A legnagyobb kínai életbiztosító az SAP® for Insurance megoldásokat választotta

A China Life az SAP bevonásával optimalizálja az üzleti folyamatokat növekedése elősegítéséhez

PekingAz SAP AG (NYSE: SAP) ma bejelentette, hogy Kína legnagyobb életbiztosítója, a China Life Insurance Company Limited (“China Life”) az SAP® for Insurance megoldását választotta. Az SAP zászlóshajójának számító vállalati erőforrás-tervezési (ERP) alkalmazások használatával a China Life optimalizálni szeretné pénzügyi és emberierőforrás-kezelési folyamatait, megbízható támogatást kíván nyújtani a jövőbeli tevékenységhez, valamint egy egyesített, hatékony és információalapú platformon akarja alkalmazni az eszközöket a stratégiai döntéshozatal javításához.

1999-es alapítása óta a China Life megragadta a fellendülőben lévő kínai biztosítási piac lehetőségeit és az összes működési területén gyorsan növekedett. A céget 2003-ban sikeresen jegyezték a hongkongi és az amerikai tőzsdén. Az SAP NetWeaver® technológiai platformjára építő SAP for Insurance azzal fog támogatást nyújtania China Life stratégiájának megvalósításához, hogy egyesíti az üzleti folyamatokat a teljes szervezetnél és lehetővé teszi, hogy a vezetőség jobb döntéseket hozhasson a napi és a jövőbeli tevékenységre vonatkozóan.

A China Life vezetősége hisz abban, hogy az optimalizált pénzügyi és emberierőforrás-kezelési folyamatok rendkívül fontos tényezői a hatékony belső műveleteknek. Az SAP® ERP segítségével a China Life javíthatja a cég központi műveleteinek hatékonyságát, miközben csökkenti a teljes élettartamra vetített összköltséget azzal, hogy egyetlen közös, modern platformon állítja csatasorba az összes rendszert.

Az SAP elkötelezettsége a biztosítási iparág mellett
A China Life a világ azon biztosítóinak nyomában jár, akik az SAP-t választották, hogy az üzleti folyamatokkal kapcsolatos minden igényükhöz egyetlen integrált platformot nyújtson – a kárigény-kezeléstől, a terjesztéstől és a számlázástól kezdve a pénzügyi és emberierőforrás-kezelési tevékenységekig. A tíz legnagyobb globális biztosítótársaság közül kilenc SAP-szoftvereket használ, és a világ 60 országában még több mint hatszáz biztosítónál működnek SAP-megoldások.

A China Life-ról
A new yorki, hongkongi és sanghaji tőzsdén is jegyzett China Life Insurance Company Limited (China Life) a világ legnagyobb életbiztosítója és a kínai biztosítási piac vezetője. Az ország legnagyobb életbiztosítójaként a China Life mindig fenntartotta vezető szerepét a Kínai Népköztársaság biztosítási piacán. A kínai statisztikák szerint a China Life 2006. végére 45,27 százalékos piaci részesedést szerzett, és ezzel vezető szerepet tölt be a kínai életbiztosítási piacon.
A China Life az egyedi és csoportos életbiztosítási, valamint a járadékos, balesetbiztosítási és egészségbiztosítási termékek és szolgáltatások vezető szolgáltatója. A cég a China Life Insurance Asset Management Company Limited nevű vállalaton keresztül (amelyben a China Life meghatározó részesedéssel rendelkezik) Kína legnagyobb biztosítási eszközkezelőjévé és az ország egyik legnagyobb intézményi befektetőjévé vált. Mint a legrégebben működő életbiztosító, vezető piaci részesedésű cég és a legnagyobb országos ügyfélhálózattal rendelkező társaság a China Life a kínai életbiztosítási szektor legnépszerűbb szereplője. Egy 50 városban végzett biztosítási piackutatás szerint a China Life az a biztosítási márkanév, amely a legmagasabb (92,3 százalékos) ismertségnek örvend a kínai vásárlók körében.