Az SAP közbiztonsági közösséget hozott létre az állami szektorbeli innováció ösztönzésére

Január 30, 2008 által SAP News

Az új közösséghez csatlakozó biztonsági szervezetek az SAP-val közösen fejlesztenek új alkalmazásokat

Walldorf, NémetországAz állami szektor szereplőit támogató megoldások fejlesztése érdekében az SAP AG (NYSE: SAP) új iparági értékhálózatot (Industry Value Network, IVN) hozott létre közbiztonsági témában. Az együttműködés célja, hogy az ügyfelek, a partnerek és az SAP között kapcsolatot teremtve elősegítse az állami szektor speciális feladatait támogató megoldások fejlesztését, melyet napjaink növekvő fenyegetettsége indokol. Ezek mindegyike vállalati szolgáltatásorientált architektúrára (Enterprise SOA) és nyílt szabványokra épül, ezzel új dimenziót nyitva az ágazati együttműködés terén. Az újonnan létrehozott IVN a tizenhatodik az SAP által elindított iparági értékhálózatok sorában.

Az új hálózat ösztönzi az együttműködést a független szoftverszállítók (köztük az interaktív űrlapokat fejlesztő Adobe, az arcfelismerő technológiájáról ismert Cognitec, a személyazonosság-biztosító szoftvereket és szolgáltatásokat szállító Daon, a földrajzi modellezési és leképezési technológiát forgalmazó ESRI, a contact center megoldásokra szakosodott Genesys, az adatminőséget javító megoldásokat nyújtó Human Inference, a biometrikus személyazonosság-kezelő alkalmazásokat értékesítő Idematrix, a szemantikai technológiákkal és megoldásokkal kereskedő Ontos és a tartalomkezelő megoldások szegmensében működő Open Text), a nagy technológiai szállítók (pl. Cisco) és a rendszerintegrátorok (mint pl. a Capgemini és az Itelligence) között. Az IVN tagjai közös platformon futó, végponttól-végpontig terjedő üzleti folyamatokat dolgoznak ki az ágazat egészét érintő problémák megoldására többek között a vizsgálati ügykezelés, az intelligencia-alapú szabálykidolgozás, a személyazonosság- és katasztrófakezelés, valamint az operatív erőforrás-gazdálkodás terén. A partneralkalmazások mindegyike az SAP NetWeaver® technológiai platformra épül.

Az ESRI és a Capgemini támogatja a közbiztonságot
“Ügyfeleinktől tudjuk, milyen fontos számukra, hogy stabil üzleti folyamat-platformra épülő, végponttól-végpontig terjedő megoldásokkal tudják lefedni közbiztonsági szükségleteiket. Ezért örömmel vállalunk aktív szerepet az IVN működésében, és dolgozunk ki közösen, nyílt platformra épülő, komplett iparági megoldásokat” – jelentette ki Jaap Roos, a Capgemini közbiztonsági megoldásokért felelős alelnöke.

Akcióban az IVN
Az SAP úttörő szerepet vállalt az ügyfelek ágazat-specifikus üzleti kihívásainak leküzdését segítő online közösségek megszervezésében. A cég jelenleg működő 16 iparági értékhálózata az alábbi területeket támogatja: repülőgépgyártás és védelmi technika, gépjárműgyártás, banki szolgáltatások, vegyipar, fogyasztási cikkek gyártása, erdőgazdálkodás és papíripar, biztosítás, high-tech, ipari gép- és alkatrészgyártás, bányászat, olaj- és gázipar, állami szektor, közbiztonság, kiskereskedelem, utazási és logisztikai szolgáltatások, közművek.

“Napjaink közbiztonsági szervezetei számára növekvő fenyegetést jelentenek a természeti katasztrófák – tűzvészek, árvizek, hurrikánok – a bűnözés, a terrorizmus és a különböző biológiai hatóanyagok. Így minden eddiginél nagyobb nehézségekbe ütközik a közbiztonság fenntartása” – nyilatkozta Rod Massey, az SAP Public Sector alelnöke. “A közbiztonsági szervezetek rugalmas, innovatív IT-megoldásokkal tudják kezelni ezeket a kihívásokat. A közbiztonsági IVN páratlan ágazati szakértelemmel, bevált gyakorlatra épülő üzleti folyamatokkal, élvonalbeli platformmal – és a partnerek társinnovációival – segít kielégíteni a világ közbiztonsági szakembereinek kritikus, gyors ütemben változó igényeit.”

Bővebben az IVN-ekről: www.sap.com/platform/ecosystem/ivn/.

Az SAP® for Public Sector
Az SAP for Public Sector megoldásokkal a kormányok maximális szintre emelhetik a kormányzati szolgáltatások értékét. Az SAP üzleti folyamatplatformján futó alkalmazások optimalizálják a közigazgatási folyamatokat és a szolgáltatások reagálókészségének javításával támogatják a kormányzatot a különálló területek összekapcsolt, sikeres működtetésében. Az SAP osztott szolgáltatási rendszerek bevezetése terén szerzett tapasztalata és piacvezető pozíciója, valamint kifejezetten az állami szektor részére kidolgozott megtérülés-számítási módszertana (Public ROI Assesment) révén a kormányzati szervek pénzügyi, társadalmi és politikai szempontból is mérhetik az általuk teremtett kormányzati értéket. Az SAP az állami szektornak szánt nagyvállalati szintű üzleti megoldások vezető szállítója: több mint 1500 kormányzati ügyfelet szolgál ki a világ 70 országában. (Bővebben: www.sap.com/solutions/industry/publicsector/).