Bank of America az SAP-t választotta

A világ egyik legnagyobb pénzügyi intézménye az SAP ERP-t választotta

CHARLOTTE, NC, USAAz SAP AG ma bejelentette, hogy a Bank of America Corporation, az USA második legnagyobb pénzintézete az SAP® ERP megoldását választotta a további integrációhoz és a bank belső jelentéskészítési rendszereinek tökéletesítéséhez. A méretezhető platformra épülő vállalati erőforrás-tervezési (ERP-) alkalmazás mindenre kiterjedő globális működési környezetet fog biztosítani a Bank of America számára.

“A Bank of America műszaki igényeinek fejlődésével párhuzamosan pénzügyi rendszereink rendelkeznek azzal a rugalmassággal, amelyre a jövőbeli változások kezeléséhez és az állandó érték biztosításához szükség van.” – mondta Bill McDermott, az SAP America részlegének elnöke.

Az SAP ERP pénzügyi megoldásai egyedi funkciókkal támogatják a bank hosszú távú pénzügyi rendszerekkel kapcsolatos igényeit, például:

  • az egyesített, globális pénzügyi felügyeleti műveletek megteremtését;
  • a rugalmas működési modell kiépítését a változó törvényi kötelezettségek és a piac változásainak gyors követéséhez;
  • bővítőcsomagok használatát teljes körű rendszerfrissítések nélkül.

SAP® for Banking
Az SAP® for Banking megoldásportfólió bankspecifikus (banki tranzakciós, CRM és kockázatkezelési), illetve a bankszakma számára fontos (pénzügyi könyvviteli, emberierőforrás-kezelési, beszerzési) szolgáltatásokat és megoldásokat kínál, amelyek egységes, nagyvállalati SOA-környezetben való működésre felkészített üzletifolyamat-platformra épülnek. A világ 60 országában több mint 600 ügyfél által használt SAP for Banking eszközök és automatizált folyamatok integrált készletét kínálja a banki háttér- és ügyfélkörnyezet összes tényezőjének kezeléséhez — a tömeges banki tranzakciófeldolgozási folyamatoktól és ügyfélkapcsolat-kezelési feladatoktól a pénzügyi könyvviteli, költségellenőrzési, valamint jövedelmezőség- és kockázatelemzési tennivalókig. Az SAP NetWeaver® technológiai platform nyílt architektúrájára épülő SAP for Banking használatával szakszerűen kezelhetők az intézményi tranzakciók és viszonyok a piaci lehetőségek gyors azonosítása és kiaknázása érdekében, illetve könnyen hozzáigazíthatók az új termékek az egyes ügyfelek speciális igényeihez.
További információk: www.sap.com/banking