SAP-n keresztül folynak az adatok a Vízművekhez

November 4, 2008 által SAP News 0

SAP ügyfélszolgálati megoldást vezet be Budapest ivóvíz-szolgáltatója

BudapestAz SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy a Fővárosi Vízművek internetes ügyfélszolgálati megoldására az SAP Utility Customer E-Services (UCES) szoftvertermékét választotta. Az SAP megoldásával a Vízművek a növekvő számú, interneten történő fogyasztói megkeresésekre reagál.

Az új rendszer bevezetését az indokolta, hogy a Vízművekhez a jelenlegi weboldalon, e-mailen és telefonon keresztül beérkező napi 1500 megkeresés feldolgozását, nyomon követését manuális úton nem lehetett költséghatékonyan megoldani. A közel kétmillió embert kiszolgáló közművállalatot emellett az is motiválta, hogy ezáltal gyorsabban, és többletszolgáltatást biztosítva tudja kiszolgálni ügyfeleit a jövőben.

Az új megoldás bevezetése után a fogyasztók -regisztrációt követően- többféle szolgáltatást tudnak majd igénybe venni: a mérőállás-bejelentés ellenőrzését ezentúl a rendszer maga végzi, így nem az esetlegesen hibásan megadott adatok alapján történik a számlázás, valamint a panaszbejelentés nyomon követése is elérhetővé válik, illetve kényelmi funkcióként emlékeztető e-mailt is küld a rendszer a mérőóra-állás bejelentésének időszerűségéről.

A Fővárosi Vízművek tervezi továbbá, hogy az SAP UCES megoldás segítségével elektronikus számlát küld ki a papírformájú helyett, valamint nyomtatványokat (pl. lakás-mellékvízmérő létesítésére vonatkozó kérelmet) is be lehet nyújtani az internetes ügyfélszolgálati rendszeren keresztül.

“Az SAP megoldásától a Fővárosi Vízművek folyamatautomatizálást, és a mindenkori ügyféligényeknek való megfelelés támogatását várja el a költségcsökkentés mellett” – mondta Fritsch Róbert, a Fővárosi Vízművek Zrt. IT igazgatója, aki az informatikai stratégiájuk logikus lépésének tekinti az ugyanazon gyártótól való új szoftvertermék bevezetését, hiszen a vállalat 1996 óta SAP felhasználó.

Stewart Oldroyd, az SAP Hungary Kft. ügyvezetője szerint a bevezetés “egy újabb elismerés az SAP közművek számára kínált portfóliójának”.

A bevezetés, mely ez év októberében indult, várhatóan 4 hónapot vesz igénybe, és az SAP egyik közmű partnercége, az Angyal Business Consulting Kft. végzi.