Manfred Joseph az SAP közép-európai részlegének új ügyvezető igazgatója

Az SAP Csehország új ügyvezetője Radomir Kolarik

WALLDORF, NémetországAz SAP AG (NYSE: SAP) mai bejelentése szerint Manfred Joseph az SAP közép-európai új ügyvezetõ igazgatója, ami Csehországot, Magyarországot, Lengyelországot és Szlovákiát foglalja magában.

Manfred Joseph azonnali hatállyal átveszi a stratégiai tervezéssel, a mûködési kiválósággal, az értékesítéssel és a területi tevékenységgel, a professzionális szolgáltatásokkal és az SAP regionális teljesítményével kapcsolatos feladatok irányítását. Új pozíciójában Bart Hogendoorn alelnöknek, az EMEA vezetõi csapat közép-európai egységéért felelõs tagjának tartozik beszámolási kötelezettséggel. Manfred Joseph elõdje, Martin Bednar távozik az SAP-tól, máshol folytatja szakmai pályafutását.

Korábban Manfred Joseph az SAP közép-európai operatív vezérigazgató-helyetteseként komoly részt vállalt a térség növekedésének és nyereség es működésének ösztönzésében. Mielõtt 2007 februárjában az SAP-hoz csatlakozott, az osztrák Systema Human Information Systems GES.m.b.H. vezérigazgatója volt. A Systemánál egy személyben irányította a cég nemzetközi tevékenységét, azon belül a közép-, délkelet- és kelet-európai országok értékesítési szervezetének kiépítését.

Manfred Joseph kiterjedt vezetõi és marketingtapasztalatokkal rendelkezik. Az elmúlt több mint 20 évben számos felsővezetõi munkakört töltött be nyugat-, közép- és kelet-európai vállalatoknál.

“Manfred határozott vezetõ és értékes regionális tapasztalatokkal rendelkezik” – jelentette ki Ernie Gunst, az SAP EMEA ügyfélszolgálati szervezetének elnöke. “Meggyõzõdésem, hogy mélyreható szakértelme, valamint kivételes motiválási és munkaszervezési képességei révén eredményesen hozzá fog járulni régiónk nyereséges növekedéséhez.”

“Várakozással tekintek az új kihívás elé és örömmel építem tovább az SAP tevékenységét a régióban” – nyilatkozta Manfred Joseph. “Elsõdleges célom, hogy biztosítsam az SAP dolgozói és partnerei számára az ügyfelek maximális elégedettségéhez szükséges erõforrásokat.”

Az SAP csehországi irodájának vezetését azonnali hatállyal Radomir Kolarik veszi át Martin Bednartól. Az új cseh ügyvezetõ Manfred Josephnek tartozik beszámolási kötelezettséggel. A zökkenõmentes feladatátadás/-átvétel érdekében Manfred, Radomir és Martin egészen június végéig szorosan együttmûködik egymással.

Az SAP Csehország értékesítési igazgatójaként Radomir Kolarik 1997 áprilisa óta felel a teljes helyi értékesítési szervezet növekedéséért és nyereségességért, azon belül az üzletfejlesztésért, a partnerprogramokért, valamint a költségvetések és az elõrejelzések készítéséért. Alapos helyismerete folytán az ügyfelek szükségleteit szem elõtt tartva tudja elősegíteni az SAP regionális növekedését.

Szerkesztõk figyelmébe:
A www.thenewsmarket.com/sap címre bejelentkezve ingyenes videótartalmat lehet megtekinteni és igényelni az SAP-ról. A televíziós sugárzási normáknak megfelelõ videó digitális formában és videókazettán is megrendelhetõ. A regisztráció és a videóanyag a média számára ingyenes.