Együttműködési megállapodást kötött a HP és az SAP

BudapestAz SAP Hungary Kft. ma bejelentette, hogy az SAP partneri programjának keretén belül (PartnerEdge program) együttműködési megállapodást kötött az HP Magyarország Kft.-vel, melynek értelmében a HP Magyarországon középvállalatok részére önállóan értékesíthet SAP licenceket.

A megállapodás tovább erősíti a két cég anyavállalata között meglévő globális partnerséget, mely közel 20 évre nyúlik vissza. A stratégiai partnerség keretében a két cég közösen 60 000 installációt végzett el világszerte 22 000 ügyfélnél. A HP, mint az SAP globális technológiai, szerviz, hosting, support és szoftver partnere az SAP installációk közel felénél van jelen technológiájának köszönhetően.

Magyarországon az SAP jelenleg is értékesít bizonyos HP termékeket, míg a HP számos magyar nagyvállalatnál menedzselte az SAP vállalatirányítási rendszereinek bevezetését.

HP-SAP: közös múlt, számos referencia
A két vállalat közötti szoros együttműködés nem új keletű: a HP kezdetektől az SAP rendszerek stratégiai hardver szállítója, továbbá számos magyarországi nagyvállalatnál vezette be az SAP vállalatirányítási rendszert, ezen belül pedig az IS-Utility modul honosítását is a HP végezte. A szolgáltató szektorban a Fővárosi Gázművek Zrt., az Égáz-Dégáz Zrt., a Tigáz Zrt. és a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. esetében is a HP mint implementációs partner vezette be az SAP termékét, és/vagy fejlesztette a cég SAP infrastruktúráját. Ezen vállalatok egy részénél, valamint a Magyar Posta Zrt.-nél és a Magyar Szabadalmi Hivatalnál is folyamatosan tanácsadási és támogatási szolgáltatást nyújt, továbbá a változó törvényi szabályoknak megfelelően frissíti, illetve az újabb üzleti igényeknek megfelelően módosítja az érintett modulokat. A HP szakértelmével és közüzemi tapasztalatával folyamatosan segíti a szolgáltatók gázpiac liberalizációra való felkészülését A gyártással foglalkozó vállalatok között pedig a két legnagyobb magyar gyógyszergyár, a Richter Gedeon Nyrt. és az Egis Nyrt. is a HP SAP bevezetési referenciái között található.
A HP és az SAP közötti szoros kapcsolatot jól jellemzi, hogy korábban az SAP bevezetéseknél közel 50%-ban a HP biztosította a hardvert, míg manapság ez az arány a 60%-ot is meghaladja. A HP a próbafázis idejére tesztszervereket és noteszgépeket is biztosít az SAP-t kipróbáló ügyfelek számára, ezzel is elősegítve a vállalatirányítási rendszer tesztelését és kiválasztását.
Az SAP a HP által fejlesztett Quality Center megoldást ajánlja saját termékei teszteléséhez. A Quality Center a követelmények megfogalmazásától a támogatás kialakításáig a teljes tesztmenedzsment megoldást kínál az alkalmazók számára. Az SAP LoadRunner by HP nevű alkalmazás pedig optimalizálja az SAP és nem SAP üzleti folyamatok teljesítményét, minőségét és skálázhatóságát.

„Magyarországon is a Partnerhálózatunk segítségével biztosítjuk a kis-és középvállalati ügyfeleink professzionális kiszolgálását. Ez a vállalatméret stratégiai fontosságú az SAP AG számára, hiszen az összes ügyfél több mint 75%-a, mintegy 65 000 cég tartozik ebbe a kategóriába.
A mostani megállapodás egy újabb mérföldkő az SAP számára Magyarországon, mivel további szinergikus előnyöket tudunk kínálni a hazai középvállalati szegmens számára, mindezt egy nemzetközileg is bizonyított partner segítségével.”
– mondta Földi Valéria, az SAP Hungary Kft. kis-és középvállalkozásokért felelős kereskedelmi igazgatója az együttműködés kapcsán.

HP – alkalmazás támogatásban is erős
A HP az EDS-sel történő egyesülése révén világszinten a második legnagyobb IT-szolgáltató céggé vált, amely tovább erősítette szoftverkonzultációs tevékenységét, így az ügyfelek a HP-tól egyszerűbben, egy kézből juthatnak a vállalatuk működéséhez szükséges hardverekhez és szoftverekhez – legyen szó nemzetközi szoftvercégek termékeiről, vagy egyéni igényekre szabott fejlesztésekről. Az EDS, a HP vállalata ráadásul világszerte az első olyan vállalat, amely RunSAP megoldásával a teljes SAP rendszerkörnyezetre és az SAP alkalmazás teljes életciklusára – a tervezéstől, az implementáción keresztül az üzemeltetésig – stratégiai partner az SAP-t használó ügyfeleknek számára.. Magyarországon a HP az iparkereskedelem, a szolgáltatási és az energiaszektorban bevezetett SAP vállalatirányítási rendszerek területén különösen fontos tapasztalatokkal rendelkezik, amelyeket kiegészít az oktatás és az egészségügyi megoldások körében szerzett jártassága.

Néhány szó a HP-ról:
A HP a világ egyik legnagyobb technológiai vállalataként a technológia lakossági és az üzleti célú felhasználásának egyszerűsítésére törekszik a nyomtatáson, a személyi számítástechnikán, a szoftvereken, szolgáltatásokon és az informatikai infrastruktúrán keresztül. További információ a HP-ról (NYSE: HPQ) a http://www.hp.com/ weboldalon.

Szerkesztők figyelmébe: A www.hp.com/hpinfo/newsroom/ cím további HP-val kapcsolatos híreket és RSS linkeket tartalmaz.

© 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A dokumentumban szereplő információ előzetes értesítés nélkül megváltoztatható. A HP nem vállal felelősséget jelen dokumentum esetleges technikai vagy szerkesztési hibáiért, illetve szövegkihagyásaiért.