Az SAP felvásárolja egyik partnercégét

Az ügyfelek iparágvezető, üzemszintű termelésirányítási megoldáshoz jutnak az SAP® üzleti csomagjának kiegészítéseként

ALPHARETTA, Georgia, USA és WALLDORF, NémetországAz SAP AG (NYSE: SAP) ma bejelentette a Visiprise, Inc. vállalatra vonatkozó felvásárlási szándékát. A Visiprise egy magánkézben lévő vezető ipari termelésirányító szoftvermegoldásokat készítő cég, amely a legkülönbözőbb méretű vállalkozásoknak kínál integrált termelésirányítási szolgáltatásokat. A Visiprise integrálása is része az SAP „Tökéletes üzem” („Perfect Plant”) stratégiájának, amelynek célja, hogy a legfontosabb SAP-megoldások és az ökoszisztéma-partnerek szoftver-, hardver- és szolgáltatási megoldásainak egyesítésével segítsen a termék-előállító vállalkozásoknak.

A Georgia állambeli Alpharettából irányított Visiprise több mint 60, iparágvezető globális ügyfelet szolgál ki, amelyek között több termék-előállítással foglalkozó SAP-ügyfél is található – például a high-tech iparággal foglalkozó, az űrkutatási és védelmi ágazatban, illetve az autóiparban dolgozó, vagy az orvosi berendezések gyártásával foglalkozó cégek. A Visiprise megszerzése illeszkedik az SAP azon stratégiájába, mely szerint a meglévő alkalmazásokat és megoldásokat olyan átgondolt felvárlásokkal egészítik ki, amelyek innovatív technológiákat és funkciókat tesznek elérhetővé, és eközben szerves részét képezik a cég további növekedésének.

A gyárigazgatókra és üzemvezetőkre egyre nagyobb nyomás nehezedik abban a tekintetben, hogy össze kell hangolniuk a gyártás megtervezését a globális ellátóhálózatok egészében, ugyanakkor hatékony és jó válaszkészségű helyi termelési folyamatokat kell kialakítaniuk a gyors gyártási ciklusú, rövid bevezetési idejű termékek szállításához. Az SAP® Business Suite alkalmazásainak, az SAP® Manufacturing Integration and Intelligence (SAP MII) terméknek és a Visiprise Manufacturing szoftverének kombinálásával az ügyfelek a teljes hálózatra kiterjedő átláthatóságot biztosító szolgáltatásokhoz jutnak. Így integrálni tudják a gyár és a terjesztőhálózat adatait, valamint átfogó, a tervezéstől a megvalósításig tartó folyamatokat vezethetnek be több üzemben is egy integrált vállalati erőforrás-tervezési (ERP) és termelésirányítási (MES) rendszer használatával – és mindezt egyetlen partner nyújtja számukra. A széttagolt gyártási folyamatokkal rendelkező, a világ több pontján létesítményeket üzemeltető vásárlók számára valódi előny az SAP globális támogatási, szolgáltatási és ökoszisztéma-partner hálózata: ez ad lehetőséget az üzemeltetési költségek csökkentésére, valamint a gyors hasznosulásra a többtelephelyes termelési rendszerek megvalósításánál.

Visiprise
Az SAP és a Visiprise együttműködése hosszú múltra tekint vissza: a cég 2005 óta partner az SAP “Tökéletes üzem” kezdeményezésében és az ehhez kapcsolódó ökoszisztémában. 2006 novemberében a globális SAP NetWeaver alap befektetést eszközölt a Visiprise cégbe, és nem sokkal ezután, 2007 januárjában a Visiprise legfontosabb terméke, a Visiprise Manufacturing az SAP által jóváhagyott üzleti megoldássá vált. A Visiprise megoldásai emellett szoros integrációban működnek a Tata Consulting Services (TCS) mindenre kiterjedő éles gyártásifolyamat-forgatókönyveivel az SAP Newtown Square városában működő “Tökéletes gyár” kiválósági központjában. Ez a hosszú előzményekre épülő együttműködés jó alap az integrációhoz, a közös jövőkép pedig a következő generációs gyártási megoldások kifejlesztése irányába mutat.

Az SAP tervei szerint a felvásárlás 2008 júliusában fejeződik be, jelenleg az Egyesült Államokban és az Európában szükséges törvényi jóváhagyásokra várnak. A Visiprise körülbelül háromszáz alkalmazottat foglalkoztat és több, mint 20 országban van jelen, fiókirodákat működtet a kaliforniai Carlsbadban, illetve Ukrajnában, Kijevben is. A cég a tranzakció lezárását követően további részleteket közöl majd az integrációról. A felvásárlás feltételei nem nyilvánosak.