A bécsi közigazgatási rendszer SAP-val keringőzik

Bécs városa az SAP ERP segítségével emeli a közszolgáltatások színvonalát 1,7 millió lakosa számára

Bécs, AusztriaAz SAP AG (NYSE: SAP) bejelentette, hogy Bécs városa az SAP® ERP-t választotta egy költséghatékonyabb pénzügyi menedzsment rendszer megvalósítására. A bécsi közigazgatási rendszer Európa egyik legnagyobb számítógépes hálózatával rendelkezik, amely 30.000 alkalmazottat köt össze az 1,7 millió lakos kiszolgálására. A város elektronikus számlázási rendszerének alapját az SAP NetWeaver® Process Integration képezi. Ez a számviteli modernizációs projekt a legfrissebb a bécsi közigazgatás és az SAP 1999-ig visszanyúló kapcsolatában.

A bejelentésre az SAP nemzetközi ügyfél-konferenciáján, a SAPPHIRE’07 Vienna-n került sor, amely 2007. május 14. és 16 között zajlik Bécsben. A konferencián az osztrák fővárosban gyűlnek össze az SAP ügyfelei és partnerei a világ minden tájáról, hogy bemutassák: hogyan lehetséges “üzleti gyorsulást” elérni az SAP segítségével.

“Alapos elemző munka eredményeképpen választottuk az SAP-t. A szoftver biztosítja számunkra, hogy teljes gőzzel haladjunk előre a digitális korban, lecserélve a munkaerő-igényes kötegelt feldolgozást egy automatizált könyvelési rendszerre” – mondta el Bernd Wünschek, Bécs városának az SAP fejlesztéséért felelős stratégiai vezetője. “A korábban két dolgozó által egy egész napon át végzett folyamatok most egy központosított web-alapú rendszerbe kerülnek, amely automatikusan meghatározza és elvégzi a szükséges frissítéseket.”

Bécs városa 1999-ben döntött úgy, hogy az SAP-t használja kontrolling, anyaggazdálkodási, értékesítési és disztribúciós feladatainak elvégzésére. Ezt követően határozták el, hogy az SAP® ERP Financials-t alkalmazzák a város teljes, papírmentes pénzügyi rendszerének kiépítésére, amely a becslések szerint évente mintegy 1.600.000 számlát kezel. Bécs azt tervezi, hogy fokozatosan a város beszállítói számlázásának nagy részének kezelését is áthelyezi ebbe az SAP installációba.

Az SAP NetWeaver® az az egységes technológiai platform, amelyre a bécsi közigazgatás alapozza szabványosított, optimalizált adminisztrációs folyamatait. Az SAP NetWeaver Process Integration, amely az SAP NetWeaver® Exchange Infrastructure továbbfejlesztett változata, kezeli a beszállítók számláinak automatikus disztribúcióját és a teljes folyamatot. A beszállítók egy web-portálon keresztül csatlakozhatnak a város elektronikus könyvelési rendszeréhez, amely könnyen kezelhető grafikai felülettel rendelkezik. Az SAP szoftvere támogatja a különböző számlázási formákat, és tartalom-alapú továbbítást tesz lehetővé, amely megkönnyíti a számla címzettjének azonosítását. A szoftver validálja az aláírásokat, és az előre meghatározott kritériumok alapján archiválja a számlákat. A könyvelési részleg olyan minőségbiztosítási rendszert fejlesztett ki, amelyben a kiválasztott dolgozó tanúsítja a végrehajtási naplót.

“Boldogok vagyunk, hogy az SAP több ezres ügyfél-konferenciájának helyet adó város az SAP-t választotta, hogy az informatikából adódó előnyöket maximalizálva, csökkentse a költségeket és magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtson lakosai számára” – mondta el Tom Shirk, az SAP Global Public Services elnöke. “Megtiszteltetés számunkra, hogy részesei lehetünk annak, ahogy a város elmozdul az értékalapú adminisztrációs rendszer felé, amely az első mérföldkő a valóban átalakult kormányzás felé” – tette hozzá.

Az SAP for Public Sector megoldásról
Az SAP for Public Sector átfogó alkalmazásaival a kormányok és az állami intézmények továbbfejleszthetik pénzügyi működésüket, növelhetik folyamataik hatékonyságát és átláthatóságát, valamint javíthatják az állampolgároknak nyújtott szolgáltatások színvonalát. A 70 országban több mint 1320 kormányzati ügyfelet kiszolgáló SAP a közszférában használt nagyvállalati szintű üzleti alkalmazások vezető szállítója.
További információ: http://www.sap.com/solutions/industry/publicsector/.

Szerkesztők figyelmébe
A www.thenewsmarket.com/sap címre bejelentkezve ingyenes videótartalmat lehet megtekinteni és igényelni az SAP-ról. A televíziós sugárzási normáknak megfelelő videó digitális formában és videókazettán is megrendelhető. A regisztráció és a videóanyag a média számára ingyenes.