Döntött a CEU: SAP

SAP vállalatirányítási rendszert vezet be a Közép-európai Egyetem

BudapestAz SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy a Közép- európai Egyetem (CEU) a szoftvercég vállalatirányítási megoldását választotta üzleti folyamatai támogatására.

A nagyvállalatok számára kifejlesztett SAP ERP 6.0 egy rendszeren belül kezeli majd az intézmény egymástól eltérő profilú, önálló szervezeti egységeit. Igy lehetővé válik a csoportszintű ellenőrzés például a pénzügy-, a beszerzés-, a készletkezelés-, a tárgyi eszköz-, aprojektmenedzsment területeken. A megoldás továbbá kapcsolatot biztosít a megmaradó szigetrendszerek felé, mint például a könyvtár és a diákszálló. Az SAP bevezetésével továbbá a tanszékek is folyamatosan nyomonkövethetik és ellenőrizhetik a költségkeretük alakulását.

Az előzetes tervek szerint 2010. augusztus 1-én indul a vállalatirányítási megoldás a CEU-n. Az SAP ERP 6.0, melyet várhatóan százhúsz fő használ majd, Dell hardver infrastruktúrán, SUSE Linux operációs rendszeren és MaxDB adatbáziskezelő alkalmazásokon fog futni.

„Az alkalmazás kiválasztásánál szempont volt, hogy az intézmény hatékonyságának növelése mellett a szoftver rugalmasan fejleszthető legyen több funkció, többek között a Campus Management, a Human Capital Management, az Alumni kapcsolatok, és az E-learning felé. Az SAP-val ezt is biztosítva látjuk”– mondta Kiss Márk, a CEU pénzügyi igazgatója.

A rendszert a hazai SAP egyik partnercége, az S&T Unitis Magyarország Kft. vezeti be saját módszertan alapján. K. Szabó Zoltán, az S&T Unitis Magyarország üzletág igazgatója hangsúlyozta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy az S&T, a régió legnagyobb IT tanácsadó vállalata másfél évtizedes SAP bevezetésbeli tapasztalatára építve hozzájárulhat ahhoz, hogy a CEU egy korszerű, hatékony működést biztosító rendszert vehessen használatba, tovább gyarapítva felsőoktatásbeli ügyfeleink táborát.”

Tóth Gábor, az SAP Hungary Kft. egyetemekért is felelős értékesítési vezetője kiemelte: „A bevezetés az SAP sikeres partneri stratégiájának újabb bizonyítéka. Ez azon is lemérhető, hogy a világszerte több mint 95 000 ügyfelünknél működő megoldás implementálásának felét Partnereink valósították meg.”