Magyarországon is elindult az SAP nemzetközi felsőoktatási programja

Október 20, 2009 által SAP News 0

BudapestAz SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy Magyarországon is elindult az SAP globális felsőoktatási programja. Az University Alliance Program (UAP) keretében a csatlakozó intézmények a legújabb SAP rendszereket vehetik igénybe oktatás céljából, nemzetközi szintű tananyaghoz jutnak, valamint a szoftvercég képzi ki a tanárokat. A hallgatók a program egyik elemeként nemzetközileg elfogadott oklevelet is szerezhetnek (ún. TERP10 igazolás).

A résztvevők egy fát is elültettek az együttműködést szimbolizálandó Szándéknyilatkozatok aláírása

Az UAP másik előnye, hogy a résztvevő hallgatók, tanárok, intézmények a világ minden tájáról kapcsolatba léphetnek egymással, az SAP partnerhálózatával, a szoftvercég belső szakértőivel és 89 000 ügyfelével, azaz a cég ökoszisztémájával. A hallgatók feltölthetik önéletrajzukat a nemzetközi portálra, s mely speciális adatbázisból az SAP-t használó cégek kiválaszthatják leendő, az üzleti szoftvereiket már alapjaiban ismerő kollégájukat. Igy a több mint 1000 magyar SAP ügyfél –a legnagyobb vállalattól a legkisebb vállalkozásig- is hozzáférhet a nemzetközi színvonalat biztosító képzésen résztvettek önéletrajzához, amennyiben azt feltölti, és a hallgató jóváhagyását adja.

ASP-vel jön az SAP
Az SAP rendszereket ASP szolgáltatás keretében tudják használni az intézmények, azaz egy kommunikációs vonalon (internet) keresztül biztosítja a két németországi (müncheni és magdeburgi) szolgáltatóközpont a folyamatos működést. A felsőoktatási intézmények a statisztikák szerint leginkább az SAP vállalatirányítási rendszerét, az üzleti intelligencia megoldásokat, valamint az SAP Netweaver platform alkalmazást veszik igénybe.
Világszerte 900 felsőoktatási intézmény vesz részt az UAP programban, az Európát is tömörítő EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika) jelenleg 345, mely intézményszám 2963 oktatót és több mint 60 000 hallgatót jelent.

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az UAP kapcsán elmondta: „a világ üzleti folyamatainak immár több mint fele érint SAP rendszereket. Így az SAP tudás megszerzése nemcsak annak fontos, aki a világ egyik legnagyobb szoftvercégének ökoszisztémájában szeretne dolgozni, hanem mindenkinek, aki részt vesz a gazdasági életben.”