Az SAP és az Intel együttesen kínál az Intel® négymagos Xeon® processzoraihoz optimalizált, előre telepített üzleti megoldásokat a közepes méretű cégek számára

A tervezett kínálatban az SAP® Business All-in-One megoldása operációs rendszerrel és adatbázissal együtt, előre telepítve érkezik az Intel® Xeon® processzoraira épülő moduláris szervereken; a prototípus a CeBIT 2008-on mutatkozott be

Hannover, NémetországAz SAP AG (NYSE: SAP) hírt adott az Intellel meglévő partnerkapcsolatának bővítéséről szóló tervekről. Az SAP, és hosszú távú technológiai partnere, az Intel a tervek szerint egy, az Intel® Xeon® processzorára épülő rendszereken alapuló úttörő megoldást kíván biztosítani az OEM- és hardverrendszer-gyártókon keresztül, amely a Novell SUSE Linux Enterprise operációs rendszerét és az SAP SAP® MaxDB adatbázisát használja. A rendszer a gyártási, szolgáltatási és kereskedelmi iparágak közepes méretű cégeit célozza meg, és közvetlenül lefedve e piacoknak a gyors és egyszerű telepíthetőséggel, illetve a feladathoz igazított, mégis méretezhető, megjósolható költségű megoldások iránti igényeit. A közepes méretű cégek lényeges előnyökre számíthatnak a megoldás kihasználásából, hiszen ez lehetővé teszi az átfogó üzleti folyamatok gyors üzembe helyezését, teljes élettartam költség (TCO) mellett. A bejelentés a németországi Hannoverben március 4. és 9. között tartott CeBIT 2008 rendezvényen, a világ legnagyobb információtechnológiai kiállításán történt, ahol az SAP standján meg is tekinthető az új rendszer prototípusa.

“A speciális hardveres fejlesztések, a négymagos Intel® Xeon® processzorok és az SAP Business All-in-One nagyteljesítményű kombinációja lényeges üzleti előnyöket és alacsonyabb költségeket jelent a középes méretű cégek számára” –mondta Pat Gelsinger, az Intel Corporation Digital Enterprise Group részlegének vezető alelnöke és igazgatója. “Az SAP-vel együtt egy olyan megoldást tervezünk szállítani, amely az Intel® Xeon® processzorarchitektúrára van optimalizálva, be van vizsgálva, és OEM-rendszerszolgáltató partnereink által moduláris szerverekre van telepítve.”

A közepes méretű vállalatok számára kínált moduláris szerverek kiemelkedő szerverteljesítményt fognak biztosítani, ezzel is segítve a kis- és közepes vállalati (KKV) vásárlók egyéni igényeinek megfelelést. A rendszer prototípusa az SAP standján tekinthető meg a CeBIT 2008 kiállításon, ahol egy, az Intel® 45 nanométeres Xeon® processzortechnológiájára épülő, a moduláris szerverre vonatkozó specifikációkat teljesítő NEC-rendszeren fog futni.

Egyben az alacsonyabb költség érdekében
Az SAP Business All-in-One új megoldása szoftvert, adatbázist és hardvert egyesít egy csomagban, amelynek minden eleme arra van optimalizálva, hogy segítsen leszorítani a közepes méretű vállalatok számára az összköltséget. A csomagban az SAP MaxDB, az SAP-megoldásokhoz optimalizált, megfizethető árú, egyszerű, megbízható, nagyteljesítményű adatbázisa található, valamint a Novell SUSE Linux megoldás.

“A SUSE Linux Enterprise használatával a közepes méretű vásárlók optimalizálhatják SAP-rendszereik funkcionalitását és infrastruktúrájukat: egy teljesen integrált, ellenőrzött technológiacsomagot kapnak, amellyel csökkenthető a rendszerek bonyolultsága, javítható a felügyelhetősége, mindez alacsonyabb összköltség mellett” – nyilatkozta Jeff Jaffe, a Novell ügyvezető alelnöke és technológiai igazgatója. “Ez az ideális, maximálisan támogatott nyílt platform, amely az egyszerű használatot minőségi innovációval egyesíti.”

Mára több mint 700 közepes méretű cég futtatja SAP-alkalmazásait Linuxon és ezek több mint 35 százaléka használja az SAP MaxDB-t.

Beépített innováció
“A tervezett megoldás újabb remek példája annak, hogyan működik együtt az SAP folyamatosan növekvő partneri hálózatával annak érdekében, hogy vonzó, az innovációt beépítve tartalmazó üzletialkalmazás-csomagokat kínálhasson” – nyilatkozta Hans-Peter Klaey, az SAP AG globális kkv-részlegének elnöke. “Biztos vagyok abban, hogy ez a csomag leegyszerűsíti a helyszínen alkalmazott megoldások üzembe helyezését és használatát, serkenteni fogja az integrált üzleti megoldások alkalmazását a KKV-piacon és továbbra is a lehető legjobb értéket kínálja vásárlóinknak.”