Elindította tavaszi szemeszterét az SAP

Március 11, 2009 által SAP News 0

BudapestAz SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy elindította tavaszi szemeszterét a főiskolás és az egyetemista hallgatók részére a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesületével közösen, Budapesten. Az SAP magyar fejlesztőközpontja, az SAP Labs Hungary térítésmentes szakmai tanfolyamán a résztvevők megismerkedhetnek az SAP rendszerek működésével, szerkezeti felépítésével, fejlesztésével és felhasználásával.

A hallgatók bármely felsőoktatási intézményből jelentkezhettek az előadássorozatra, mely négy elméleti előadásból áll.

Azok számára, akik az elméleti tudáson túl a gyakorlatban is szeretnének megismerkedni az SAP fejlesztésével, egy tesztet kell kitölteniük az előadásokon elhangzottakból. A legjobb eredményt elért negyven hallgató egy 1 hetes intenzív gyakorlati kurzus keretén belül sajátíthatja el az SAP fejlesztésének rejtelmeit a Budapesti Műszaki Egyetem számítógépes központjában. Az SAP Labs fejlesztői által tartott tanfolyamot egy újabb teszt zárja, melynek sikeres teljesítését oklevél igazolja. Ezen programon való részvétel is ingyenes a résztvevők számára.

„A kurzus elvégzése könnyebb elhelyezkedést biztosít a pályakezdők számára, emellett a hallgatók értékes információkat tudhatnak meg az üzleti szoftverek működéséről.”-mondta Dudits Ádám, az SAP Labs Hungary ügyvezető igazgatója bevezető előadása során.

A képzést immár hatodik alkalommal rendezik meg, legutóbb 210 hallgató vett részt az ingyenes oktatáson. Az előadássorozat megrendezése az SAP Labs Hungary 2005-ös megalakulásához nyúlik vissza, amikor az új munkatársak toborzása zajlott, és a felsőoktatás részéről élénk érdeklődés volt tapasztalható különböző SAP-s álláslehetőségek iránt.