Közös céget alapít az SAP, a Nokia és a Giesecke&Devrient

BÉCS, AusztriaAz SAP AG, a Nokia, és a Giesecke & Devrient GmbH (G&D) bejelentette, hogy„Original1” néven közös cég megalapítását tervezik. A cég egyedi termékazonosítást és hamisítás elleni szolgáltatásokat fog kínálni globálisan.

A frankfurti székhelyű közös vállalat feladata, hogy megvédje a cégeket és vásárlókat a termékhamisítástól a különböző iparágakban, így őrizve a márkák értékét. Az Original1 vezetője Claudia Alsdorf, az SAP kutatási részlegének alelnöke lesz, míg a pénzügyi vezető a Nokiától érkezik, Gerald Wenzel személyében. A cég részvénytársaság formában kezdi meg működését még ezévben, amennyiben ezt az antitröszt hatóságok engedélyezik. A részvények 40%-át az SAP, másik 40%-át a Nokia, míg 20%-ot a G&D birtokolja majd.

A vállalat szolgáltatásai az SAP technológiáján és megoldásain fognak alapulni, mely kiegészül a Nokia mobil azonosítási szoftvereivel. A G&D hozzájárulását a felhasználói azonosítás, titkosítás terén nyújtott biztonsági megoldások jelentik.

„Nagy üzleti lehetőséget látunk a márkavédelmi szolgáltatásokban” – mondta Antti-Jussi Suominen, a Nokia kereskedelmi és vállalati fejlesztésekért felelős igazgatója. – „A Nokia 2006-ban kezdte meg a mobiltelefon alapú termékazonosítást, a közös vállalat létrehozása egy logikus folytatása e kezdeményezésnek.”

A Giesecke & Devrientről
Giesecke & Devrient (G&D) vezető nemzetközi technológia szolgáltató, melynek székhelye Münchenben, Németországban van. A mintegy 10 000 alkalmazottat foglalkoztató csoport 1,7 milliárd euró értékben értékesített szolgáltatásokat 2008-ban. Az 1852-ben alapított G&D globális piacvezető bankjegypapírok előállítása és folyamatai terén, valamint a telekommunikáció és elektronikus fizetések piacán biztosított intelligens kártyák és azonosítási rendszerek területén. A cég közel 30 országban van jelen több mint 50 leány-és közös vállalattal. Bővebb információ: www.gi-de.com.

A Nokiáról
A Nokia a mobil telekommunikáció úttörője és a világ vezető mobilkészülék gyártója. Napjainkban, különböző, új csatornákon keresztül kapcsoljuk össze az embereket – a fejlett mobiltechnológia és a személyre szabott szolgáltatások ötvözésével lehetővé tesszük az embereknek, hogy mindig elérhetőek legyenek a számukra fontos dolgok. Emellett, a NAVTEQ-en keresztül átfogó, digitális térkép információkat is kínálunk, valamint a Nokia Siemens Networksszel eszközöket, megoldásokat és szolgáltatásokat biztosítunk mobil hálózati szolgáltatók számára.

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója* olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítenek a különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában több, mint 89 000 ügyféllel rendelkezik (ez tartalmazza a Business Objects felvásárlása során szerzett ügyfeleket). Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) tőzsdén is,”SAP” ticker kód alatt. Bővebb információkat a www.sap.com címen talál.(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2009 by SAP AG.
Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Az anyagok tartalma elõzetes értesítés nélkül megváltoztatható. Az anyagokat az SAP és leányvállalatai („az Csoport”) kizárólag tájékoztatás céljából készítették, így azok nem minõsülnek semmilyen garanciavállalásnak. Az SAP Csoport nem vállal felelõsséget az anyagok esetleges hibáiért vagy szövegkihagyásaiért. Az SAP Csoport termékeire és szolgáltatásaira érvényes garanciákat – amennyiben ilyenek fennállnak – az adott termékre illetve szolgáltatásra vonatkozó kifejezett garanciavállalási nyilatkozat ismerteti. Jelen dokumentum tartalma nem értelmezhetõ további garanciavállalásként.

JÖVŐRE VONATKOZÓ FELTÉTELEZÉSEK

Megjegyezzük, hogy jövőre vonatkozó feltételezéseknek minősülnek egyes olyan állítások, amelyek nem történeti tények, és amelyek ideértve, de nem kizárólag, a következőkre vonatkoznak: A) termékek, szolgáltatások és megoldások teljesítésének időzítése; B) képességünk új termékek, szolgáltatások, megoldások és technológiák fejlesztésére, kivitelezésére és forgalmazására; C) piaci növekedéssel, fejlődéssel és szerkezeti változásokkal kapcsolatos várakozások; D) mobiltelefon készülékeink mennyiségének növekedésével, piaci részesedéssel, árakkal és haszonnal kapcsolatos várakozások; E) eredményeinkkel és működésünkkel kapcsolatos várakozások és célok; F) a folyamatban lévő és a fenyegető peres eljárások várható kimenetele; és G) jövőre vonatkozó feltételezések azon kijelentések, amelyek a következő kifejezéseket tartalmazzák: “hisz”, “(el)vár”, “előre vár”, “előre lát”, “cél”, “becslés”, “tervezett”, “tervez”, “lesz”, vagy egyéb, hasonló kifejezéseket tartalmaznak.

Ezek az állítások a management legjobb meggyőződésén és feltételezésein alapulnak, a jelenleg a management rendelkezésére álló információk alapján. A bennük foglalt kockázat és bizonytalanság miatt a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek azoktól az eredményektől, amelyekre jelenleg számítunk.

Az ilyen különbségeket elõidézõ tényezõk közé tartozik például, de nem kizárólag: 1) a termékállományunk versenyképessége. 2) képességünk a fõ piaci trendek felismerésére és arra, hogy idõben és sikeresen kielégítsük a fogyasztóink igényeit. 3) a mobil-kommunikációs ipar növekedésének mértéke, csakúgy mint az általunk célzott iparágon belüli új piaci szegmensek növekedésének és nyereségességének mértéke. 4) új termékek és szolgáltatások elérhetõsége hálózatüzemeltetõk és egyéb piaci szereplõk által. 5) képességünk a költségek hatékony kezelésér. 6) a verseny intenzitása a mobilkommunikáiciós iparban, képességünk a piaci szerepünk megtartására, illetve fejlesztésére és képességünk arra, hogy sikeresen reagáljunk a verseny változásaira.

7) a technológiában történt változások hatása és képességünk komplex technológiák kifejlesztésére vagy egyéb módon történõ megszerzésére a piac szükségletei szerint, a használathoz szükséges összes jog birtokában. 8) komplex technológiák mint új fejlesztésû termékek, szolgáltatások és megoldások idõszerû és sikeres forgalmazása. 9) képességünk az általunk vagy mások által kifejlesztett, vagy általunk engedélyezett komplex technológiáknak védelmére az olyan követelésekkel szemben, amelyek szerint megsértettük harmadik személyek szellemi tulajdonhoz fûzõdõ jogát, csakúgy mint képességünk meghatározott, a termékeinkben, szolgáltatásainkban és megoldásainkban alkalmazott technológiák kereskedelmileg elfogadható feltételeinek korlátlan használatának védelmére. 10) képességünk a számos Nokia védjeggyel ellátott, Nokia standard vagy Nokia tulajdonú technológia védelmére harmadik személyek jogsértésével szemben, vagy ezekkel a technológiákkal kapcsolatos szellemi tulajdonjog érvénytelenítésére irányuló keresetekkel szemben.

11) képességünk a gyártás és logisztika hatékony irányítására, valamint képességünk termékeink, szolgáltatásaink és megoldásaink minõségének, biztonságának és idõbeli szállításának biztosítására. 12) a piaci igények változásából eredõ, készlettel kapcsolatos kockázatok. 13) képességünk minõségi termékek és alkatrészek folyamatos és elfogadható áron történõ beszerzésére. 14) a Nokia és a Siemens képessége az érintett üzleteik mûködésének, személyi állományának és kisegítõ tevékenységeinek sikeres integrálására, amely a Nokia hálózati üzletágának és a Siemens fix és mobil hálózatok számára történõ szállítással kapcsolatos tevékenységének összeolvadásának az eredménye, amely révén létrejött a Nokia Siemens Hálózat. 15) a Siemens jelenlegi vagy korábbi munkavállalói által elkövetett állítólagos jogsértésekkel kapcsolatos vizsgálatok eredményétõl függõen, állami szervek vagy mások indítanak-e olyan keresetet a Siemens és / vagy annak munkavállalói ellen, amely érinti a Siemens által a Nokia Siemens Hálózatba transzferált szállítással kapcsolatos eszközöket és munkavállalókat, vagy lehetnek további, feltáratlan jogsértések, amelyek a transzferálás elõtt következtek be, vagy folyamatban lévõ jogsértések, amelyek a transzferálás után következnek be és amelyekkel kapcsolatban az állami szervek további lépéseket tehetnek. 16) a Nokia Siemens Networks és a mi managementünk kiadásai, ideje, figyelmét és erõforrásai, olyan szituációk felismerése, felderítése és megoldása tekintetében, amely állítólagos jogszabálysértésekhez kapcsolódik a Siemens hálózattal összefüggõ eszközök vagy munkavállalók tekintetében, amelyek a Nokia Siemens Networkshöz kerültek át.

17) a Nokia Siemens Networks ügyfeleivel fennálló viszony gyengülése, amely a Nokia Siemens Networkshöz került, a Siemens hálózathoz kapcsolódó tevékenységgel összefüggõ kormányzati nyomozás miatt következik be. 18) jelentõs ügyfelekkel kötött, nagy volumenû, többéves idõtartamú szerzõdések alakulása. 19) globális általános gazdasági körülmények, és, különösképpen a fejlõdõ országok gazdasági vagy politikai felfordulása, ahol üzleti tevékenységet folytatunk. 20) sikerünk együttmûködési megállapodások kötésében új termékek, szolgáltatások és megoldások technológiáinak fejlesztése területén. 21) együttmûködõ partnereink, beszállítóink és ügyfeleink pénzügyi állapota és teljesítménye. 22) informatikai rendszerek és hálózatok zavara, amelyeken tevékenységünk nyugszik; 23) devizaárfolyamok ingadozása, ideértve különösen az euró, amely a számviteli devizanemünk és az USA dollár, kínai jüan, angol font és a japán jen, valamint bizonyos más devizák árfolyamát. 24) az ügyfeleink pénzügyi kockázatának kezelése. 25) az állomások és mobil eszközök által állítólagosan keltett elektromágneses mezõk egészségi kockázata és az ehhez kapcsolódó perek, ezek érdemétõl függetlenül. 26) perek kedvezõtlen kimenetele. 27) képességünk megfelelõen képzett munkavállalók alkalmazására, megtartására.