Új üzleti intelligencia megoldás az SAP-tól

Teljes üzleti intelligencia funkcionalitás az interneten keresztül

Walldorf, NémetországAz SAP AG bejelentette, hogy elérhető az SAP® BusinessObjects™ BI OnDemand üzleti intelligencia megoldás. A SaaS (szoftver-mint szolgáltatás) formában biztosított szoftver teljes üzleti intelligencia eszköztárat biztosít.
A hétköznapi felhasználókat célzó termék kezeléséhez nem szükséges előzetes oktatás, vagy tapasztalat. A megoldás bármilyen adatforrásból tud dolgozni, legyen az akár interneten tárolt, vagy on-premise (ügyfélnél lévő) adattömeg. Az adatforgalom biztonságáról SSL technológia gondoskodik.

A rendszer működés közben

BI OnDemand dashboard

BI OnDemand Exploration view bar chart

A rendszer egyéni használata bárki számára ingyenes a www.ondemand.com oldalon, míg az üzleti felhasználók kétféle licenckonstrukció közül választhatnak.

Az új, on-demand (távoli szolgáltatásként igénybe vehető) megoldás egyelőre angol kezelőfelülettel rendelkezik, a második negyedévben több nyelven; németül, franciául, japánul is elérhető lesz. A terméket várhatóan az SAP Partnerhálózata is értékesíteni fogja.

„A magyar üzleti felhasználók előre láthatóan 2010 második felében tudják igénybevenni az SAP Business Objects BI OnDemand megoldását”– mondta Tracsek Ferenc, az SAP Hungary Kft. presales szakértője.

Az SAP e termékkel tovább növelte on-demand szoftverei számát, melyek többek között az alábbiak: