Manfred Joseph az SAP új regionális COO-ja

A most létrehozott új pozícióval az SAP célja az értékesítés, a szolgáltatások és a marketing összehangolása a közép-keleti (CE, Central Eastern) régióban a kkv-szektor növekedésének serkentésére

Budapest, Pozsony, Prága, VarsóAz SAP AG (NYSE: SAP) ma bejelentette, hogy az IT szolgáltató cégek területén nagy tapasztalattal rendelkező vezetőt nevez ki az SAP Central Eastern (SAP CE) régió működésért felelős vezetőjévé. A most létrehozott új pozícióban Manfred Joseph felügyeli a marketing programokat, az értékesítést megelőző támogatást, valamint a partneri és értékesítési tevékenységet Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Szlovákiában. A 2007. február 1-i hatállyal kinevezett Manfred Joseph közvetlen felettese Martin Bednar, az SAP CE régiójának ügyvezetője.

Új pozíciójában a szakember a globális és regionális vezetéssel és értékesítési szervezettel együttműködve azon dolgozik, hogy elsősorban a kis- és középvállalati területen (kkv) élénkítse az SAP értékesítési tevékenységét, beleértve ebbe egy integrált értékesítési modell kialakítását. Szintén a hatáskörébe tartozik az SAP vállalati, piaci és partnerstratégiái alapfolyamatainak kezelése. Kinevezése segíti az SAP-t növekedési céljainak elérésében, valamint abban, hogy versenyelőnyre tegyen szert mind az egyes piacokon, mind pedig regionális szinten.

“Manfred beható ismeretekkel rendelkezik az IT piacot érintő üzleti kihívásokról és lehetőségekről. Tapasztalata segíteni fog minket abban, hogy az SAP megerősítse vezető helyét a végponttól végpontig terjedő megoldások piacán a CE régióban” – nyilatkozta Martin Bednar, az SAP CE régió ügyvezetője. “Tapasztalt vezető, aki már bizonyított eredményeket ért el a legkülönbözőbb méretű IT vállalatoknál Nyugat- Európában, valamint Közép- és Kelet- Európában. Nagy reményekkel tekintünk az üzletmenetünkben nyújtandó vezetési képességei és energiája elé” – tette hozzá.

Az IT iparban szerzett több, mint 20 éves tapasztalattal a háta mögött Joseph elismerést vívott ki magának a cégek átalakítása és növekedésének elősegítése terén, miközben megbízható kapcsolatokat épített ki az ügyfelekkel és a partnerekkel. Az SAP-hoz a Systema Human Information Systems GmbH-tól érkezett, ahol vezérigazgatóként a Systema Holding, a cég pénzügyi holdingjának befektetéseiért volt felelős. Ezt megelőzően számos informatikai cégnél töltött be vezető pozíciót, mint például az ICZ a.s., az asp1000, APP GROUP (mai nevén Ness Technologies), Oracle és egyéb cégek.

Az ausztriai születésű szakember a Bécsi Kereskedelmi Akadémián diplomázott. Németül, angolul és csehül beszél.

Szerkesztők figyelmébe:
A www.thenewsmarket.com/sap címre bejelentkezve ingyenes videótartalmat lehet megtekinteni és igényelni az SAP-ról. A televíziós sugárzási normáknak megfelelő videó digitális formában és videókazettán is megrendelhető. A regisztráció és a videóanyag a média számára ingyenes.