Az egyiptomi kormány az SAP-t választotta stratégiai IT-szállítójának

KAIRÓ, EgyiptomAz SAP AG (NYSE: SAP) bejelentette, hogy az egyiptomi kormány az SAP vállalati erőforrás-tervezési (ERP) szoftvereit választotta stratégiai IT-szolgáltatójának. A több millió dolláros megállapodás Egyiptom egyre növekvő kommunikáció- és információtechnológiai (CIT) szektorának központi fejlesztési pontja, amely egy átfogó ötéves szerződéssel köti össze a két felet 2008-tól. A megegyezés része egy négyéves szerződés az Egyiptomi Nemzeti Posta (ENPO) átszervezésére. Ezenfelül mindkét fél célja, hogy létrejöjjön egy hivatalos SAP-ügyféltámogatási központ Egyiptomban, amely munkahelyeket hoz létre.

“Az informatika hatékony bevezetése továbbra is alapvető fontosságú az egyiptomi kormány nemzeti fejlesztési stratégiájában, hiszen a CIT-szektor lényeges mértékben járul hozzá a gazdaság növekedéséhez és a munkahelyek bővítéséhez” – jelentette ki Dr. Tarek Kamel, Egyiptom kommunikáció- és információtechnológiai minisztere. “Egyesítve erőinket egy olyan élenjáró technológiai céggel, mint az SAP, az egyiptomi kormány javítja versenyképességét és gazdasági lehetőségeit.”

“Nagy örömünkre szolgál, hogy az egyiptomi kormánnyal együttműködhetünk , és lényeges szerepet játszhatunk a kormány CIT-szektorában” – nyilatkozta Léo Apotheker, az SAP AG vezérigazgató-helyettese. “Örömmel várjuk, hogy egy új és dinamikus SAP ökoszisztémát alakíthassunk ki vásárlóinkkal és partnereinkkel, melynek más cégek és iparágak széles köre is hasznát látja Egyiptomban és a régióban.”

“Partnerkapcsolatunk az SAP-vel új és igen magas szakképzettségű munkahelyeket fog teremteni, valamint serkenteni fogja a legjobb gyakorlatok alkalmazását a közszférában – a postarendszertől kezdve egészen más szektorokig” – mondta Dr. Ahmed Darwish, Egyiptom a közigazgatási fejlesztéséért felelős államminisztere.

Az SAP és az Egyiptomi Nemzeti Posta (ENPO) közötti üzletről
A szerződés keretében az SAP segít az ENPO-nak növelnie hatékonyságát az adminisztrációs folyamatok és eljárások automatizálásával és szabványosításával, valamint a szükséges információk, adatok időbeni biztosításával. Az egyiptomi kormány az SAP-implementációt a jelentősebb SAP-alkalmazások – az SAP® ERP és az SAP® ERP Human Capital Management, az SAP® for Public Sector, SAP® for Travel & Logistics Services (postai szolgáltatások), valamint az SAP® for Banking – beszerzésével kezdi az ENPO számára.

Az Egyiptomi Nemzeti Posta és az SAP Partnership
Az ENPO és az SAP MENA (SAP Middle East & North Africa) tervezi, hogy SAP-ügyféltámogatási központot hoz létre Egyiptomban, amelynek célja, hogy átadja az SAP-vel kapcsolatos tudást és szakértelmet, és így segítse az egyiptomi informatikai ipar növekedését. Alaa Fahmy, az ENPO elnöke így nyilatkozott: “A megállapodásunk lehetővé teszi, hogy Egyiptom még tovább gyorsítsa a haladást egy szolgáltatásalapú tudásgazdaság felé, amelyben a hangsúly a jól képzett, tanult munkaerőn van.”

Az egyiptomi kommunikáció- és információtechnológiai minisztériumról (MCIT)
Az MCIT felelősségi körébe tartozik a csúcstechnológiákkal kapcsolatos tervezés, döntéshozás, kutatás és fejlesztés, valamint speciális oktatási programok, az ICT-vel kapcsolatos területek ütőképességének javítása érdekében.

Az egyiptomi adminisztráció fejlesztéséért felelős minisztériumról (MSAD)
Az MSAD dolgozza ki az általános irányelveket, terveket és programokat a kormányzati szolgáltatások teljesítményének javítása, illetve az Egyiptomi Arab Köztársaság polgárai számára hatékonyabb szolgáltatások biztosítása érdekében.