1000. ügyfelét ünnepli az SAP Hungary Kft.

Január 29, 2009 által SAP News 0

BudapestAz SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy mára az ezredik vállalat használja Magyarországon Európa legnagyobb szoftvercégének megoldásait.

Az 1000. ügyfél a polgári légiközlekedés számára különféle eszközöket forgalmazó, mindösszesen 4 főt foglalkoztató mikrovállalkozás, az MM-Systems Kft., mely a tavalyi év végén debütált egy nap alatt bevezethető vállalatirányítási rendszert, az SAP Business One Compact szoftverterméket választotta ügyviteli folyamatainak támogatására.

Az új ügyfelek számában történő jelentős növekedést a hazánkban 2004-ben bejelentett kisvállalati megoldás, az SAP Business One tette lehetővé, mely a kisebb üzletméret számára biztosította az integrált vállalatirányítási rendszer (ERP) bevezetését. A kis-és középvállalati szegmens így már a cég ügyfeleinek 80%-t teszi ki. A korábban csak nagyvállalatokat ügyfeleinek tudó SAP részesedése ezzel a magyar ERP piacon (39,4%-IDC 2007) meghaladja a cég világpiaci részesedését (27,5%), egyben az első számú vezető ezen területeken.

„Noha a vállalkozásom kisméretű, de csúcstechnikát forgalmaz, ezért időtálló, és neves márkára volt szükségem, melynek támogatásával jobban tudom kiszolgálni ügyfeleimet és biztosítani tudom a repülőalkatrész kereskedelem során megkövetelt nyilvántartásokat és bizonylati formákat. Ezt a megoldást az SAP-nál találtam meg”– mondta Maracskó Sándor az MM-Systems Kft ügyvezető igazgatója.

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint „az ezredik ügyfél regisztrálása újabb bizonyíték az SAP egyértelmű vezető szerepére az üzleti szoftvermegoldások területén”.

Az 1997-ben alapított SAP Hungary Kft. a német SAP AG, Európa legnagyobb szoftvercégének -mely egyben a világ legnagyobb ügyviteli szoftvercége- 100%-os tulajdonú leányvállalata. Az SAP megoldásainak elterjedtségét jól jelzi, hogy a világ üzleti folyamatainak fele immár ilyen rendszereket érint.