A Business Objects piacvezető az üzleti intelligencia piacán – derül ki a világ egyik első számú elemző cégének jelentéséből

SAN JOSE, Kalifornia és PÁRIZSA Business Objects, SAP vállalat bejelentette, hogy az IDC elemző cég felmérése szerint a Business Objects vezeti az üzleti intelligencia szállítók világpiacát 14.2%-os árbevétel arányos részesedéssel. Az SAP-val közösen 19.2%-ot birtokolnak ezen a piacon. A tanulmány szerint (“Worldwide Business Intelligence Tools 2007 Vendor Shares”) az üzleti intelligencia beruházás továbbra is az egyik legjövedelmezőbb vállalati befektetés.

A Business Objects 2007-ben immár a nyolcadik éve vezeti az üzleti intelligencia alkalmazások piacát szoftverárbevétel alapján. Az IDC felmérése szerint a Business Objects történelmet írt, hiszen elsőként lépte át az 1 milliárd dolláros bevételi határt üzleti intelligencia eszközökből.

A kutatás megállapítása szerint 2007-re az üzleti intelligencia világpiaca 12,1%-al növekedett több, mint 7 milliárd dollár összértékűre. A piac legjelentősebb szereplője továbbra is az amerikai kontinens, melyet az EMEA térség (Európa, Közel-Kelet, Afrika) követ.