SAP együttműködés a Nakisával

Az SAP ERP rendszerébe integrálódnak a Nakisa erősségei

WALLDORF, Németország és MONTREAL, KanadaAz SAP NetWeaver® Alap stratégiai befektetéssel támogatja a Nakisa további termékfejlesztéseit.

Az SAP AG (NYSE: SAP) bejelentette, hogy a globális viszonteladói megállapodást kötött a kanadai székhelyű Nakisa Inc. nevű SAP partnercéggel, valamint befektet a cégbe az SAP egyik pénzügyi-technológiai platform, a NetWeaver® Alap segítségével. A két cég együttesen integrálta a Nakisa szervezeti és képességgazdálkodási vizualizációs funkcióit azért, hogy kiegészítse az SAP® ERP Human Capital Management (SAP ERP HCM), humánerőforrás tervezési megoldás funkcionalitását. A megállapodás értelmében az SAP továbbértékesítheti a Nakisa piacvezető vizuális munkaerő-kezelési megoldásait.

A Nakisa képességmegjelenítő alkalmazása kibővíti az SAP ERP HCM-et
Az azonnal elérhető, SAP® Talent Visualization by Nakisa alkalmazás olyan lehetőségekkel egészíti és bővíti ki az SAP ERP képességgazdálkodási funkcióit, amelyek lehetővé teszi az ún. utódtervezést és a szervezeti irányítást. Az integráció révén szervezetek az SAP ERP-ben tárolt (és a Nakisával elért) struktúra alapján megtekinthetik, frissíthetik és elemezhetik, hogy milyen képességekkel rendelkeznek, illetve milyen potenciális utódok állnak rendelkezésre karriertervezés, és utánpótlás-menedzsment szempontjából. A rendszerrel lehetőség nyílik minden szinten “mi lenne, ha”-típusú forgatókönyvek modellezésére is.

“Az SAP és a Nakisa együtt átfogó sikertervezési csomagot fog kínálni az SAP-vásárlóknak minden szegmensben” – jelentette ki Babak Varjavandi, a Nakisa Inc. vezérigazgatója. “A Nakisa régóta fennálló kapcsolata az SAP-vel egy olyan megoldást eredményezett, amely problémamentesen működik együtt az SAP ERP HCM-mel. Vásárlóink így egy átfogó, teljesen integrált képességgazdálkodási szoftvermegoldást licencelhetnek egyetlen forrásból: az SAP-től.”

Az SAP NetWeaver Alapról
A 2006 májusában létrehozott SAP NetWeaver Alap stratégiai befektetésekre koncentrál olyan válogatott cégek esetében, amelyek elkötelezték magukat az SAP ökoszisztémája mellett és az SAP NetWeaver technológiai platformra épülő innovatív megoldásokat fejlesztenek. A platform megnyitása a fejlesztés és a közös innováció érdekében kulcsfontosságú erő volt az SAP számára az elmúlt években. Az SAP NetWeaver Alap létrehozása újabb komoly befektetést jelent az SAP növekvő ökoszisztémájában. Az SAP vállalati fejlesztési alapjaiból finanszírozott, 125 millió dolláros SAP NetWeaver Alap az SAP kockázatitőke-üzletágát, az SAP Venturest egészíti ki.

A Nakisáról
Az 1990-ben alapított Nakisa célja, hogy segítsen a szervezeteknek jobb döntéseket hozni arról, hogyan kezeljék globálisan a képességeket és hogyan optimalizálják a munkaerő teljesítményét. A Nakisa lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy teljeskörű képet kapjanak az emberi erőforrásokkal kapcsolatos adataikról. A Nakisa 100 százalékban webes vállalati megoldásai teljes mértékben együttműködnek a vezető ERP-platformokkal és egyetlen hozzáférési pontot biztosítanak a kritikus HR-adatokhoz az utódok tervezéséhez.