Az SAP vezetésével vállalati virtualizációs közösség jött létre

PALO ALTO, CaliforniaAz SAP AG bejelentette egy vállalati virtualizációs közösség létrehozását. A vezető technológiai gyártókat (AMD, Cisco, Citrix, EMC, HP, Intel Corporation, NetApp, Novell, Red Hat, Sun and VMware) egyesítő közösség célja olyan stratégiák kialakítása, melyek az üzleti folyamatokkal vezérelt virtualizáció révén segítik a költségcsökkentést és hatékonyságnövelést. A vállalati virtualizációs közösség április 7. és 10. között a kaliforniai Palo Altóban, az SAP Co-Innovation Lab létesítményében rendezett SAP Virtualization Week 2008 nevű rendezvényen kezdte meg működését.

Az SAP 2003 óta dolgozik azon, hogy az SAP® megoldások virtualizált környezetben is fussanak. Az SAP-vásárlók esetében nagy segítséget jelenthet a virtualizáció: használatával az SAP-alkalmazások futtatására kijelölt hardvereszközök költsége akár 70 százalékkal is csökkenthető. A közösség további célja, hogy modellezési technikák segítségével támogassa az ügyfeleket virtualizáció bevezetésében azáltal, hogy lehetővé teszi az üzletifolyamat-szakértők számára virtualizált környezetekben futó új folyamatok kialakítását.

Az, hogy a közösségben sokféle ágazat gyártói szerepet vállal, tükrözi, hogy a vállalatok számos szinten virtualizálják környezetüket: az eljárás megjelenik a hálózatok, a processzorok, a szerverek, a tárolók és az asztali gépek területén is. Az iparágvezető SAP NetWeaver technológiai platform mindegyik gyártó ajánlatával integráltan működik.