Az SAP fejlesztést végez a mobil üzleti megoldások iránti növekvő kereslet kielégítése érdekében

Június 19, 2007 által SAP News

Az SAP új, kiterjesztett mobil megoldásai segítségével az infomunkások könnyebben férhetnek hozzá az üzleti kritikus folyamatokhoz

WALLDORF, NémetországA vállalati szolgáltatás-orientált architektúra (enterprise SOA) fejlesztése melletti további elkötelezettsége kifejezéseképpen az SAP AG (NYSE: SAP) ma olyan új mobil megoldásokat és fejlesztéseket mutatott be, amelyek segítségével a felhasználók mobil eszközeik segítségével is hozzáférhetnek az SAP üzleti folyamataihoz. Az “SAP® xApps™ composite applications for mobile business” (SAP® xApps™ kompozit alkalmazások mobil üzletek számára) nevű, már meglévő megoldás új képességei segítik az infomunkásokat abban, hogy növeljék produktivitásukat és megalapozottabb üzleti döntéseket hozhassanak. A vállalat ezzel egy időben bejelentette az SAP NetWeaver® Mobile legújabb verzióját. A mobil infrastruktúra az SAP mobil megoldásainak alapját képezi, és lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy a vállalati SOA rugalmasságát kihasználva könnyedén építhessenek fel testre szabott alkalmazásokat.

A cég a mai napon beszámolt a mobil piacon elért teljesítményéről is, amely szerint mintegy 850 ügyfelet szerzett és 50%-os növekedést ért el mobil üzletágában az előző évhez képest. Az ügyfelek azért választották az SAP mobil megoldásait, mert az SAP továbbra is olyan infrastruktúrát és alkalmazásokat biztosít, amelyet vertikálisan specifikusak és a felhasználók igényeit a szervezeten belül betöltött helyük alapján szolgálják, a vezetőktől kezdve az értékesítőkön át a szolgáltatásban dolgozókig. Az SAP mobil megoldásai könnyen testre szabhatóak és kiterjeszthetőek oly módon, hogy megfeleljenek az új üzleti feltételeknek, amely szintén nagy előnyt jelent az ügyfelek számára. Mivel a megoldások problémamentesen integrálhatóak az SAP® Business Suite-ba és nem-SAP megoldásokkal is kombinálhatóak, a fejlesztők pontosan azokat az üzleti folyamatokat és adatokat választhatják ki, amelyekre távoli felhasználóiknak szüksége van.

Új és kiterjesztett mobil alkalmazások a felhasználók számára
A mai napon az SAP azért terjeszti ki mobil megoldásainak körét, hogy fejlessze a felhasználók hatékonyságát, beleértve ebbe az értékesítési szakembereket (SAP® xApp™ Mobile Sales composite application), a kiskereskedelmi képviselőket (SAP® xApp™ Mobile In-store Inventory Managementa), szolgáltatókat (SAP® xApp™ Mobile Asset Management) és a szállító személyzetet (SAP® xApp™ Mobile Direct Store Delivery).

Frissített infrastruktúra a mobil eszközök számára: a vállalati SOA példa nélkül álló rugalmasságot biztosít
Az SAP NetWeaver Mobile olyan átalakított mobil infrastruktúrát jelent, amely kiaknázza a vállalati SOA előnyeit és integrált megoldást nyújt. Az új mobil alap lehetővé teszi az ügyfelek és a partnerek számára, hogy az SAP NetWeaver fejlesztési képességeit olyan skálázható alkalmazások könnyebb felépítésére használják, melyek alkalmazkodnak a fejlődő üzleti igényekhez. A szervezetekenek az SAP NetWeaver platform abban nyújt segítséget, hogy olyan alkalmazásokat építhessenek, amelyek könnyű hozzáférést biztosítanak az SAP és nem-SAP alkalmazások funkcionalitásaihoz és adataihoz a mobil eszközöket használók számára.

Az ügyfelek egyre inkább az SAP mobil megoldásai felé fordulnak az üzleti előnyök kiaknázására
A világ vállalatai egyre inkább az SAP mobil megoldásait választják. A németországi SAP mobil ügyfél TÜV NORD a világ vezető technikai biztonsági és környezetvédelmi szolgáltató vállalata. A csupán néhány hónappal ezelőtt lezárult SAP mobil bevezetés ma mintegy 2500 felhasználót érint és a tavalyi évben mintegy 200.000, a korábbinál hatékonyabb és pontosabb jelentést eredményezett.

“Az SAP átfogó stratégiája, hogy az infomunkásokat segítse, megoldja néhány fontos üzleti kihívásunkat” – mondta el Gunnar Thaden, a TÜV NORD vezető informatikusa. “Alkalmazottaink a frontvonalban dolgoznak azért, hogy jobban megvédjék az embereket, a környezetet és a tulajdont a gyártás és a technikai eszközök működtetése által támasztott veszélyekkel szemben. Az SAP mobil megoldásai segítségével tanácsadó munkatársaink az ügyfelek kiszolgálására koncentrálhatnak ahelyett, hogy vissza kelljen jönniük az irodába, hogy idő- és költség táblázatokat töltsenek ki. Az SAP üzleti folyamatainak maximális kihasználása érdekében fontos, hogy az emberek mindennapi, ismerős környezetükben használhassák azokat – az SAP infomunkás stratégiája pontosan ezzel a lehetőséggel vértez fel minket”.

“Az SAP korán felismerte, hogy az embereknek az üzleti alkalmazásokhoz való egyszerű, közvetlen hozzáférésre van szükségük és adatokhoz attól függetlenül, hogy ők éppen hol vannak – és folytatja az olyan megoldások szállítását, amelyek segítségével innovatív módon vihetik üzletüket” – mondta el Doug Merritt, az SAP végrehajtó tanácsának tagja, a Business User Development vezetője. “A ma bejelentett új mobil megoldások segítségével a felhasználók egyszerűen hozzáférhetnek az adatokhoz akármikor, akárhol – egyben már egyébként is erős portfoliónk új tagjaként segítik az üzleti felhasználókat abban, hogy egyszerűen dolgozhassanak a vállalati alkalmazásokkal.” – tette hozzá.

Elérhetőség
Az SAP xAPP Mobile Sales és az SAP xApp Mobile Asset Management jelenleg is elérhető. Az SAP xApp Mobile service kézi eszközök számára a tervek szerint 2008-ban lesz elérhető. Az SAP xApp Mobile In-Store Inventory Management előreláthatólag 2007 harmadik negyedévében érkezik. Az SAP NetWeaver Mobile a tervek szerint korlátozottan már 2007 novembertől elérhető lesz.