A FORTUNE magazin az SAP-t „Amerika egyik legelismertebb cégének” nevezte a számítástechnikai szoftverágazaton belül

Március 13, 2008 által SAP News

Az SAP másodszor szerepel a legelismertebb cégek listájában; A Számítástechnikai szoftver kategória első öt helyezette között

Newton Square, Pennsylvania, USAA FORTUNE magazin ismét megnevezte az üzletiszoftver-megoldások világszinten vezető gyártójának számító SAP AG-t (NYSE: SAP) “Amerika legelismertebb cégei” között. A Számítástechnikai szoftver kategórián belül az ötödik helyre pozicionált SAP-t olyan világszínvonalú cégekkel említik együtt, mint a Microsoft és az Adobe. A rangsor felkerült a www.fortune.com oldalra és megjelenik a FORTUNE magazin 2008. március 17-i számában is.

A 6,49-es összpontszámot kapó SAP különösen magas helyezést ért el az innováció, az emberek kezelése, a szociális felelősség, az irányítás minősége, valamint a termékek és szolgáltatások minősége területén. Az SAP második alkalommal szerepel a FORTUNE listájában: 2006-ban a cég harmadik lett a Számítástechnikai szoftver kategóriában. A vállalat több mint 120 országban 46 100-nál is több ügyfélnek nyújt olyan alkalmazásokat és szolgáltatásokat, amelyekkel 25-nél is több iparágban bármilyen méretű cég számára biztosítható a legkiválóbb működés.

“Az SAP rendkívül büszke arra, hogy Amerika legelismertebb cégei között szerepel” – mondta Bill McDermott, az SAP amerikai térségért is felelős elnöke. “Ez a rangos helyezés annak megerősítése, hogy kitartó ügyfélközpontúságunk elismerésre talált az ágazatban, valamint jelzi az SAP-alkalmazottak innovációs eltökéltségét, energikusságát és elszántságát tevékenységünk minden vonatkozásában.”

A FORTUNE a “legelismertebbek” listáját a “vállalati hírnév meghatározó bizonyítéka”-ként írja le. A felmérést a Hay Group állította össze és a Fortune 1000 listára épül – vagyis a bevétel alapján rangsorolt 1000 legnagyobb amerikai és az Egyesült Államokban működő idegen cég listájára. Ebben az évben a felmérés során több mint 3700 felsővezetőt és elemzőt kérdeztek meg, akik 65 iparág 622 cégét képviselték. A résztvevőket arra kérték, hogy rangsorolják a saját tevékenységi területükön működő cégeket nyolc jellemző alapján: innováció, az emberek kezelése, a céges eszközök használata, a szociális felelősség, az irányítás minősége, a pénzügyi megbízhatóság, a hosszútávú befektetések, valamint a termékek és szolgáltatások minősége.