Bemutatkozik az SAP Business ByDesign

Szeptember 19, 2007 által SAP News

Elérhető az SAP új, középvállalatok számára kifejlesztett terméke

New YorkAz SAP AG (NYSE: SAP) bemutatta SAP Business ByDesignTM nevű, kifejezetten a nagy jövő előtt álló, erős növekedési ütemet felmutató középvállalatok számára kínált új, átfogó on-demand üzleti szoftvermegoldását. A négy alapvető tényező – teljes körűség, könnyű használat, adaptabilitás és a működési költségek (TCO) nagyságrendekkel történő csökkentése – köré felépített SAP Business ByDesign on-demand szoftvermegoldás beépített szolgáltatásokat és ügyfél-támogatást nyújt. A kiválasztott ügyfelek személyesen próbálhatják ki, fedezhetik fel, értékelhetik és tapasztalhatják meg a megoldást mindössze havi 149 dollárért felhasználóként.

Az SAP kis- és középvállalatoknak kínált portfolióját kiegészítő megoldás máris jó néhány ügyfelet segít üzleti folyamatai fejlesztésében a szervezet minden szintjén. Az SAP Business ByDesign már ma is elérhető néhány kiválasztott ügyfél számára az Egyesült Államokban és Németországban, valamint a mai bejelentéssel egyidőben megnyílik a lehetőség a legelső ügyfelek előtt Kínában, Franciaországban és az Egyesült Királyságban is.

“Az SAP Business ByDesignnal egy egészen új üzleti modellel bővítettük meglévő, jól bevezetett és sikeres portfoliónkat, amely segítségével megváltoztatjuk az on-demand piacot.” -mondta el Henning Kagermann, az SAP vezérigazgatója. “Az SAP Business ByDesign-t úgy alkottuk meg, hogy jelentős mértékben egyszerűsítse a középvállalati IT folyamatokat a működtetési költségek csökkentése, valamint a hatékonyság és az üzleti rugalmasság ötvözése révén. A SOA technikai előnyei az üzleti folyamatok szintjén is megjelennek, és lehetővé teszik az ügyfelek számára az új üzleti trendekben rejlő potenciál kiaknázását anélkül, hogy informatikai szakértővé kellene válniuk. Megfizethető árú, könnyen kezelhető és átfogó, új középvállalati megoldásunk egy már régóta meglévő űrt tölt be a piacon”.

Az első ügyfelek máris élvezhetik az egyszerűen alkalmazható üzleti szoftver előnyeit
Az elmúlt hat hónap során az SAP válogatott ügyfelekkel és partnerekkel dolgozott a megoldás validálásán. A németországi és egyesült államokbeli első húsz ügyfél közé olyan cégek tartoznak, mint a kisegítő- és sportrepülőgépeket gyártó STEMME AG, az üzleti technológiai tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó Judge Consulting Group, az otthoni és autóba szánt légfrissítőket készítő MANTZ Airmotions GmbH & Co. KG, valamint a Compass Pharma Services LLC.

A Compass Pharma Services LLC szerződéses alapon kínál kiszervezett csomagolási, gyártási és disztribúciós szolgáltatásokat a világ legismertebb gyógyszergyártói számára. A cég sikere nagymértékben függ attól, hogyan képes gyors választ adni ügyfelei rövidtávú, just-in-time kéréseire, valamint hogyan tudja ezzel egyidőben a nagy ügyfelek által elvárt, az információk széles skálájába való betekintést nyújtani a különböző funkcionális területeken. A cég jelenlegi rendszerei nem teszik lehetővé a funkcionális részlegek együttműködését és az ügyfelek szempontjából elengedhetetlenül fontos információk megosztását. A Compass azért döntött az SAP Business ByDesign mellett, mert egy, a működését racionalizáló on-demand üzleti megoldásra volt szüksége.

“Az SAP óriási feladatot végzett el, amikor üzleti követelményeinket lefordította az SAP Business ByDesign könnyen emészthető információáramlásának nyelvére. Egyértelmű, hogy a cég valóban vette az időt és a fáradtságot, hogy megismerje a kisebb méretű vállalatok működési mechanizmusát és gondolkodásmódját” – mondta el Kevin Flanagan, a Compass Pharma Services LLC vezérigazgatója. “Terveink szerint az eredeti IT költségvetésünk kevesebb, mint 25%-át fogjuk elkölteni és büszkék vagyunk, hogy az SAP Business ByDesign első ügyfelei között lehetünk.”

Az SAP kibővített portfoliójával belépett a 15 milliárd dolláros piacra
Az SAP Business ByDesign megoldása kiegészíti a meglévő SAP® Business One, SAP® Business All-in-One és SAP® Business Suite megoldásokat, lehetővé téve ezáltal az SAP számára, hogy a legkülönbözőbb méretű vállalatok üzleti igényeit is kielégíthesse, a legkisebb cégektől a közepes méretűeken át egészen a nagyvállalatokig. Az új SAP Business ByDesign a 100-500 főt foglalkoztató, integrált üzleti megoldásba még nem fektetett, de gyorsan növekvő középvállalatokat megcélzó, legátfogóbb on-demand üzleti szoftvermegoldás a piacon. Az SAP becslése szerint mintegy 60.000, a fenti leírásnak megfelelő vállalat működik csupán Németországban és az Egyesült Államokban, míg világszinten a piac potenciálját 15 milliárd dollárra értékelik. Az SAP Business One a kisvállalati szegmens számára készült, míg az SAP Business All-in-One az átfogó iparág-specifikus funkcionalitást és saját követelményeiknek megfelelő kiterjeszthetőséget igénylő középvállalatok számára ideális választás. A mai bejelentéssel egyidőben az SAP arról is beszámolt, hogy egységesítette a megoldás-portfoliójába tartozó termékek neveit, és meglévő középvállalati megoldását mostantól SAP Business All-in-One néven kínálja.

“Az SAP új, középvállalati on-demand megoldása bátor kezdeményezés, amely jelentős fejlesztéseket nyújt a felhasználás és konfigurálás terén, valamint beépíti az SAP-nak az alkalmazás-piacon az évek hosszú sora alatt felhalmozott tudását” – mondta el Henry Morris, az IDC Worldwide Software and Services alelnöke. “A mai bejelentés sokat ígérő kezdetet jelent az SAP számára. A cégnek a termék piaci bevezetése előtt számos kihívással kellett megküzdenie: széles viszonteladói támogatással meg kellett erősítenie értékesítési modelljét; igazolnia kellett, hogy rendelkezik a növekedő középvállalatok által elvárt skálázhatósággal, valamint meg kellett szilárdítania a meglévő alkalmazások és az új megoldás közötti kapcsolatokat.”

A jövőbiztos platformra épülő üzleti alkalmazás megváltoztatja a játékszabályokat
A versenytársak középvállalati megoldásaitól alapjaiban eltérő SAP Business ByDesign megoldás megváltoztatja a piaci játékszabályokat, lerövidíti az értékteremtés idejét, egyszerűbb felhasználást tesz lehetővé és segítségével minimalizálható az ügyfelek összes IT költsége a tréningre, hardver-beruházásokra, szolgáltatásokra, ügyfél-támogatásra és IT kollégákra vonatkozó igények csökkentésével. A megoldás az SAP NetWeaver® alapjaira épül a vállalati szolgáltatás-orientált architektúra (enterprise SOA) képességeinek teljes kiaknázásával, ezáltal olyan jövőbiztos platformot kínálva az ügyfeleknek, amely biztosítja az üzleti folyamatok adaptálásához szükséges nagyfokú rugalmasságot az egyre fejlődő piaci igényeknek való megfelelés érdekében. Ennek révén a középvállalati ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy befektetésük jó kezekben van, hiszen IT megoldásuk képes lesz a jövőben is megfelelni az üzleti szervezetük növekedésével és fejlődésével járó igények változásaival.

Árazás, elérhetőség és útiterv
Az Egyesült Államokban az egy felhasználóra eső kiindulási ár 149 dollár havonta (beleértve a szoftvert, az infrastruktúrát, a szolgáltatásokat és az ügyféltámogatást). Ennek az árnak az eléréséhez ügyfelenként legalább 25 felhasználóra van szükség. A hatékonysági felhasználók (efficiency users), azaz a szoftverhez csupán limitált hozzáférést igénylők (például idő- és költségnyilvántartás, vagy beszerzési visszaigazolások saját bevitelét végzők) számára 5 felhasználós csomagban a havidíj 54 dollár lesz felhasználónként.

Az SAP tervei szerint 2008 végéig mintegy 3-400 millió eurót fektet be az értékesítési modell, a szolgáltatások és az ügyféltámogatás fejlesztéséve. A márka megítélését és a beszerzési döntéseket befolyásoló, globális reklámkampány mellett az SAP felhasználóbarát, internet-alapú marketing kampányokat is indít egyedülálló középvállalati megoldása népszerűsítése és a potenciális ügyfelek sikeres elérése érdekében.

Az SAP jelenleg az Egyesült Államokban és Németországban dolgozik együtt kísérleti ügyfelekkel; a megoldást jelenleg validálja az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Kínában, valamint az év hátralévő részében az ezeken a piacokon meglévő nagy keresletre tervez építeni. 2008 során a termék megjelenik majd egyéb piacokon is, például az ázsiai-csendes óceáni térségben Ausztráliában és Indiában; az északi régióban Hollandiában és Olaszországban; az EMEA régión belül Spanyolországban és Dél- Afrikában, valamint elérhető lesz Kanadában és Mexikóban az amerikai régióban. Az SAP 2009-ben a tervek szerint tovább bővíti a termék útitervét.

A partnerek egyre növekvő szerepe
Az SAP egyre inkább partner ökoszisztémájára vonatkozó stratégiájára támaszkodik az SAP Business ByDesign népszerűsítésében. A cég sikeres tárgyalásokat folytat a megoldás lehetséges viszonteladóival és szolgáltató partnereivel, valamint kiegészítő tartalmakat biztosító partnerekkel, közöttük az ADP-vel.

“SAP partnerként örülünk, hogy az ADP bérszámfejtő szolgáltatásainak az új, innovatív megoldásba való integrálásával tovább bővíthetjük kapcsolatunkat” – mondta el Gary Butler, az ADP vezérigazgatója. “Középvállalati alkalmazottak ezreinek kiszolgálásában szerzett tapasztalatával az ADP egyedülálló helyzetben van a tekintetben, hogy hatékony, globális jelenlétünket és tapasztalatunkat kihasználó platformot nyújtsunk az SAP Business ByDesign ügyfeleknek. Az SAP Business ByDesign egy világszínvonalú bérszámfejtő megoldással kiegészített költséghatékony, rugalmas üzleti megoldást nyújt az ügyfeleknek.”

Az SAP tervei szerint az SAP Business ByDesign megoldást 2008-ban az SAP PartnerEdge program részévé teszi. A jelenlegi SAP viszonteladó partnerek jelentkezhetnek és minősíthetik magukat – velük szemben az elvárás az, hogy a megoldás képességeit és követelményeit tükröző új megoldást építenek majd az SAP Business ByDesign köré.

Már hozzáférhető az új SAP Business ByDesign weboldal a jelenlegi és jövőbeni ügyfelek, illetve partnerek számára
A mai esemény végeztével az SAP megnyitotta kibővített, az SAP Business ByDesignról szóló weboldalát, amely további részleteket tartalmaz a megoldásról, az azt élesben használó ügyfelekről, a partnerekről és arról, hogyan regisztrálhatnak az ügyfelek exkluzív bemutatóra. Az SAP teljes, a kis- és középvállalatoknak kínált megoldás-portfoliójáról a www.sap.com/sme oldalon tájékozódhat.