Piacvezető az SAP

Szeptember 28, 2007 által SAP News

WALLDORF, NémetországAz SAP AG a mai napon bejelentette, hogy a neves független kutatócég, a Gartner Research felmérése alapján 2006-ban a piaci részesedését tekintve az SAP a vezető helyet szerezte meg a vállaltirányítási-rendszerek (ERP ), az ügyfélkapcsolat-menedzsment (CRM) és az ellátási lánc-menedzsment (SCM) szektorokban. A három SAP üzleti alkalmazás – SAP®ERP, SAP®CRM és a SAP®SCM – mind a SAP®Business Suite termékcsalád részei.

A CRM-piac részesedési arányait világszinten részletesen feltáró legfrissebb Gartner-felmérés (“Market Share: CRM Software, Worldwide, 2006;” Sharon Mertz, Chris Pang, Yanna Dharmasthira; June 2007) szerint az SAP áll az élen a 2006-os CRM szoftverbevétele alapján. A cég tavaly 25,7 százalékos piaci részesedést mondhatott magáénak – ez 10 százalékkal szárnyalja túl a legközelebbi versenytársa eredményét.

A Gartner a világ ERP-piacát áttekintő vizsgálata (“Market Share: ERP Software, Worldwide, 2006;” Chris Pang, Chad Eschinger, Yanna Dharmasthira and Koji Motoyoshi; July 2007) a 2006-os szoftverértékesítésből származó összes bevételt és a 27 százalékos piaci részesedést – az utóbbi eredmény 13,8 százalékkal magasabb, mint az utánakövetkező versenytársé – figyelembe véve az SAP-t nevezte meg az ERP-szektor vezető cégeként. Az ERP-szektoron belül az SAP több kategóriában is vezetőnek számít: többek közt a pénzügyi és az emberi tőke menedzsment megoldások terén.

Az SCM-piacra irányuló felmérés (“Market Share: SCM Software, Worldwide, 2006;” Chad Eschinger, Chris Pang, Yanna Dharmasthira, Koji Motoyoshi; June 2007) szerint itt is az SAP az élen álló cég a 2006-ban az SCM-szoftverek eladásokból származó összes bevétele és a 19,7 százalékos piaci részesedése alapján, mely utóbbi eredmény 14,9 százalékkal több, mint a második helyezetté.

“Az SAP a világvezető az üzleti alkalmazások piacán, és ennek a legfőbb oka, hogy az ügyfeleinknek az egyes megoldások szintjén és a teljes üzleti megoldásokat tartalmazó termékcsalád szintjén is a legjobbat nyújtjuk” – mondta Jim Hagemann Snabe az SAP Group egyik vezetője, az SAP AG Ügyvezető Tanácsának tagja. “Az SAP CRM -, ERP- és SCM –megoldásai ügyfeleink számára biztosítják a szolgáltatásorientált architektúrára való átállás akadálymentességét, és az üzleti folyamatok minimális megakasztásával tudják nyújtani az eredményesség növekedését, valamint 26 iparágon belül a megoldások hatalmas választékát adják.”