A Wal-Mart az SAP-t választotta

A globális kiskereskedő-lánc az SAP® ERP-t választotta növekedése támogatására, valamint a fejlődő üzleti és a szabályozói környezetben való tájékozódásra

WALLDORF, NémetországAz SAP AG (NYSE: SAP) ma bejelentette, hogy a Wal-Mart Stores Inc. (NYSE: WMT) az SAP segítségével fejleszti pénzügyi információs rendszerét. A Wal-Mart az SAP® ERP Financials megoldását választotta a kiskereskedőlánc globális terjeszkedésének támogatására, valamint az üzleti és szabályozói környezet változásainak való megfelelés biztosítása érdekében.

A Wal-Mart nemrégiben átfogó értékelésnek vetette alá pénzügyi információs rendszerét, amely célja az volt, hogy megállapítsa: a cégnek mire van szüksége 350 milliárd dolláros üzletmenete és növekedése következő fázisának támogatására. A Wal-Mart tervei szerint fázisokra bontva vezeti be az SAP-t, és az első fázist a 2010-es naptári év végére szándékozik lezárni. A megoldás kivált néhány, a Wal-Mart-nál működő régi rendszert, míg a többivel integrált módon működik majd együtt.

“A technológia központi szerepet játszik üzletünk növekedésében és sikereiben” – mondta el Rollin Ford, a Wal-Mart alelnöke és informatikai vezetője. “Hisszük, hogy az SAP-nak a globális vállalatok számára szállított pénzügyi rendszerek terén meglévő tapasztalata alapján a szoftver a mi növekvő vállalatunknak is rugalmasságot és skálázhatóságot biztosít majd.”

“Az SAP a világ számos pontján található kiskereskedelmi vállalatoknak nyújtott segítséget abban, hogy elérhessék a piaci pozíciójukkal és növekedésükkel kapcsolatos céljaikat, valamint versenyelőnyre tegyenek szert az elégedettebb ügyfelek és az alacsonyabb üzleti költségek révén” – mondta el Bill McDermott, az SAP amerikai és ázsiai-csendes óceáni térségének elnök-vezérigazgatója. “A mai bejelentés is igazolja az SAP ügyfele iránti elkötelezettségét, amellyel a komplex kiskereskedelmi igényeket felső kategóriás megoldásokkal elégítik ki. Örülünk, hogy a világ legnagyobb vállalatát is egyre bővülő családunkban üdvözölhetjük.”