Újabb SAP-mérföldkő a középvállalati piacon: megvan a tízezredik SAP® All-in-One ügyfél

Egy brazíliai SAP All-in-One partner, a Procwork nevű cég U&M Mineração-val kötött megállapodásával újabb állomáshoz érkezett az SAP

PANAMA CITY, PanamaAz SAP középvállalati megoldásai piaci sikereinek újabb jeleként az SAP AG (NYSE: SAP) ma bejelentette, hogy immár 10 000 ügyfél használja az SAP® All-in-One mikrovertikális iparági megoldásait világszerte. A brazíliai székhelyű, helyi és globális építőipari projekteken is dolgozó műszaki, építőipari és bányászati vállalat, az U&M Mineração immár a tízezredik SAP All-in-One ügyfél. A cég a Procwork nevű SAP-partner megoldását választotta annak érdekében, hogy jobban integrálhassa folyamatait, valamint támogathassa helyi és nemzetközi működését. A bejelentés helyszíne az SAP augusztus 8-9-én Panama Cityben tartott latin-amerikai partnertalálkozója volt, ahol több száz, a kis – és közepes vállalatokat kiszolgáló SAP partner gyűlt össze.

A mérföldkövet jelentő megállapodás az SAP egyre növekvő térnyerését mutatja a brazil és latin-amerikai kis- és közepes vállalatok kiszolgálása terén. Az ügyletet az SAP legutóbbi pénzügyi negyedévében regisztrálták, amikor is a cég világszinten 19%-os növekedést mutatott fel, és amikor az összes SAP All-in-One ügyfél száma elérte a 10 223-at. Ezzel az SAP tovább erősíti a kis- és középvállalati szegmensben betöltött vezető szerepét, amelyet a cég jövőbeni növekedésének egyik alappillérének tekinti. Az SAP jelenleg 24 890 kis- és középvállalati ügyféllel rendelkezik, amelyet 2362 minősített partner segítségével szolgál ki világszerte.

“A tény, hogy a Procwork ügyfele immár a tízezredik az SAP All-in-One-t használó középvállalatok sorában, jól jelzi kis- és középvállalati sikereinket a latin-amerikai régióban” – mondta el Luis Murguia, az SAP America KKV üzletágának alelnöke az SAP Latin-Amerikai Partner Találkozóján. “Kifejezetten boldogok vagyunk, hogy a Procwork-kel és régióbéli partnereink százaival együtt ünnepelhetjük ezt a mérföldkövet, akik osztoznak az ügyfelek hosszú távú sikerei iránti elkötelezettségünkben.”

Az U&M a Procwork-től vásárolt SAP All-in-One megoldással növekedési platformot választott
Az U&M sikeres építőipari, műszaki és bányászati cég, amely az utóbbi években kiemelkedő növekedési ütemet mutatott fel. A cég úgy látta, hogy elérkezett az idő arra, hogy átstrukturálja és frissítse menedzsmentjét, valamint működését egy vállalatirányítási rendszer (ERP) segítségével integrálja. Az U&M olyan partnert keresett, amely a cég tervezett növekedését támogató technológiai és folyamat-platformot is rendelkezésére tudott bocsátani. Végül a Procwork mellett döntöttek, és ez az SAP All-in-One partner vezethette be saját, Lega Construction névre hallgató műszaki és építőipari megoldását. A Procwork-nek az iparági bevezetések terén meglévő szaktudása és hatalmas tapasztalata, valamint az SAP All-in-One-ba beépített legjobb iparági gyakorlatok tökéletesen megfeleltek az U&M igényeinek. A cég azért választotta az SAP-t és a Procwork-öt, mert ők kínálták a legjobb terméket és platformot, valamint rendelkeztek a megfelelő tudással, ügyfélbázissal és referenciákkal is a műszaki és építőipari szektorban.

“A Procwork műszaki és építőipari megoldásával olyan, az SAP ERP-n és az SAP Best Practices-en alapuló mikrovertikális megoldásunk és platformunk van, amely segítségével alkalmazkodhatunk a változásokhoz és megfelelhetünk az üzleti élet új kihívásainak” – mondta el Ricardo Xavier Correia, az U&M Mineração e Construção S/A adminisztratív és pénzügyi igazgatója. “A Procwork-kel együtt dolgozva kialakíthattuk a megoldást, valamint olyan előre meghatározott körre kiterjedő, kiszámítható bevezetést valósítottunk meg, amely segítségével kielégíthettük azonnali igényeinket, és amely felkészít minket a jövőbeni növekedésre vonatkozó terveink megvalósítására.”

Mikrovertikális megoldások az SAP-tól és partnereitől
A több, mint 50 országban mintegy 1050 partner által fejlesztett, lokalizált és szállított körülbelül 660 SAP All-in-One megoldással az SAP és partnerei a világ legnagyobb, kifejezetten a középvállalatok számára kifejlesztett iparági portfolióját kínálják. A bizonyított vertikális iparági képességeket, a változó üzleti igényeknek való megfelelés biztosításához szükséges konfigurálhatóságot és kiszámítható működtetési költségeket biztosító minősített partneri megoldások (SAP Delivers Enterprise SOA for Midsize Companies with Next Evolution of SAP® All-in-One Solutions) az SAP® ERP-n alapulnak, és az SAP és partnerei díjnyertes mikrovertikális legjobb gyakorlatát tartalmazzák. A megoldások legfrissebb, az idei év során piacra dobandó verziója az SAP ERP és az SAP NetWeaver® platform képességeit aknázza ki, hogy segítségével nagy mértékű fejlesztések mehessenek végbe a felhasználói élmény, az analitikus jelentés-készítés, az adaptálhatóság és a gyors bevezetés terén. Az SAP ERP vállalati szolgáltatás-orientált architektúrájának (enterprise SOA) előnyeinek forradalmi alkalmazása segítségével pedig a partnerek és az általuk kiszolgált középvállalatok rövid időn belül alkalmazhatják az új fejlesztéseket, ily módon csökkentve a költségeket és minimalizálva a mindennapi működésben esetlegesen fellépő zavarokat a bevezetési folyamat során.

“A középvállalatok értékelik az SAP ERP és a bizonyított iparági legjobb gyakorlatok segítségével gyorsan bevezethető SAP All-in-One mikrovertikális megoldások előnyeit” – mondta el Eric Duffaut, az SAP Global SME Sales and Channels (globális kkv értékesítési és értékesítési csatorna) részlegének elnöke. “A tízezredik SAP All-in-One ügyfelünk megerősíti, hogy képesek vagyunk a terveinknek megfelelő megoldásokat szállítani a kis- és középvállalati piacon, és egyben jelzi, hogy termékportfoliónk, értékesítési csatornáink és ügyfélkörünk jelenleg is zajló bővítésének következő fázisába léptünk a kis- és középvállalati piacon.”