Magyarországi SAP bevezetéssel indul a Vodafone globális átszervezése

Április 29, 2009 által SAP News

BudapestAz SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy SAP® rendszereket vezetett be a Vodafone Magyarország Zrt. A hazai bevezetés az első állomása a mobilcég 19 országra kiterjedő globális vállalat-átszervezési projektjének –„EVO program”-, mely a leányvállalatok eltérő alkalmazásokon alapuló HR, pénzügy, logisztika és beszerzési folyamatait hivatott egységesíteni.

A Vodafone globális döntése értelmében ugyanis mindenhol SAP üzleti informatikai megoldásokra cserélik le kulcsfontosságú működéstámogató rendszereiket (pl. HR, beszerzés). A magyarországi bevezetés fontosságát jelzi, hogy ez a projektmódszertan szolgál mintául a többi Vodafone leányvállalat SAP implementációjakor.

Magyarországon 13 hónap alatt vezették be az SAP megoldásait. (SAP ERP Financial pénzügyi, SAP Master Data Management törzsadatkezelő, SAP ERP HCM humán, SAP SCM ellátási lánc kezelő, SAP SRM beszállító kapcsolatkezelő, és SAP üzleti intelligencia rendszerek).

A rendszerek használatával a hazai Vodafone múlt hónapban záródó pénzügyi évét immár az SAP megoldások segítségével zárták le.

Beck György, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatója elmondta:”Büszkék vagyunk, hogy a magyarországi Vodafone operáció lehetett egy sikeres, és kulcsfontosságú program helyszíne. Az egy éves projektet kiemelkedő együttműködés jellemezte mind a helyi, mind pedig a nemzetközi Vodafone szervezet részéről.”

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezetője szerint „az, hogy a Vodafone egész működési modelljét az SAP rendszerekre alapozza, megerősítés és elismerés a szoftvergyártó termékeinek rugalmasság érdekében tett fejlesztéseiért.”

A projektért felelős hazai vezető, Bartalis Krisztina, a Vodafone munkatársa ezzel a bevezetéssel elnyerte az „Év projektmenedzsere” díjat a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesülettől, melyet a XII. Projektmenedzsment Fórumon vett át.