A dél-afrikai ombudsman hivatala az SAP-megoldását választotta

Június 25, 2008 által SAP News 0

Az állami ombudsman a vizsgálati eljárások automatizálására és hatékonyságfokozására fogja használni az SAP® CRM 2007 termékre épülő vizsgálati esetkezelő szoftvert

Walldorf, Németország és Pretoria, Dél-AfrikaAz SAP AG (NYSE: SAP) bejelentette, hogy a dél-afrikai “Office of the Public Protector” nevű szervezet (OPP, Ombudsmani Hivatal) egy SAP® megoldást választott esetkezelési műveleteinek átalakításához, az eddig egyedi módszerekkel lefolytatott vizsgálatok automatizálásához és az áttekintési, elemzési és jelentéskészítési folyamatok javításához. A hivatal egy független és pártatlan alkotmányos intézmény, amely célja, hogy erősítse a demokráciát azzal, hogy kivizsgálja az állami szervezetek nem megfelelő magatartására vonatkozó állításokat. Az SAP® Customer Relationship Management (SAP CRM, ügyfélkapcsolat-kezelési) alkalmazásra és az SAP NetWeaver® technológiai platformra épülő új SAP® Investigative Case Management for Public Sector (vizsgálati esetkezelés a közszférában) csomag használatával az OPP automatizálni fogja a viták eldöntésének megkönnyítését szolgáló legfontosabb eljárásokat, a jelentések és a problémamegoldási ajánlások elkészítésének folyamatát.

“Az ombudsman hatalmában áll kivizsgálni bármilyen olyan állami vagy közigazgatási ügyet, amellyel kapcsolatban felmerül a helytelenség gyanúja, vagy feltételezhető, hogy tévedés vagy előítélet eredménye” – mondta Charles Motau, az OPP információtechnológiai munkatársa. – “Nagy örömmel fogjuk majd használni a modern technológiát az esetekkel kapcsolatos összes információ hatékonyabb kezelésére. Az SAP-szoftver központi eleme lesz az új informatikai infrastruktúrának és nagy segítséget nyújt abban, hogy a Nemzetgyűlésnek készített jelentéseinkben az eddiginél relevánsabb elemzési adatokat szolgáltathassunk, rövidebb határidők alatt.”

A vizsgálati esetek kezelése fontos sikertényező az OPP számára
Azért, hogy lépést tudjon tartani a szolgáltatásaikra vonatkozó igényekkel, az OPP-nek több vizsgálatot kell tudnia elvégezni a meglévő erőforrásokkal és intuitívabb, kényelmesen használható szoftverekkel kell ellátnia munkatársait. Az SAP Investigative Case Management for Public Sector használatával az OPP automatizálni tudja az esetkezelési folyamatokat és egy központi adatlerakatba gyűjtheti az adatokat, ahol a kollégák az összes esettel kapcsolatban elérhetik az összes információt. Az OPP munkájának kényes természete miatt a legmagasabb szintű biztonságra és a hozzáférési jogosultságok körültekintő kezelésére van szükség, hogy az esetek adataiba csak az arra jogosultak tekinthessenek bele. Az SAP CRM 2007 intuitív felhasználói felülete, a szoftver holisztikus megközelítése és a biztonságos, szabályokra épülő elérés is azok között a kritikus tényezők között volt, amelyek alapján az OPP az SAP szoftverét választotta.

Az esetkezelő szoftver a legmagasabb szintű CRM-szolgáltatásokat egyesíti egy nyílt és integráló jellegű technológiai platform üzleti folyamatokhoz biztosított rugalmasságával. A szoftvert úgy készítették, hogy minden szempontból támogassa az időigényes vizsgálatokat, amelyek nagyon bonyolultak és rengeteg tanút, dokumentumot, bizonyítékot, nyomozási irányt és vizsgáló csoportot tartalmaznak.

A termék használatával a felhasználók munkafolyamat-eszközökkel kezelhetik a különféle híreket, hívásokat, jelentéseket és incidenseket, illetve kényelmesen és gyorsan továbbíthatják az információkat a résztvevőknek és ha kell, riaszthatják a legfontosabb vizsgálati szakértőket. Az SAP Investigative Case Management csomag különféle külső gyártós eszközökkel is integrálható a megjelenítés és a szövegkeresés/elemzés érdekében, de együttműködik a grafikus információs rendszerekkel és a biometriai megoldásokkal is. A megvalósítás során komoly szerepet kap az SAP auditálási (felülvizsgálati) funkcionalitása, mert naplózni kell tudni az emberekkel vagy esetekkel kapcsolatos információk olvasását.

A szoftver bevezetése az OPP-nél 2008. június 1-én kezdődik és két SAP-partner (a Nambiti Technology és az MIIB Consulting) támogatásával zajlik majd. Az éles üzem a tervek szerint 2008 végén indul.

“Büszkék vagyunk arra, hogy a termékünk fogja segíteni a Public Protector hivatalát küldetése teljesítésében és nagyratörő céljai elérésében” – mondta Tom Shirk, az SAP Global Public Services részlegének elnöke. – “Reméljük, hogy az új rendszer megfelelő támogatást ad majd a fontos feladatok megvalósításához, illetve hogy magas szintű átláthatóságot és igazságosságot biztosít a dél-afrikai kormányzat és társadalom számára. A legjobbakat kívánjuk az OPP-nek Dél-Afrika jövője szempontjából oly fontos munkájához!”

A dél-afrikai Office of the Public Protector szervezetről
A legtöbb demokráciában létezik a Public Protectorhoz hasonló intézmény, amely törvényes felhatalmazással segíti a hatékony és megfelelő közigazgatás kialakítását és fenntartását. A modern demokrácia dél-afrikai létrehozásakor döntötték el, hogy egy ilyen intézményre is szükség van azoknak a sorában, amelyek őrködnek az alapvető emberi jogok fölött és védelmet nyújtanak az ellen, hogy az állam igazságtalanul és önkényesen kezelje a nyilvánosságot. Az 1995. októberében alapított Office of the Public Protector fogadja a károsult polgárok panaszait és megfelelő jogosultságokkal rendelkezik a vizsgálatok lefolytatásához, kárenyhítési tennivalók javasolásához és jelentések kiadásához. Az OPP vizsgálatot indíthat a panasztevőt vagy más személyt hatalommal való visszaélések miatt ért sérelmek tárgyában, az emberi jogok megsértése esetén vagy bármilyen más esetben, amikor a hatóságok miatt vagy az általuk hozott döntésekkel kapcsolatban kár ér valakit, a hivatali visszásságok, a közpénz helytelen kezelése, az indokolatlan gazdagodás vagy jogosulatlan előnyök elfogadása esetén.

Az SAP® for Public Sector megoldásokról
Az SAP® for Public Sector megoldáscsalád mindenre kiterjedő megoldásokat kínál a kormányzatok és a közszféra szervezetei számára a gazdasági életképesség javításához, illetve a folyamatok hatékonyságának és átláthatóságának fokozásához úgy, hogy közben a lehető legnagyobb mértékben szolgálja az állampolgári közérdeket. A megoldásportfólió a SAP NetWeaver™ technológiai platformra épül. Támogatja a kormányzati tevékenységek integrálását a korlátozott erőforrások minél jobb kihasználása érdekében, a folyamatok hatékonyságának és átláthatóságának maximalizálásához, illetve segíti a két vagy több kormányhivatal közötti együttműködés eredményességét.
További információk: www.sap.com/publicsector/

Az SAP® Customer Relationship Management megoldásokról
Az SAP piacvezető ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) megoldásokat kínál, amelyek egy nagyvállalati szolgáltatásorientált architektúrára (SOA) épülve növekedési lehetőséget, a versenyképességhez szükséges gyorsaság fenntartását és műveleti kiválóságot kínálnak az ügyfélközpontú folyamatok használatával. A csúcskategóriás ügyféloldali funkciókat és mindenre kiterjedő ágazatspecifikus folyamatokat kínáló SAP® CRM alkalmazások használatával az ügyfelek olyan valós idejű információkkal és elemzésekkel láthatják el a dolgozók csapatait, amelyekkel azok többet tudhatnak meg vásárlóikról, új vásárlókat toborozhatnak, javíthatják azok hűségét és hosszú távú kapcsolatokat építhetnek ki.
További információk: www.sap.com/crm