Jászberényben dolgozott az SAP-különítmény

Április 28, 2008 által SAP News

Nemzetközi CSR akció magyar állomása volt Jászberényben

JászberényAz SAP AG magyar leányvállalatának alkalmazottjai a vállalat nemzetközi jószolgálati programjának magyar állomásán, Jászberényben segítettek a szebb környezet megteremtésében. A CSR akció keretében a szoftvercég negyven munkatársa és családtagjai- összesen több mint félszázan- vettek részt Jászberény város hulladékgyűjtő akciójában, valamint a Jászberényi Belvárosi Általános Iskola Eltérő Tantervű Tagozatának környezetének felújításában. Az akció célja az volt, hogy kellemesebb környezetet biztosítsanak a speciális iskola diákjai számára. Ennek keretében az SAP Hungary alkalmazottjai a hulladékgyűjtésen kívül fákat ültettek, fűszeres kertet telepítettek, kerítést festettek, fát vágtak, valamint egy mesefalat készítettek a diákokkal együtt.

Az informatikai cég együttműködése a jászberényi iskolával immár hagyományosnak mondható: az elmúlt másfél évben a szombati alkalom volt a harmadik, hogy a cég alkalmazottjainak önkéntes különítménye kétkezi munkájával járult hozzá ezen iskola működéséhez. Az előző évben újraparkettázták a padlót, valamint a vizesblokkot újították fel az iskolában.

“Az, hogy részt veszünk önkéntes munkákban, és különböző élethelyzetekben lévő emberekkel találkozunk, abban is segít, hogy megismerjük tágabb környezetünket” -mondta el Hanke Anikó, az eseményen résztvevő HR vezető a csoport munkáját befejezően.

Az Európában 7 helyen (Berlin, Hamburg, München, Walldorf, St. Leoni-Rot, Budapest, Prága) két hétvége alatt lezajlott különböző jószolgálati akciókban –az ún. SAPlings keretében- több mint 1000 alkalmazott járult hozzá önkéntes módon non-profit szervezetek erőfeszítéseihez.

A SAPlings jószolgálati tevékenységet minden évben kétszer rendezik meg, melyre a cég bármely alkalmazottja, és azok rokonai, ismerősei jelentkezhetnek, földrajzi helytől függetlenül.