Az SAP átalakítja igazgatótanácsát és vezetőségét

Március 28, 2007 által SAP News

WALLDORF, NémetországAz SAP AG (NYSE: SAP AG) bejelentette, hogy a cég növekedési stratégiájának hangsúlyosabbá tétele érdekében átalakítja menedzsmentjének feladatköreit. Ezen változásokkal egy időben Shai Agassi igazgatótanácsi tag közös megegyezéssel távozik a cégtől, hogy személyes ambícióinak megfelelően több időt szentelhessen környezetvédelmi, alternatív energiaforrásokkal foglalkozó és egyéb kérdéseknek. A mostani bejelentéssel az SAP megerősíti a jelenlegi termék- és platform-stratégia iránti elkötelezettségét, valamint azon törekvését, hogy továbbra is támogassa az SAP ügyfeleit és partnereit a sikeres működésben.

“Sajnáljuk, hogy Shai a távozás mellett döntött, valamint egyben gratulálunk neki az SAP-nál elért eredményeihez” – nyilatkozta Hasso Plattner, az SAP alapítója és a felügyelő-bizottság elnöke. “Shai volt a cég sikeres platform-stratégiájának mozgatórugója, olyan innovációkat vezetett be, amelyek segítették az SAP-t a növekedésben és piacvezető pozíciójának megőrzésében, valamint lerakta a jövő üzleti szoftvereinek alapjait. Shai-nak elmondtam azon tervemet, hogy társ-vezérigazgatóként Henning Kagermann nyomdokaiba léphet. Miután Henning szerződését meghosszabbítottuk 2009-ig, egyértelművé vált, hogy Shai nem kívánja 10-15 évre elkötelezni magát, mivel ez nem illik az ő személyes karrier-elképzeléseibe. Ez alapján javasoltam a felügyelő-bizottságnak, hogy terveinket felülvizsgálva már most alakítsuk át az SAP vezetőinek felelősségi köreit.”

“Jelentős erőkkel rendelkező fejlesztő és termék- csapatunk van, nagy előrelépést tettünk a vállalati szolgáltatás-orientált architektúra (enterprise SOA) terén, és világos elképzelésekkel rendelkezünk a középvállalati piacot illetően” – nyilatkozta Henning Kagermann, az SAP AG vezérigazgatója.

“Megtiszteltetés számomra, hogy az SAP része lehettem az elmúlt 6 évben” – mondta el Shai Agassi, a Termék & Technológia Csoport (Product & Technology Group) elnöke, az SAP igazgatótanácsi tagja. “Büszke vagyok eredményeinkre, és az általunk piacra dobott termékek sikereire. A termék- csoport Henning vezetése alatt tovább halad a már megkezdett úton, és biztos vagyok abban, hogy az SAP az elkövetkezendő években is a vállalatirányítási szoftver-piac vezető szereplője marad. Az SAP-nál eltöltött időre úgy fogok emlékezni, mint karrierem egyik legsikeresebb szakaszára. Nagy örömömre szolgált, hogy az SAP kiváló és lelkes kollégáival dolgozhattam. Várom az új lehetőségeket, hogy olyan, számomra fontos ügyekért dolgozhassak, mint az alternatív energia-források és a környezetvédelem.” – tette hozzá.

Az SAP felügyelő-bizottsága 2007. április 1-jei hatállyal elfogadta Shai Agassi lemondását. Shai a felügyelő-bizottság elnökének irodája mellett különleges tanácsadóként dolgozik tovább technológiai, innovációs és versenypiaci trendeket illető kérdésekben, valamint megtart egy irodát a cég Palo Alto-i központjában.

Apothekert vezérigazgató-helyettessé nevezték ki; végrehajtó tanács (Executive Council) alakult
Az SAP bejelentette továbbá, hogy azonnali hatállyal vezérigazgató-helyettessé nevezi ki Léo Apotheker igazgatótanácsi tagot, a Customer Solutions & Operations részlegének elnökét.

Az SAP szintén bejelentette, hogy végrehajtó tanácsot hozott létre, amely a vállalat Corporate Officereiből áll. Az igazgatótanács alá rendelt szervezet megosztott felelősséggel rendelkezik az ügyfeleket és a termékeket érintő stratégiáért, lehetővé téve ezáltal, hogy az SAP 2010-es növekedési tervével összhangban a cég minél hamarabb reagálhasson az ügyfelek igényeire. A vállalat jelenlegi termék- és platform stratégiája melletti elkötelezettség jegyében a fejlesztési szervezeteket vezető tisztviselők mostantól Henning Kagermann-nak tartoznak beszámolási kötelezettséggel. Ezen tisztségviselők az alábbiak:

  • Doug Merritt: Corporate Officer pozícióban az üzleti felhasználók számára kifejlesztett szoftverekért felel
  • Klaus Kreplin, Corporate Officer pozícióban továbbra is az SAP NetWeaver technológiáért felel
  • Jim Hagemann Snabe, Corporate Officer pozícióban az SAP Business Suite és az iparági megoldások fejlesztéséért felel
  • Michael Kleinemeier, Corporate Officer pozícióban az együttműködésért felel és ő vezeti az iparági üzleti szervezeti egységet
  • Bob Stutz továbbra is a CRM csoport vezetője marad.

A következő vezetők tartoznak beszámolási kötelezettséggel Léo Apotheker felé:

  • A Global Marketing és a Solution Marketing részleget egy egységes marketing részlegbe olvasztják, melynek vezetője Corporate Officer pozícióban Marty Homlish. Peter Graf mint Marty Homlish helyettese, neki tartozik majd beszámolási kötelezettséggel.
  • Hans-Peter Klaey, Corporate Officer pozícióban továbbra is a most már SAP Business One-t is magában foglaló kis- és középvállalati szervezetért felel.
  • Az EMEA NEWS / EMEA Central régiót egy egységbe foglalják, melynek vezetője Ernie Gunst, aki Corporate Officer pozícióban felel az SAP feladataiért a régióban.
  • Bill McDermott, Corporate Officer pozícióban az amerikai, ázsiai, csendes óceáni és japán régiókért felel. Geraldine McBride továbbra is az ázsiai, csendes óceáni és japán térség vezetője marad, és Bill McDermott-nak tartozik beszámolási kötelezettséggel.
  • Minden partner tevékenység (beleértve ebbe a független szoftver-fejlesztőket, értékesítő, technológiai, szolgáltatási partnereket és rendszerintegrátorokat) mostantól Zia Yusuf-hoz tartozik.

Az SAP bejelentése alapján a változások 2007. április 1-jén lépnek hatályba.

Szerkesztők figyelmébe:
A http://www.thenewsmarket.com/sap címre bejelentkezve ingyenes videótartalmat lehet megtekinteni és igényelni az SAP-ról. A televíziós sugárzási normáknak megfelelő videó digitális formában és videókazettán is megrendelhető. A regisztráció és a videóanyag a média számára ingyenes.