Az SAP kész megvédeni a Moszkva-téri pálmát

Az SAP Hungary Kft. támogatja a zöldfelületek fejlesztését

BudapestAz SAP Hungary Kft. megerősítette, hogy nagyszabású zöldfelület fejlesztési programjának keretén belül növények legális ültetéshez anyagi támogatást nyújtott zöld aktivisták számára. A céget az motiválta, hogy szeptemberi tihanyi konferenciájának jelmondata: “Ültessünk gondolatokat – érleljünk változás!” Éppen ezért az SAP legalizálással próbálja megvédeni a fát és a táblákat a rongálóktól.

Szeptember elsején magukat “gerillakertészeknek” nevező zöld aktivisták Budapest központi helyén, a Moszkva téren demonstrációt tartottak. Ennek során a tér közepén egy pálmacsemetét ültettek el, amivel egyfelől a környezetrombolás veszélyeire, másfelől a fenntartható fejlődés fontosságára kívánták felhívni a figyelmet. A pálma mellett elhelyezett, a fenntartható fejlődés fontosságára figyelmeztető táblákat másnap reggelre ismeretlenek részben elpusztították.

Az SAP Hungary Kft. megerősíti, hogy zöldfelület fejlesztési programjának keretén belül anyagi támogatást biztosított zöld aktivistáknak.

Bár a konferencia jelmondata egybecseng az akcióval – “Ültessünk gondolatokat – érleljünk változás!”- , az SAP Hungary Kft. a Moszkva téri faültetés illegális elemeivel nem tud azonosulni. Az önkéntes kertészeket azonban támogatni kívánja abban, hogy az akciót utólagosan legalizálják, a szükséges engedélyeket beszerezzék, és a vandálok által időközben megrongált figyelemfelkeltő táblákat pótolják.