Új modullal gazdagodik a napelemgyár

Május 8, 2009 által SAP News

SAP HR megoldást vezetett be a dorogi SANYO

BudapestAz SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy SAP HR megoldást vezetett be a SANYO Hungary Kft.-nél. A dorogi gyárban így mintegy 1000 dolgozó HR-el kapcsolatos feladatait végzik az SAP ERP HCM megoldással.

A magyar és angol nyelven installált szoftver különlegessége, hogy a SANYO japán munkavállalói eltérő bérstruktúráját is képes kezelni, mely feladatot eddig kiszervezett a gyártóvállalat.
A 7 hónap alatt bevezetett szoftver azonnali eredményeként lecserélték a manuális jelenléti íveket, valamint több fizetési jogcímet is algoritmizáltak a napelemgyártó üzemben.

A magyarországi implementáció érdekessége, hogy a SANYO világhálózatában ez az első leányvállalat, ahol az SAP megoldását használják HR feladatok ellátására.
A SANYO 2001-es magyarországi gyárnyitása óta SAP ügyfél: eddig a vállalatirányítási, és pénzügyi modult használták üzleti folyamataik támogatására, melyet most a legújabb HR modul bevezetése követett.

Marosvári Zoltán, a SANYO Hungary Kft. informatikai vezetője elmondta: ”A HR megoldás bevezetését az előző humáninformatikai szoftver korlátolt képessége indokolta. Az SAP HR modullal felgyorsult az információáramlás, jobb időgazdálkodást értünk el, valamint erősebb könyvelési kontrollt tudunk biztosítani, melyek most különösen fontosak a menedzsment számára. Az új szoftver használatával a HR osztály leterheltsége is csökkent.”

Misnyovszki Zoltán, az SAP Hungary Kft. szolgáltatási igazgatója a bevezetés kapcsán hangsúlyozta: „A bevezetés jó példa az SAP moduláris felépítésére, és rugalmasságára. Részben ennek is köszönhető, hogy a világon 55 millió ember fizetésének bérszámfejtése történik az SAP HR megoldásával.”