Az év legnagyobb technológiai oktatási eseményén, az SAP® TechEd ’07 konferencián gyűlnek össze a globális ökoszisztéma tagjai

Az SAP segítségével a vállalatok a gyakorlatban is élvezhetik a vállalati szolgáltatás-orientált architektúra előnyeit

WALLDORF, NémetországAz SAP AG (NYSE: SAP) ma bejelentette, hogy megnyitotta a regisztrációt az év első számú technológiai oktatási eseményének számító SAP TechEd ’07 konferenciára. Az idén világszerte négy helyszínen sorra kerülő esemény középpontjában a vállalati szolgáltatás-orientált architektúra (enterprise SOA) alkalmazásából származó közvetlen előnyök állnak majd, emellett pedig a program részét képezik a szakmai instruktor által irányított, kibővített tantervvel rendelkező gyakorlati workshopok, illetve egy vállalati SOA-alapú verseny is. Az idei év jelszava: „Enterprise SOA: Put the Power to work” (kb. „Vállalati SOA: bevetésen a képességek”) alapján a résztvevők megismerkedhetnek azokkal a számukra is elérhető, valódi folyamatokkal, amelyek segítségével IT infrastruktúrájuk oly módon alakítható át, hogy lehetővé tegye az üzleti változást és a növekedést. A vitaindító előadások házigazdája Zia Yusuf, az SAP Global Ecosystem and Partner Group nevű részlegének alelnöke lesz. Az előadásokat többek között olyan iparági szaktekintélyek tartják majd, mint Henning Kagermann, az SAP vezérigazgatója; Tim O’Reilly publicista és Web 2.0 szakértő; Peter Zencke, az SAP igazgatótanácsának tagja, valamint Vishal Sikka, az SAP technológiai vezetője (Chief Technology Officer, CTO). Az idén 11. évébe lépő SAP TechEd ’07 konferenciára a következő helyszíneken és időpontokban kerül sor: október 1-5., Las Vegas; október 17-19., München; november 6-7., Shanghai; illetve november 28-30., Bangalore.

A valóban globális eseménnyé vált SAP TechEd valamennyi IT szakértő előtt nyitva áll, a kezdő szinttől a szakértő SAP fejlesztőkön át egészen a vállalati architektúra-tervezőkig. Más iparági eseményekkel szemben az SAP TechEd programjában nem önkiszolgáló vagy e-learning programok szerepelnek, hanem technikai szakértők által vezetett gyakorlati workshopok, amelyek keretében a nyitó las vegas-i show-ra mintegy 1000 órányi tartalommal készülnek. Az oktatási programok vezetői az SAP saját fejlesztői közül kerülnek ki, míg az ügyfelekre, illetve a közösségre fókuszáló előadásokat az SAP ökoszisztéma tagjai is tartják.

Az SAP TechEd ’07-en a résztvevők gyakorlati tanácsokat kaphatnak a saját vállalati SOA útitervük felépítésének lépéseire vonatkozóan. Az ügyfél-esettanulmányok, a gyakorlati stratégiák és tanácsok, valamint a vállalati SOA-t érintő, átfogó technológiai tudást átadó ülések mind-mind az idei év tananyagának részét képezik. Az SAP TechEd által biztosított környezetben a résztvevők megtanulhatják, hogyan alakítsák át meglévő üzleti folyamataikat és IT infrastruktúrájukat úgy, hogy közben élvezhetik a vállalati SOA rugalmassága és ereje által nyújtott előnyöket.

Vállalati SOA esettanulmány bemutató: az ügyfelek ismertetik sikereiket
Az idei évi eseményeket megelőzően az SAP ún. “Enterprise SOA Showcase Contest” (Vállalati SOA Bemutató Versenyt) elnevezésű pályázatot szervez. A verseny három regionális részből áll, míg ítéletet az iparág legelismertebb szakértői és a nagyközönség szavazatai alapján hozzák majd meg. A versenyzők pályázatait az alapján vizsgálják, hogy a projekt keretében hogyan lehetséges az SAP alkalmazásait és platformját elérni webes szolgáltatásokon keresztül, valamint a SOA gyakorlati üzleti alkalmazása és a mérhető üzleti eredmények szintén latba esnek majd.

Az észak-amerikai régióban olyan elismert iparági szaktekintélyek zsűriznek, mint az ismert író és fejlesztő, Geoffrey Moore, az amerikai SAP felhasználók (Americas’ SAP Users’ Group) elnöke. Ő is azok között lesz majd, aki a kiválasztott ASUG tagok által arra érdemesnek tartott 20 legjobb, észak-amerikai regionális versenybe benevezett pályázatot elbírálják. Az észak-amerikai regionális verseny résztvevői közül a 100 legjobb, minősített nevezés mindegyikét egy-egy iPod Nano-val jutalmazzák, míg a TechEd ’07 Las Vegas keynote előadásain bejelentendő nyertes 10.000 dolláros nagydíjat vihet haza. A verseny részletei és hivatalos szabályzata a https://www.sdn.sap.com/irj/sdn/enterprisesoa weboldalon található.

Az SAP innovációs közösségek
Az SAP TechEd ismét fórumot biztosít az SAP innovációs közösségeinek a tapasztalat- és gondolatcserére, valamint a tanulásra. Az SAP Developer Network (SDN) nevű hálózat már több, mint 850.000 tagot számlát, és mintegy 500.000-en látogatnak el az oldalra havonta, míg a Business Process Expert közösségnek több, mint 170.000 tagja van.

Az idei év eseményeit megelőzően sor kerül egy úgynevezett Community Day-re is (Közösségi Nap), amely keretében üzleti folyamat szakértők, SDN technológiai szakértők és felhasználói csoportok osztják meg egymással sikereiket, határozzák meg szükségleteiket és vitatják meg, hogy milyen eszközök szükségesek a felhasználók számára a hatékonyság növeléséhez. Az SAP TechEd visszatérő fénypontja a Demo Jam verseny, ahol az ügyfelek, a partnerek és az SAP alkalmazottak mutatják be a legújabb, SAP-hoz kapcsolódó projekteket. Az ún. “Community Clubhouse”-ban a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy a keynote előadások, a workshopok és egyéb tevékenységek között informálisan is találkozzanak és egyeztessenek más fejlesztőkkel, üzleti folyamat-szakértőkkel, az SAP által támogatott iparági értékhálózatok (industry value networks, IVNs) tagjaival, valamint az Enterprise Services Community tagjaival.

“Az SAP TechEd-en az ügyfelek, partnerek, tanácsadók és fejlesztők egy interaktív összejövetel keretében találkozhatnak, hogy megtudják: hogyan aknázhatják ki a vállalati SOA erejét saját szervezeteik számára” – mondta el Zia Yusuf, az SAP Global Ecosystem and Partner Group nevű részlegének alelnöke. “Az SAP innovációs közösségének növekedésével egyidőben egyre fontosabbá válik az, hogy megfelelő online és offline fórumok álljanak rendelkezésre a tudás és a legjobb gyakorlatok megosztására. Az előző évi esemény eredményei is azt igazolják, hogy a résztvevők számára az SAP TechEd az év első számú technikai oktatási eseménye”.

A tavalyi évben az SAP TechEd ’06 látogatóinak száma 22%-kal nőtt az előző évhez képest, és mintegy 15.000 látogatót vonzott. A megkérdezett látogatók 98%-a mondta azt, hogy ajánlaná az eseményt kollégáinak is.

Regisztráció a www.sapteched.com weboldalon lehetséges. Ugyanitt bővebb információt is találhat az SAP TechEd ’07 konferenciáról.