Az SAP tartja pozícióját a Global Challenges Index-en

SAP az 50 leginkább fenntartható vállalat között

WALLDORF, NémetországAz SAP AG (NYSE: SAP) bejelentette, hogy a vállalat második éve szerepel a Global Challenges (GC) Index-en. Ezt az indexet tavaly, a Hannoveri Értéktőzsde és a független Oekom Research ügynökség mutatta be közösen a pénzpiacnak, hogy a fenntarthatóságot mérhetően definiálják a befektetők számára. A mutató azon alapszik, hogy a vállalatok miként kezelik a társadalmi és környezeti kihívásokat.

A GC lista szoftverkategóriájában az SAP kapta a legjobb iparági értékelést a kockázat- és krízismenedzsment, innováció-menedzsment és a tehetségkutatás témakörökben.

A GC Index hét jövőorientált globális kihívásra koncentrál: klímaváltozás, ivóvíz ellátás, fenntartható erdőgazdálkodás, biológiai sokféleség, népességnövekedés, a szegénység visszaszorítása és a felelős menedzsmentszerkezet támogatása. Szigorúan szabályozza a környezeti, társadalmi és vezetői teljesítményt a listáján szereplő vállalatoknál, és támogatja azon cégeket, melyek úttörő jelleggel alkalmazzák a globális változások adta lehetőségeket.