A HSBC az SAP Netweaver megoldásával erősít

A HSBC Bankcsoport SAP rendszer segítségével modernizálja a bank és a vállalati ügyfelek közti integrációt

Bécs, AusztriaAz SAP AG és HSBC Bankcsoport bejelentette, hogy a bankcsoport új banki ügyfél integrációját az SAP NetWeaver® technológiai platform segítségével végzi, hogy korszerűsítse és automatizálja a banki kommunikációt a vállalati ügyfelek pénzintézeti szolgáltatásaihoz. Az SAP rendszerével a HSBC szabványosítja a vállalattól bankig terjedő integrációt, hogy csökkentse a munkafolyamatokhoz szükséges időt és komplexitást.

Az SAP NetWeaver használatával a HSBC új bank-ügyfél integrációs megoldása lehetővé teszi a vállalati ügyfelek számára, hogy a bank globális hálózatára kapcsolódjanak egy belépési pont segítségével, leegyszerűsítve a bank és a vállalat közötti szolgáltatásokat ISO 20022 XML formátum segítségével. A HSBC ügyfelei így könnyebben jutnak majd hozzá banki információikhoz. Ez a megoldás jobb támogatást nyújt a megfelelőséget célzó kezdeményezésekhez, és lehetővé teszi a pénzügyi láncrendszerek problémamentes integrációját.

Az új megoldás lehetővé teszi a vállalatok ERP rendszere és a bank szolgáltatási részének kapcsolódását szabványos interfész segítségével. Azon kívül, hogy a rendszer biztosítja a kivonatolások, munkafolyamatok, számlaegyeztetések, és az ügyfelek szimultán kapcsolódásait a vállalati oldalról, az SAP engedélyezi a megosztott működési folyamatokat, és egyesíti a többszöri szolgáltatáskapukat a vállalati ügyfelek és a bank között. A rendszer használatával a HSBC csoport nagyobb támogatást kap megfelelőségi kezdeményezéseikhez, az automatizált tranzakció-követés kínálta nyomonkövetéssel.

A HSBC bankcsoportról
A HSBC Holdings Rt. a HSBC Csoport anyacége, melynek székhelye Londonban található. A csoport több mint 9500 irodát szolgál ki világszerte 85 országban Európa, Ázsia és a Csendes-óceán térségében, Amerikában, a Közel-Keleten és Afrikában. A 2008. június 30-ai 2547 milliárd dolláros vagyonával a HSBC a világ egyik legnagyobb banki és pénzügyi szervezete. A HSBC-t mindenhol a “világ helyi bankja”-ként pozícionálják.

Az SAP banki megoldásairól
Az SAP® for Banking Solution portfoliója bank specifikus (tranzakciós folyamatok, CRM, kockázatkezelés) és bankhoz kapcsolódó (pénzügyi könyvelés, humán erőforrás menedzsment és beszerzés) szolgáltatásokat tartalmaz SOA által támogatott üzleti működésű platformmal. Több mint 680 ügyféllel a világ 73 országában, az SAP banki rendszerei integrált alkalmazásokat és automatizált folyamatokat tartalmaznak, hogy a front office és a back office környezet minden összetevőjét kezelje, a nagy értékű tranzakciós folyamatoktól a az ügyfélszolgálaton át egészen a pénzügyi könyvelésig, költség ellenőrzésig és a profit- és kockázatelemzésig. Az SAP NetWeaver technológiai platformján alapulva az SAP for Banking segít a vállalatoknak, hogy szakértőként kezeljék a tranzakciókat és a kapcsolatokat a szervezeten belül, hogy könnyen felismerjék és kiaknázzák a piaci lehetőségeket, és könnyen új termékeket hozzanak létre az egyéni ügyfelek igényeinek megfelelően. További információ a www.sap.com/banking oldalon.