Az SAP a Pilot Software megvásárlásával erősíti meg vezető pozícióját az analitikus alkalmazások piacán

Az SAP elkötelezett analitikai alkalmazás-portfoliójának bővítése mellett

WALLDORF, NémetországA felső szintű vezetők átfogó analitikai alkalmazások iránti igényeinek kielégítésére az SAP AG (NYSE: SAP) ma bejelentette, hogy felvásárolta az eddig magánkézben lévő, stratégiai menedzsment szoftverekre specializálódott Pilot Software nevű céget. A felvásárlással az SAP jelentős darabbal bővíti analitikai alkalmazás-portfolióját és tovább mélyíti azon elkötelezettségét, hogy felsővezetőknek nyújtson a hatékony a teljesítmény-menedzsmenthez szükséges eszközöket a szervezetükön belüli struktúra működésének elősegítésével. A stratégia és a végrehajtás összekötésével a szervezetek fejleszthetik vállalati teljesítményüket, felgyorsíthatják a vezetői döntéshozatalt, elősegíthetik az együttműködést és értékké alakíthatják az információt.

A 2002-ben alapított Pilot Software világszinten több, mint 150 ügyfele használja a cég stratégiai menedzsment megoldásait számos iparágban, beleértve ebbe többek között a pénzügyi szolgáltatásokat, valamint a közszférát is. A Pilot vezető terméke, a PilotWorks segíti a vállalatok munkatársait a stratégia sikeres végrehajtásában azáltal, hogy összekapcsolja a stratégiai menedzsment három alappillérét: a célokat, az ösztönzést és a mérést. Emellett a PilotWorks támogatja a felsővezetők célok, ösztönzők és értékelések kezelésére vonatkozó elvárásait, valamint a stratégiák előkészítését annak érdekében, hogy relevánssá tegye azokat az infomunkások mindennapi üzleti folyamataiban. A PilotWorks-öt integrálják az SAP alkalmazásaival és beépítik az SAP NetWeaver® platformba, lehetővé téve ezáltal, hogy az SAP ügyfelei meglévő SAP megoldásaikkal jussanak új üzleti értékhez.

“A szervezetek teljesítményének hatékony menedzselését elősegítő analitikai alkalmazások területe stratégiai befektetési terület az SAP számára, hogy tovább erősítsük vezető pozíciónkat ezen a piacon” – nyilatkozta Doug Merritt, az SAP Suite Optimization részlegének alelnöke és ügyvezető igazgatója. “A Pilot Software megvásárlásával olyan fejlett rendszert kínálunk a stratégiák meghatározására és kivitelezésére, amely integrált az infomunkások üzleti folyamataival. Az alkalmazottaknak kiemelten együttműködő környezetben nyújtott releváns információk segítségével a stratégiát a szervezet minden egyes alkalmazottja számára fontossá tesszük, ily módon teremtve azonnali értéket ügyfélbázisunk számára” – tette hozzá.

“A Pilot Software nagy hangsúlyt helyez ügyfelei sikerére, és most, hogy a PilotWorks stratégiai menedzsment szoftver az SAP analitikai alkalmazás-portfoliójának szerves részévé válik, a szervezeteknek lehetőségük nyílik arra, hogy sikeresen ösztönözzék az együttműködést a vállalaton belül és elérjék kitűzött teljesítmény-céljaikat.” – mondta el Jonathan D. Becher, a Pilot Software elnök-vezérigazgatója. “A Pilot Software és ügyfelei számára nagyon izgalmas időszak a mostani. Ügyfeleink azonnali előnyökhöz juthatnak az SAP portfoliója segítségével”

A kaliforniai Mountain View-béli székhelyű Pilot Software a világ minden táján kínál megoldásokat. A beolvadási terveket jelenleg véglegesítik. Az SAP szándéka szerint a cég működése a jelenlegi irodákban folytatódik, és a Pilot Software munkatársai a globális SAP Labs hálózat részévé válnak. A felvásárlás 2007. február 14-én zárult le. A tranzakció részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Szerkesztők figyelmébe:
A www.thenewsmarket.com/sap címre bejelentkezve ingyenes videótartalmat lehet megtekinteni és igényelni az SAP-ról. A televíziós sugárzási normáknak megfelelő videó digitális formában és videókazettán is megrendelhető. A regisztráció és a videóanyag a média számára ingyenes.