácsának tagja, a cég ügyfélkapcsolatokért és operatív működésért felelős elnöke. “A különösen Közép-Európára, Észak-Amerikára és Ázsiára jellemző példátlan terjedési ütem is bizonyítja, hogy a mySAP ERP valóban ágazati és üzleti folyamatplatformmá alakult. Ez mindenütt arra ösztönzi partnereinket, hogy a mySAP ERP és az SAP NetWeaver kínálta lehetőségeket kiaknázva, új, izgalmas képességekhez juttassák az ügyfeleket. A folyamatos innovációt szolgáló bővítőcsomagok révén ügyfeleink minden eddiginél gyorsabban, egyszerűbben és gazdaságosabban fejleszthetik tovább kritikus üzleti folyamataikat.”