Az SAP új üzleti intelligencia megoldást mutatott be

Május 18, 2009 által SAP News 0

WALLDORF, NémetországAz SAP AG bejelentette új üzleti intelligencia megoldását, az SAP® BusinessObjects™
Explorer
-t. Az új szoftver, mely a legjelentősebb üzleti intelligencia terméknek számít a Business Objects akvizíció (2007) óta, ötvözi a Business Objects portfolió keresési és navigációs képességeit az SAP NetWeaver® Business Warehouse Accelerator szoftverrel, így biztosítva a nagymennyiségű információ közötti nagysebességű keresést és riportolást.

Az SAP BusinessObjects Explorer intuitív keresési felülettel rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók kulcsszavak beírásával találjanak rá az őket érdeklő adatokra, így a szoftver használatához nem szükséges előzetes képzés, valamint az adatok és az adatmodellek ismerete. A keresésre adott találatok relevancia alapján rangsorolódnak.

Mindenki számára elérhető az üzleti intelligencia
Ahogy egyes kutatások¹ kimutatták, az üzleti felhasználók többsége nem éri el a kívánt információkat, így saját megérzésük alapján döntenek. Az SAP új terméke ezt a problémát oldja meg, mivel olyan intuitív szoftvert ad a felhasználóknak, mellyel a nagymennyiségű információk közti gyors keresést biztosítja különböző vizualizációs lehetőségekkel kiegészítve.

Az SAP BusinessObjects Explorer hozzájárul az IT alszervezetek hatékonyságához is mivel korábban jellemzően az IT részlegtől kértek a felhasználók egyéniesített riportokat a vállalati adatokról. Az új szoftver ezt feleslegessé téve, önkiszolgáló módon enged hozzáférést az adatokhoz valamint a riportok formázásához.

Az új üzleti intelligencia megoldáshoz SAP Partnerként az Intel és az Adobe is hozzájárult fejlesztéssel, illetve platformtámogatással. A szoftver bármilyen adatforrásból (OLAP, struktúrálatlan, RDBMS) tud dolgozni.

Az SAP e termékét főleg olyan nagyvállalatok számára ajánlja, melyek rengeteg információt kezelnek sokféle adatforrásból, így például a telekommunikációs, banki, biztosítási, kereskedelmi szegmens cégei. Az új termék a tervek szerint nyártól lesz kapható.

A szoftver ingyenesen kiprobálható a https://explorerlive.ondemand.com/ oldalon keresztül.

(1) 2007 BusinessWeek Research Services. Economist, ‘Enterprise Knowledge Workers tanulmány