Az SAP „legjobb munkáltató”-díjakat nyert kiemelt piacokon

A cég Németországban már negyedik éve vezeti az alkalmazotti értékelések listáját; másodszor nyerte el a díjat Japánban is

WalldorfAz SAP AG (NYSE: SAP) bejelentette, hogy a 2008-as “Jó munkahely” kezdeményezés keretében immár negyedszer nyerte el a “Németország legjobb munkáltatója” díjat, illetve hogy a Great Place to Work Institute (GPTW) szerint Japán élenjáró munkáltatói közé tartozik. A kitüntetések az SAP erőfeszítéseit jellemzik, hogy vonzó karrierlehetőségeket és pozitív munkakörnyezetet kínáljon alkalmazottainak az egész világon.

A Great Place to Work Institute (GPTW) és partnerei, a német Capital üzleti magazin, a personalmagazin HR-magazin, az impulse üzleti magazin, az ASSTEL biztosítócsoport és a New Quality of Work INQA kezdeményezés által végzett felmérés szerint az SAP a legjobb cég a “több mint 5000 alkalmazottal rendelkező vállalatok” kategóriában. Ennek eredményeképpen az SAP most már a intézet “Európa legvonzóbb munkáltatója” címének jelöltjévé vált. Idén közel 250 német cég – kicsik és nagyok egyaránt – vettek részt a kezdeményezésben.

Ezenfelül az SAP Japan is immár másodszor kerül be a GPTW Institute felmérése szerinti 20 legjobb cég közé. A Japánban résztvevő cégek között olyan globális vállalatok is megtalálhatók, mint a Microsoft és a Hewlett-Packard, valamint egy sor kis és nagy helyi, japán vállalat.

Az értékeléseket nem bizottság osztja: a helyezések alapjául a Great Place to Work Institute által kidolgozott, nemzetközileg szabványosított, név nélküli alkalmazotti értékelések szolgálnak. Az SAP Németország közel 350 alkalmazottja válaszolt meg mintegy 60 kérdést, összesen öt kategóriában: tisztesség, csapatszellem, megbízhatóság, büszkeség és a munkáltató felé irányuló tisztelet. Az értékelés a vonatkozó munkahelyi aspektusok és cégen belüli kapcsolatok teljes spektrumát lefedi.

Az SAP-alkalmazottak magas pontszámai jól jelzik, hogy a cég komoly hangsúlyt fektet alkalmazottai vállalati kultúrájára. A személyes felelősség a vásárlók kiváló orientálása érdekében, az innováció és a minőségtudatosság, valamint az élenjáró termékek létrehozására – ezeket emelték ki, mint olyan meghatározó jellemzőket, amelyek az SAP-t remek munkahellyé teszik. Az alkalmazotti felmérést az SAP humánerőforrás-csoportja által végzett alapos kultúrafelmérés egészítette ki.

A tavalyi németországi kezdeményezés során az SAP külön ki lett emelve az “Egészség” kategóriában, 2006-ban pedig a “Tisztesség” és a “Diverzitás” kategóriákban. 2007-ben az SAP Labs India bekerült a 10 legjobb munkahely közé, az SAP Japan pedig az első 20-ban végzett Japán első “Jó munkahely” felmérésében. 2006-ban három latin-amerikai SAP-leányvállalat nyerte el a “Legjobb munkahely” díjakat.

“Nagy megtiszteltetést jelent számunkra, hogy immár negyedik éve kapjuk meg a ‘Németország legjobb munkáltatója’ címet és hogy erőfeszítéseinket ismét elismerik Japánban” – mondta Claus E. Heinrich, az SAP AG. igazgatótanácsának tagja. “Úgy gondoljuk, hogy az SAP kiváló és élménydús munkakörnyezetet nyújt, amelyben alkalmazottaink kiváló teljesítményt nyújthatnak – az pedig ezekből az elismerésekből szemmel látható, hogy mindezzel alkalmazottaink is egyetértenek. Az eredmény egy szenvedélyes és elkötelezett csapat, akik mindig többet teljesítenek az elvárásoknál.”