Az SAP® ERP –hez szállított új fejlesztésekkel az SAP tovább erősíti az üzleti alkalmazások piacán betöltött vezető pozícióját

Augusztus 1, 2007 által SAP News

Az SAP® ERP második bővítőcsomagja kézzelfogható előnyöket nyújt az ügyfeleknek: új működési képességek és iparág-specifikus funkcionalitások érhetőek el a média, a telekommunikáció, a közművek és a kereskedelem számára

WALLDORF, NémetországAz SAP elkötelezett amellett, hogy ügyfeleinek folyamatosan új fejlesztéseket szállítson. Ennek következő lépéseként az SAP AG (NYSE: SAP) ma bejelentette, hogy elérhetővé tette az SAP® ERP alkalmazás második bővítőcsomagját. Az SAP ERP-hez készített SAP bővítőcsomagok segítségével az ügyfelek egyszerűbben vezethetik be és könnyebben kezelhetik új szoftver- funkcionalitásokat, lehetővé téve ezáltal, hogy a legfrissebb szoftver-fejlesztésekből származó előnyökre tegyenek szert, valamint ezzel egy időben a minimális szintre csökkentsék a cég folyamatos működésében fellépő esetleges zavarokat. A 2006. végén bejelentett SAP bővítőcsomag-stratégia segítségével az ügyfelek gazdaságosabban és a cég életében kevesebb fennakadást okozva vezethetik be és menedzselhetik az új szoftver-verziókat.

Az ügyfelek kiválaszthatják, hogy az SAP mely szoftver-innovációját szeretnék bevezetni, és az így kiválasztott funkciókat, bővítéseket az üzleti igények felmerülésével összhangban aktiválhatják. Ennek a vállalati szolgáltatás-orientált architektúra rugalmassága által lehetővé váló egyedülálló szállítási és bevezetési módszernek a segítségével az ügyfelek úgy tehetnek szert új képességekre, hogy közben teljesül legfontosabb elvárásuk: az alaprendszer stabilitásának megőrzése. Ennek eredményeképpen az ügyfelek elkülönítve értékelhetik a szoftver-frissítések hatásait és online módon, gyorsan vezethetnek be új funkcionalitásokat a teszt-ciklus felgyorsításával, az alapvető üzleti folyamatok érintése nélkül.

Az SAP ERP második bővítőcsomagja kézzelfogható üzleti előnyöket biztosít
A gyors bevezetés érdekében az SAP ERP-hez készített bővítőcsomag minden fejlesztése elérhető az ügyfelek számára, beleértve ebbe a horizontális és iparág-specifikus funkcionális bővítéseket, folyamat- és felhasználói interfész egyszerűsítéseket, valamint a célzott, új vállalati szolgáltatásokat. Az SAP ERP második bővítőcsomagja jól körülhatárolható üzleti előnyöket kínál, többek között a következőket:

 • Fejlett rugalmasság és az alapvető folyamatok fejlesztésére való képesség. A második bővítőcsomagban megtalálható vállalati szolgáltatáscsomagok segítségével az ügyfelek egyszerűsíthetik a megrendeléstől a kifizetésig tartó folyamatokat azáltal, hogy könnyebben férhetnek hozzá a vevő- és értékesítési megrendelésekhez, racionalizálhatják számlázási és kifizetési folyamataikat, míg a kintlévőségeket és a készpénz-áramlást kezelő munkatársak jobb betekintést kaphatnak az ügyekbe.

Emellett az SAP ERP minden alapvető alkalmazása fejlődik a második bővítőcsomag segítségével:

 • Az SAP® ERP Financials-ban végzett fejlesztések racionalizálják a tervezést és az előrejelzést, a pénzügyi konszolidációt, a számlázást, a hitelkezelést, a kintlévőségek beszedését és a vitás ügyek rendezését. Az új SAP® Bank Relationship Management alkalmazás növeli a hatékonyságot, csökkenti a költségeket és zökkenőmentessé teszi a több bank közötti kommunikációs folyamatokat a SWIFTNet-tel (a Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication által kiépített pénzügyi üzenetküldő rendszerrel) való integráción keresztül. (A témában lásd 2006. október 26-én kelt sajtóközleményünket: Az SAP és a SWIFT egyszerűbbé és áttekinthetőbbé teszik a vállalatok banki kapcsolatait)
 • Az SAP® ERP Human Capital Management-ben végzett fejlesztések magukban foglalják az SAP® Enterprise Learning elérhetőségét, amelyet hivatalosan Atlantában, a SAPPHIRE® ’07 konferencián jelentettek be. A környezet magában foglalja az SAP® Learning Solution-t és az Adobe Connect által működtetett virtuális osztálytermeket is. Az SAP Learning Solution 2007. július 17-én kapta meg a SCORM2004, 3rd Edition (Sharable Content Object Reference Model, Megosztható Tartalmi Objektumok Hivatkozási Modellje) igazolást az Advanced Distributed Learning (ADL)-től.
 • Az SAP® ERP Operations-ban végrehajtott fejlesztések közé tartoznak az ügyfél-információk elérésére kidolgozott új szerepek és munkaközpontok a belső értékesítési képviselők számára, valamint az értékesítési megrendelések kezelésének egyszerűsítése, amely segítségével könnyen kereshetővé válnak a kereskedelmi és számlázási dokumentumok. Emellett a gyártó cégek olyan fejlesztésekhez is hozzájuthatnak, amelyek támogatják a Kanban folyamatok ellenőrzését és monitoringját, valamint a Heijunka módszer szerint segítik a zökkenőmentes termelést az ismétlődő gyártási folyamatokban.
 • Az SAP® ERP Corporate Services fejlesztései:
  • Az SAP® Travel Management által kínált új, intuitív felhasználói felületek és eszközök egyszerűbbé és rugalmasabbá teszik a megoldást, felgyorsítják a felhasználók új rendszerhez való alkalmazkodását, lerövidítik a bevezetési időt, valamint a vállalati szolgáltatások kiaknázása révén lehetővé teszik a más partneri alkalmazásokkal való integrációt.
  • Az SAP® Real Estate Management további vállalati ingatlan-szcenáriókat támogat, többek között a helykihasználás, a helyiség-kihasználás, a költözés és egyéb szolgáltatások egyszerűsített kezelését, valamint a több valutanemben kalkulált, továbbfejlesztett bérlemény-kezelés eredményeképpen magasabb szinten képes támogatni a globális működést.
  • Az SAP® Enterprise Asset Management segítségével a végfelhasználók egyszerűen és rugalmasan férhetnek hozzá a karbantartás tervezéséhez és az üzleti folyamatok ütemezéséhez.
 • A specifikus iparági fejlesztések olyan végponttól végpontig terjedő üzleti folyamatokat foglalnak magukban, mint például az ügyfél-számlák kezelése és a kintlévőségek beszedése. Az SAP ERP második bővítőcsomagja specifikus fejlesztéseket kínál az alábbi iparágak számára:
  • Kereskedelem: kiterjesztett kiskereskedelmi funkcionalitást nyújt, beleértve a törzsadat-kezelést, a beszerzést és a raktárkészlet kezelését, az ügynökségi ügyleteket és az árukezelést, valamint fejlett integrációt tesz lehetővé az SAP olyan megoldásaival, mint az SAP® GRC Global Trade Services és az SAP® Forecasting and Replenishment.
  • Telekommunikáció: további funkcionalitások az osztályozott események, mint például a lakás-kihasználtsági ráta szcenáriók konvergens számlázására, kezelésére.
  • Közmű-szolgáltatók: kiterjesztett deregulációs infrastruktúra, továbbfejlesztett ügyfél-értékesítési és szolgáltatási folyamatok, hitel- és behajtás-kezelés, valamint a fejlett mérési infrastruktúra technológiák integrációja és kompatibilis egységek.
  • Média: új sajtó disztribúciós üzleti szcenárió, fejlett előrejelzés-készítés, másolás-menedzsment, beszerzés, szállítás és visszáru-kezelés.

Az SAP ERP legfrissebb verziójának adoptálása erőteljes ütemben halad
A németországi székhelyű, a közműszolgáltatóknak és egyéb cégeknek szolgáltató GISA GmbH az SAP ERP első bővítőcsomagjában szállított vállalati szolgáltatásokat arra használta, hogy optimalizálja a cég elektronikus számlázási és fizetési folyamatait. Ez a racionalizált keret lehetővé tette a GISA számára, hogy javítsa cash flow-ját, növelje az ügyfélelégedettség szintjét, fejlessze az auditálást és a megfelelési képességeket, a az egyes folyamatok időtartamának csökkentésével egyidejűleg.

“A vállalati szolgáltatás-orientált architektúra alkalmazásával hatékonyan terjesztettük ki az SAP ERP bevezetést olyan innovatív képességekkel, amelyek segítségével megfelelhettünk az egyre növekvő ügyfél-bázisunk támasztotta kihívásoknak anélkül, hogy a bevezetés érintette volna a mindennapos működésünket” – mondta el Michael Krueger, a GISA GmbH informatikai vezetője. “Az SAP innovatív bővítőcsomagjai segítségével jelentősen csökkent a hibák száma az új üzleti folyamatok bevezetése alatt. Várakozásaink szerint a számlázási és fizetési folyamatokban 12-15%-ot takaríthatunk meg a projekt eredményeképpen.”

Már több, mint 2.800 ügyfél használja élesben az SAP ERP legfrissebb verzióját, és az SAP tapasztalatai szerint ERP alkalmazásainak adpotációja továbbra is erőteljes ütemben halad. Az ügyfeleket vonzza az SAP alapvető alkalmazásainak képessége, valamint egy olyan stabil, hosszú távra is megfelelő platform installálásának lehetősége, amely támogatja a folyamat-innovációt és az üzleti növekedést. A legfrissebb elemzői jelentések is megerősítik, hogy az SAP továbbra is vezető szerepet tölt be az ERP piacon.

“A bővítőcsomatokat úgy terveztük, hogy folyamatos innovációt nyújtsanak, mialatt felgyorsítják a szoftver bővítések szállításának sebességét és megváltoztatják annak gazdaságtanát” – mondta el Tobias Dosch, az SAP ERP alkalmazás megoldás menedzsment alelnöke. “Az SAP szoftverfejlesztési és bevezetési metodológiáját kihasználva az SAP ERP ügyfelek új és nélkülözhetetlen funkciókra tehetnek szert anélkül, hogy az üzletmenetükben a teljes körű platform-frissítések esetében potenciálisan előforduló zavarokkal kellene számolniuk.”

Az SAP ERP-ről további információt talál a http://www.sap.com/solutions/business-suite/erp weboldalon.

Az SCORM-ról
Az SCORM olyan, számos forrásból összegyűjtött szabványok és specifikációk gyűjteménye, amely átfogó képet biztosít az interoperabilitást, hozzáférhetőséget és a webes alapú oktatási tartalmak újrafelhasználhatóságát lehetővé tevő e-learning képességekről.