Az SAP globális HR vezetői pozícióba nevezte ki Hanke Anikót

BudapestAz SAP AG bejelentette, hogy Hanke Anikót nevezte ki Global HR Business Partnernek, aki ezen munkakörében 1300 emberért felel a cég 120 országában. A szakember új pozíciójában az SAP rendszerek támogatását biztosító Global Services and Support üzleti terület két meghatározó részéért, valamint több felsővezető stratégiai HR-támogatásáért felel. Anikó május 1-től tölti be a pozíciót, melyet a németországi Walldorf központból, és Budapestről felváltva lát el.

A HR-szakember ezt megelőzően az SAP budapesti Global Support Centerének HR vezetője volt, ahol három ország 300 munkavállalójáért felelt a régióban.

Hanke Anikó a szegedi és az oldenburgi (Németország) egyetemen folytatott angol és politológia tanulmányokat, majd a gödöllői Szent István Egyetemen szerzett diplomát HR-szakon. Korábban a Lufthansa AG-nál dolgozott Münchenben, majd egy német HR-szoftver magyarországi nyelvi fejlesztésében és piaci bevezetésében vett részt. Ezt követően az IBM angliai HR-szolgáltatóközpontjának Budapestre történő migrációjában töltött be fontos szerepet. Anikó hobbija a futás és a vitorlázás.