A Business Objects-et a vezetői kvadránsba helyezi az üzleti intelligencia platform jelentés

Február 14, 2008 által SAP News 0

San Jose (Kalifornia), Párizs és WalldorfA Business Objects, az SAP (NYSE: SAP) egyik cége és a világ vezető üzletiteljesítmény-optimalizálási megoldásainak szállítója ma bejelentette, hogy a Gartner, Inc. legfrissebb, 2008. február 1-én megjelent “Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms” (Üzletiintelligencia-platformok mágikus kvadránsa) jelentése a vezetői kvadránsban ábrázolja a vállalatot.

A Gartner tanulmánya szerint “A vezető megoldásszállítók azok a gyártók, amelyeknél az üzletiintelligencia-platformok funkcionalitása meglehetősen széleskörű és mély, és amelyek képesek a kiterjedt BI-stratégiákat támogató nagyvállalati léptékű megvalósítások szállítására. A vezetők olyan üzleti elképzelést fejtenek ki, amely összhangban van a vásárlók érdekeivel; valamint olyan életképességű és működési kapacitású cégek, amelyek globális ügyfélkört is képesek kiszolgálni.”

A BusinessObjects XI rendszerre átfogó BI-platformként tekintenek a vásárlók. Információfeltérképezési és –biztosítási megoldásaival (a speciális, elemzés jellegű előrejelzésektől egészen a vállalati szintű információkezelésig) lehetővé teszi, hogy a felhasználók számára az összes adat kéznél legyen, minden kritikus kérdésre választ lehessen adni és a teljes vállalati hálózatban megbízható ismereteket oszthassanak meg egymással az emberek és a csoportok. A BusinessObjects XI azzal is ideális módon illeszkedik minden vállalati környezethez, hogy nagyon sokféle kapcsolódási lehetőséget kínál mindenféle strukturált és nem strukturált adatforrás eléréséhez.

Az üzleti intelligencia világában már most is piacvezető Business Objects a 2007. évben is tovább erősítette pozícióját az Inxight felvásárlásával és a szöveges elemzés beépítésével termékválasztékába, és egyre szélesebb körben népszerűek “a szoftver, mint szolgáltatás” jellegű megoldásai is.

“A Business Objects közel 18 éve meghatározó erő az üzletiintelligencia-megoldások piacán; folyamatosan serkenti az innovációt és hívja ki az iparágat új magaslatok meghódítására” – nyilatkozta Marge Breya, a Business Objects Business Intelligence Platform csoportjának ügyvezető alelnöke és vezérigazgatója. –”Mostantól, az SAP részeként még nagyobb sikerekre számíthatunk, hiszen olyan megoldásokat kínálunk, amelyekre szükség van a heterogén környezetekben a munkavégzés teljes átalakításához és az üzleti teljesítmény fokozásához.”

További információk a Business Objects megoldásairól: www.businessobjects.com/products

A Gartner Magic Quadrant elemzéséről
A Magic Quadrant kifejezés tulajdonjogát 2008-ban bejegyeztette a Gartner, Inc., ezért a kifejezés csak engedéllyel használható. A Magic Quadrant (mágikus kvadránsok) a piaci viszonyok grafikus megjelenítése egy adott időszakra vonatkozóan. Azt mutatja, hogy a Gartner elemzése szerint hogyan teljesítenek bizonyos gyártók az adott piaci területen (a Gartner által meghatározott feltételek alapján). A Gartner nem támogat egyetlen, a mágikus kvadránsban található gyártót, terméket vagy szolgáltatást sem, és nem tanácsol olyat a technológiai felhasználóknak, hogy csak a Vezető (Leaders) kvadránsban szereplő gyártókat válasszák. A mágikus kvadráns pusztán kutatási eszközként készült, nem irányadóként valamilyen cselekedethez. A Gartner ennek a kutatásnak a tekintetében minden kifejezett vagy beleértett garanciát megtagad, így az eladhatóságra vagy az adott célra alkalmasságra vonatkozó garanciákat is.

Business Objects, az SAP vállalata
A Business Objects a világ vezető üzleti intelligencia szoftvercége, mely a Föld minden táján több mint 46 ezer szervezetnek segít a tudnivalók megvilágításában és a döntéshozásban. Az innovatív technológia, a globális tanácsadási és oktatási szolgáltatások és az ágazat legerősebb és legsokszínűbb partnerhálózata révén a Business Objects mindenféle méretű cég számára lehetővé teszi, hogy változást előidéző üzleti döntéseket hozhasson intelligens, pontos és aktuális információk alapján.

További információk a Business Objectsről: www.businessobjects.com