SAP-val fut fel az élesztőgyár

SAP ERP megoldást vezetett be a Lesaffre Magyarország

BudapestAz SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy vállalatirányítási rendszert vezetett be a Lesaffre Magyarország Élesztőgyártó és Kereskedelmi Kft.-nél. Az új megoldás az eddigi szigetrendszereket váltja hazánk egyetlen élesztőgyárában.

A magyarországi implementáció az első teljes körű SAP bevezetés a francia Lesaffre világhálózatában, mely a budafoki vállalatát jelölte ki globális programja első állomásaként. A következő lépés a modell kiterjesztése a Lesaffre Csoport mintegy 40 leányvállalatára.

A magyar projektet 11 hónap alatt valósították meg. A vállalatirányítási rendszer segítségével az élesztőgyár azonnali képet kap a logisztikai, a gyártási és a pénzügyi folyamatairól.

A bevezetés érdekessége, hogy az élesztőgyártás-forgalmazásban kiemelt fontosságú lejárati idő kezelését is az SAP integrált megoldása biztosítja.

„A felépülő közös IT platform egyik haszna, hogy magasabb szintre lép a leányvállalatok közötti együttműködés.” -mondta Ötvös Péter, a Lesaffre-csoport SAP programokért felelős globális vezetője.

Misnyovszki Zoltán, az SAP Hungary Kft. szolgáltatási igazgatója a sikeres indítás után elmondta: „az élelmiszeripar az SAP egyik kevéssé ismert, de erős területe: világszerte 3900 cég használja megoldásainkat, ami háromszorosa a logisztikai, utaztatási szegmensben regisztrált ügyfelek számának.”


Lesaffre Magyarország Élesztőgyártó és Kereskedelmi Kft.
www.lesaffre.hu
budafok@lesaffre.hu
Cím
1222 Budapest, Gyár u. 5-9.
Tel (36 – 1) 226 6311
Fax (36 – 1) 226 5011
Tevékenység
Élesztôgyártás és forgalmazás
Anyavállalat

LESAFFRE CSOPORT
Magyarországi vállalatalapítás éve 1996
Alkalmazottak száma (Magyarország): 225
Vállalatvezetők neve

  • Vezérigazgató: Dr. KATÓ Péter
  • Kereskedelmi igazgató: UTASSY Imre
  • Kereskedelmi igazgató (export): CSIZMAZIA D. József
  • Ipari igazgató: Alain DIEVAL

A vállalat bemutatása, története
A vállalat története 1876-ra nyúlik vissza, amikor megalapították Magyarország máig egyetlen élesztőgyárát. 1992-ig a Budapesti Szeszipari Vállalat részeként létezett gyáruk. 1992-ben a privatizáció során először a Mautner Markhof Csoport tulajdonába került, majd tőlük 1996-ban a Lesaffre Csoport vette át az élesztőgyári tevékenységet. 1999-ben megszűnt a szeszgyár Budafokon. Napjainkra a Lesaffre Magyarország Kft., mint a Budafok Élesztő- és Szeszgyár Kft. jogutódja Közép-Európa egyik legnagyobb élesztőgyártó- és forgalmazójává nőtte ki magát. A magyar piac mellett még 10 országot látnak el élesztővel.