Új vezető az SAP Labs Hungary Supply Chain Management fejlesztői csapatának élén

BudapestAz SAP Labs Hungary bejelentette, hogy Horváth Balázst nevezték ki az SAP Labs Hungary Supply Chain Management (SCM, ellátásilánc-menedzsment), Product Lifecycle Management (PLM, termék-életciklus menedzsment) és Manufacturing (gyártás) területeken a termékek és technológiák magyarországi fejlesztéséért felelős alelnökévé.

Horváth Balázs kinevezése összhangban áll az SAP azon törekvésével, hogy innovatív és sokoldalú helyi szakemberekre bízza kutatás-fejlesztési tevékenységét. A szakember a területet korábban irányító német vezetőt váltja, szervesen beleilleszkedvén azon folyamatba, mely szerint az SAP központjából érkező menedzsmentet a magyarországi fejlesztőközpont fejlődésével fokozatosan helyi szakemberek váltják fel.

Balázs jelenleg az Supply Chain Management-hez Magyarországra érkező projektek stratégiai megalapozásáért, és koordinálásáért felel, “Csaknem 100 fős csapatommal együtt pontos képet kell festenünk arról, hogy az anyacég miben számíthat ránk, mik azok a feladatok, amiket nálunk lehet optimálisan elvégezni. Közép- és hosszú távú célom minél több olyan SCM projektet Magyarországra vonzani, melyben a magyarországi SCM csapat úttörő szerepet tölthet be. Fontos kiemelni, hogy a fejlesztések helyének kijelölésekor a költséghatékonyság csak egy szempont a sok közül. Mérlegelni kell a fejlesztők szakmai tudását, projekvezetési rátermettségét és az eddigi projektekben játszott szerepét is.” – határozta meg célkitűzéseit a szakember.

A 38 éves szakember az SAP-t megelőzően a McDATA kelet-európai részlegért felelős Senior Sales Director-a volt, ahol az amerikai informatikai cég kelet – európai részlegének irányítását végezte. Ott elsődleges feladata az üzletfejlesztés és az üzleti stratégia kidolgozása volt. Ezt megelőzően jelentős pozíciót töltött be olyan információtechnikai terülten tevékenykedő cégeknél, mint a Compaq, és az EMC.

Balázs a Szent István Egyetem gépészmérnöki karán végzett, valamint a hollandiai Universitet Wageningen – en szerzett diplomát. Angolul és oroszul beszél. Hobbija a komolyzene. Házas, két gyermeke van (Félix 3, és Virág 1).

Az SAP Supply Chain Management (SAP SCM) funkció a vállalati szervezetnek a lineáris szállítási lánc adaptív szállításilánc-hálózattá alakításában segít.

A vállalat azért hozta létre 2005-ben SAP Labs magyarországi központját, hogy még több helyszínre elosztva végezhesse globális fejlesztési munkáját, a világ legjobb IT-szakembereit szerződtethesse, és világszerte szoros együttműködést folytathasson a csúcstechnológiai ágazat képviselőivel. A helyi és globális piacokat támogató központok világszínvonalú megoldásokat fejlesztenek, és folyamatosan biztosítják az innovációt és a versenyelőnyt az SAP, ügyfelei és partneri részére.

Szerkesztők figyelmébe:
A www.thenewsmarket.com/sap címre bejelentkezve ingyenes videótartalmat lehet megtekinteni és igényelni az SAP-ról. A televíziós sugárzási normáknak megfelelő videó digitális formában és videókazettán is megrendelhető. A regisztráció és a videóanyag a média számára ingyenes.