Az SAP Labs Hungary teljes gőzerővel dolgozik

A K+F csapat új épületbe költözött a Graphisoft Parkban

BudapestAz SAP AG (NYSE: SAP) ma bejelentette, hogy hivatalosan is megnyílt az SAP Labs Hungary új irodaépülete a Graphisoft Parkban. Az SAP Labs Hungary több, mint 200 kollégájának helyet adó épületet Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter és Claus Heinrich, az SAP AG igazgatósági tagja a mai napon ünnepélyes keretek között avatta fel. A mintegy 8000 négyzetméteres központ az elsősorban IT cégeknek otthont adó Graphisoft Park legújabb fejlesztése.

Az SAP globális kutatás-fejlesztési hálózatán belül a legfiatalabb SAP Labs Hungary 2005 májusában 70 szoftverfejlesztővel kezdte meg működését. A nyolc központból álló hálózat mindegyike kulcsfontosságú szoftver-komponensek fejlesztésével foglalkozik. A budapesti központ fő tevékenységi területe az ellátási lánc kezelés (supply chain management, SCM), a vállalati erőforrás-tervezés (enterprise resource planning, ERP), a gyártó iparágak számára fejlesztett megoldások, valamint a globalizációs szolgáltatások. Az SAP állandó magas minőséget biztosító szabványainak és előírásainak betartásával minden egyes központ autonóm módon működik és egyben tartozik felelősséggel saját fejlődéséért is. 2007 végére az SAP Labs Hungary munkatársainak létszáma a tervek szerint eléri a 250 főt.

“Az új iroda megnyitásával jelentős mérföldkőhöz érkeztünk budapesti központunk életében, amely egyben nagyon fontos lépés az SAP számára ahhoz, hogy valóban globális céggé váljon” – mondta el Claus Heinrich. “A szerves növekedést célzó stratégiánk a különböző helyszínek és különböző kollégák erősségeinek kihasználására épül. Az SAP Labs Hungary jelentős mértékben hozzájárul a globális SAP hálózat sikereihez.” – tette hozzá.